প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভিয়েন্টিয়ান, লাও পিডিআৰ ভ্ৰমণ (১০ -১১ অক্টোবৰ, ২০২৪) ৰ ফলাফলৰ তালিকা
11 OCT 2024 12:39PM by PIB Guwahati
ক্ৰ.নং
বুজাবুজি চুক্তি/চুক্তি/ঘোষণা
ভাৰতীয় পক্ষৰ স্বাক্ষৰকাৰী
লাওছ পক্ষৰ স্বাক্ষৰকাৰী
1
ভাৰতীয় গণৰাজ্যৰ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয় আৰু লাও জনগণতান্ত্ৰিক গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত প্ৰতিৰক্ষা সহযোগিতাৰ বুজাবুজিৰ চুক্তি।
শ্ৰী ৰাজনাথ সিং, ভাৰতৰ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী
জেনেৰেল চানছামোনে চানলাথ, উপ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী, লাও পিডিআৰ
2
লাও ৰাষ্ট্ৰীয় টেলিভিছন, লাও পিডিআৰৰ তথ্য, সংস্কৃতি আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়, আৰু ভাৰত গণৰাজ্যৰ প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ মাজত সম্প্ৰচাৰ সহযোগিতাৰ বুজাবুজিৰ চুক্তি।
শ্ৰী প্ৰশান্ত আগৰৱালা, লাও পিডিআৰত ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰদূত
ডাঃ আমখা ভোংমেউংকা, সঞ্চালক প্ৰধান লাও ৰাষ্ট্ৰীয় টিভি
3
শুল্ক বিষয়ত সহযোগিতা আৰু পাৰস্পৰিক সহায়ৰ ওপৰত লাও পিপলছ ডেম’ক্ৰেটিক ৰিপাব্লিক চৰকাৰ আৰু ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰৰ মাজত চুক্তি।
শ্ৰী সঞ্জয় কুমাৰ আগৰৱাল, কেন্দ্ৰীয় পৰোক্ষ কৰ আৰু শুল্ক ব’ৰ্ডৰ অধ্যক্ষ
ফৌখাওখাম ভান্নাভংক্সে, লাও পিডিআৰৰ বিত্ত মন্ত্ৰালয়ৰ শুল্ক সঞ্চালক প্ৰধান
4
লুয়াং প্ৰবাং প্ৰদেশৰ ফালাক-ফালাম (লাও ৰামায়ণ) নাটকৰ পৰিবেশন কলাৰ ঐতিহ্য সংৰক্ষণৰ ওপৰত QIP।
শ্ৰী প্ৰশান্ত আগৰৱালা, লাও পিডিআৰত ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰদূত
লুয়াং প্ৰবাং তথ্য বিভাগৰ সঞ্চালিকা শ্ৰীমতী ছৌডাফোন খোমথাভং।
5
লুয়াং প্ৰবাং প্ৰদেশৰ ৱাট ফাকিয়া মন্দিৰ সংস্কাৰৰ ওপৰত QIP।
শ্ৰী প্ৰশান্ত আগৰৱালা, লাও পিডিআৰত ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰদূত
লুয়াং প্ৰবাং তথ্য, সংস্কৃতি বিভাগৰ সঞ্চালিকা শ্ৰীমতী ছৌডাফোন খোমথাভং।
6
চম্পাছক প্ৰদেশত ছাঁয়া পুতলা থিয়েটাৰৰ অভিনয় সংৰক্ষণৰ ওপৰত QIP।
শ্ৰী প্ৰশান্ত আগৰৱালা, লাও পিডিআৰত ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰদূত
বানস্থিত কাৰ্যালয়ৰ চম্পাছক সদৌ পুতলা থিয়েটাৰৰ সভাপতি মিষ্টাৰ সোমছাক ফমচালিয়ান।
7
ভাৰত-ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ উন্নয়ন অংশীদাৰিত্ব পুঁজিৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ পৰা প্ৰায় ১০ লাখ মাৰ্কিন ডলাৰৰ সহায়ৰ সহায়ত খাদ্য দুৰ্গীকৰণৰ জৰিয়তে লাও পিডিআৰত পুষ্টি সুৰক্ষা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে এটা প্ৰকল্পৰ ঘোষণা।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Vientiane, Lao PDR (October 10 -11, 2024)
11 OCT 2024 12:39PM by PIB Delhi
Sr. No. MoU/Agreement/Announcement Signatory from Indian side Signatory from Laotian side
1 Memorandum of Understanding between the Ministry of Defence of the Republic of India and Ministry of National Defence of the Lao People’s Democratic Republic concerning Defence Cooperation Shri Rajnath Singh, Defence Minister of India General Chansamone Chanyalath, Deputy Prime Minister and Minister of National Defence, Lao PDR
2 Memorandum of Understanding on Cooperation of Broadcasting between Lao National Television, Ministry of Information Culture and Tourism of Lao PDR and Prasar Bharati of the Republic of India Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Dr. Amkha VONGMEUNKA, General Director Lao National TV
3 Agreement between the Government of the Lao People’s Democratic Republic and the Government of the Republic of India on Co-operation and Mutual Assistance in Customs Matters. Shri Sanjay Kumar Agarwal, Chairman, Central Board of Indirect Taxes & Customs Mr. Phoukhaokham VANNAVONGXAY, Director General Customs, Ministry of Finance, Lao PDR
4 QIP on Preservation of heritage of performing art of Phalak-Phalam (Lao Ramayana) drama in Luang Prabang Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Ms. Soudaphone KHOMTHAVONG, Director of Luang Prabang Department of Information,
5 QIP on Renovation of Wat Phakea Temple in Luang Prabang Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Ms. Soudaphone KHOMTHAVONG, Director of Luang Prabang Department of Information, Culture and
6 QIP on Preservation of Shadow Puppet Theatre's Performance in Champasak Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Mr. Somsack PHOMCHALEAN, President of Champasak Sadao Puppets Theater, Office at Ban
7 Announcement of a Project to improve nutrition security in Lao PDR through food fortification with about USD 1 million assistance from India through the India-UN Development Partnership Fund.