প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পাংথোকখিবা থবকশিংগী মমিং : প্রধান মন্ত্রীগী ভিয়েন্তিয়ান, লাও খোঙচৎ ( ওক্তোবর ১০-১১,২০২৪)
11 OCT 2024 12:39PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিয়েন্তিয়ানদা লাওগী প্রধান মন্ত্রী সোনসয় সিফান্দোনগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী ওইবা ৱাফমশিংদা ৱারি শান্নখ্রে। ২১শুবা অসিয়ান-ইন্দিয়া সম্মিৎ অমসুং ১৯শুবা ইস্ত এসিয়া সম্মিৎ মাইপাক্না পাংথোকপগীদমক মহাক্না লাওগী প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
সেরিএল নম্বর
এম.ও.য়ু/য়ানচে/লাউথোকখিবা
ভারতকী মাইকৈদগী খুৎয়েক পীখিবা
লাওগী মাইকৈদগী খুৎয়েক পীখিবা
1
ঙাক-শেনগী মতেং পীন্নবা ভারতকী দিফেন্স মিনিস্ত্রি অমসুং লাওগী নেসনেল দিফেন্স মিনিস্ত্রগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং
শ্রী রাজনাথ সিংহ, ভারতকী দিফেন্স মিনিস্তর
জেনেরেল চানসানমোন চানয়ালাথ, দিপুতি প্রাইম মিনিস্তর অমসুং নেসনেল দিফেন্স মিনিস্তর, লাও
2
ব্রোদকাস্তিংগী মতেং পীন্নবা লাও নেসনেল তেলিবিজন, লাওগী ইনফোর্মেসন কলচর অমসুং তুরিজম মিনিস্ত্রি অমসুং ভারতকী প্রাসার ভারতকী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং
শ্রী প্রসান্ত অগ্রাৱাল, লাওদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর
দোক্তর অমখা ভোংম্যুকা,
জেনরেল দিরেক্তর লাও নেসনেল তি.ভি
3
কস্তমসগী থবকশিংদা মতেং পাংন্নবা লাও সরকার অমসুং ভারত সরকারগী মরক্তা য়ানচে
শ্রী সঞ্জয় কুমার অগ্রাৱাল, চিয়ারমেন, সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সসেস এন্দ কস্তমস
ফাউখাউখাম ভান্নাভোঙসে, দিরেক্তর জেনেরেল কস্তমস, ফাইনান্স মিনিস্তর্রি, লাও
4
লুয়াং প্রাবাং প্রোবিন্সতা ফালাক-ফালাম(লাও রমায়ন) দ্রামাগী পর্ফোমিং আর্তকী হেরিতেচ য়োকখৎনবা ক্বিউ.আই.পি
শ্রী প্রসান্ত অগ্রাৱাল, লাওদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর
সাউদাফোন খোমথাভোং, দিরেক্তর, লুৱাং প্রাবাং দিপার্তমেন্ত ওফ ইনফোর্মেসন, কলচর
5
লুয়াং প্রাবাং প্রোবিন্সতা ৱাত ফাকিয়া লাইশঙ শেমজিন্নবা ক্বিউ.আই.পি
শ্রী প্রসান্ত অগ্রাৱাল, লাওদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর
সাউদাফোন খোমথাভোং, দিরেক্তর, লুৱাং প্রাবাং দিপার্তমেন্ত ওফ ইনফোর্মেসন, কলচর
6
চম্পাসাক প্রোবিন্সতা সেদো পপ্পেত থিয়েতর ঙাক-শেন্নবা ক্বিউ.আই.পি
শ্রী প্রসান্ত অগ্রাৱাল, লাওদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর
সোমসেক ফোমচালিয়ান,
চম্পাসাক সাউদাউ পপ্পেতস থিয়েতর, ওফিস, বানগী প্রসিদেন্ত
7
ইন্দিয়া-য়ু.এন দিবলপমেন্ত পার্তনরশিপ ফন্দগী খুৎথাংদা ভারত্তগী য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১ গী মতেং পীদুনা লাওদা মচি ওইবা চীঞ্জাক ফংহন্নবা প্রোজেক অমা লাউথোক্লে।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Vientiane, Lao PDR (October 10 -11, 2024)
11 OCT 2024 12:39PM by PIB Delhi
Sr. No. MoU/Agreement/Announcement Signatory from Indian side Signatory from Laotian side
1 Memorandum of Understanding between the Ministry of Defence of the Republic of India and Ministry of National Defence of the Lao People’s Democratic Republic concerning Defence Cooperation Shri Rajnath Singh, Defence Minister of India General Chansamone Chanyalath, Deputy Prime Minister and Minister of National Defence, Lao PDR
2 Memorandum of Understanding on Cooperation of Broadcasting between Lao National Television, Ministry of Information Culture and Tourism of Lao PDR and Prasar Bharati of the Republic of India Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Dr. Amkha VONGMEUNKA, General Director Lao National TV
3 Agreement between the Government of the Lao People’s Democratic Republic and the Government of the Republic of India on Co-operation and Mutual Assistance in Customs Matters. Shri Sanjay Kumar Agarwal, Chairman, Central Board of Indirect Taxes & Customs Mr. Phoukhaokham VANNAVONGXAY, Director General Customs, Ministry of Finance, Lao PDR
4 QIP on Preservation of heritage of performing art of Phalak-Phalam (Lao Ramayana) drama in Luang Prabang Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Ms. Soudaphone KHOMTHAVONG, Director of Luang Prabang Department of Information,
5 QIP on Renovation of Wat Phakea Temple in Luang Prabang Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Ms. Soudaphone KHOMTHAVONG, Director of Luang Prabang Department of Information, Culture and
6 QIP on Preservation of Shadow Puppet Theatre's Performance in Champasak Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Mr. Somsack PHOMCHALEAN, President of Champasak Sadao Puppets Theater, Office at Ban
7 Announcement of a Project to improve nutrition security in Lao PDR through food fortification with about USD 1 million assistance from India through the India-UN Development Partnership Fund.