Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Vientiane, Lao PDR (October 10 -11, 2024)
11 OCT 2024 12:39PM by PIB Delhi
Sr. No. MoU/Agreement/Announcement Signatory from Indian side Signatory from Laotian side
1 Memorandum of Understanding between the Ministry of Defence of the Republic of India and Ministry of National Defence of the Lao People’s Democratic Republic concerning Defence Cooperation Shri Rajnath Singh, Defence Minister of India General Chansamone Chanyalath, Deputy Prime Minister and Minister of National Defence, Lao PDR
2 Memorandum of Understanding on Cooperation of Broadcasting between Lao National Television, Ministry of Information Culture and Tourism of Lao PDR and Prasar Bharati of the Republic of India Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Dr. Amkha VONGMEUNKA, General Director Lao National TV
3 Agreement between the Government of the Lao People’s Democratic Republic and the Government of the Republic of India on Co-operation and Mutual Assistance in Customs Matters. Shri Sanjay Kumar Agarwal, Chairman, Central Board of Indirect Taxes & Customs Mr. Phoukhaokham VANNAVONGXAY, Director General Customs, Ministry of Finance, Lao PDR
4 QIP on Preservation of heritage of performing art of Phalak-Phalam (Lao Ramayana) drama in Luang Prabang Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Ms. Soudaphone KHOMTHAVONG, Director of Luang Prabang Department of Information,
5 QIP on Renovation of Wat Phakea Temple in Luang Prabang Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Ms. Soudaphone KHOMTHAVONG, Director of Luang Prabang Department of Information, Culture and
6 QIP on Preservation of Shadow Puppet Theatre's Performance in Champasak Province Shri Prashant Agrawal, Ambassador of India to Lao PDR Mr. Somsack PHOMCHALEAN, President of Champasak Sadao Puppets Theater, Office at Ban
7 Announcement of a Project to improve nutrition security in Lao PDR through food fortification with about USD 1 million assistance from India through the India-UN Development Partnership Fund.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫଳାଫଳ ତାଲିକା: ଭିଏଣ୍ଟିଆନେ, ଲାଓ ପିଡିଆରକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଗସ୍ତ (ଅକ୍ଟୋବର ୧୦ -୧୧, ୨୦୨୪)
11 OCT 2024 12:39PM by PIB Bhubaneswar
କ୍ର ସଂଖ୍ୟା
ବୁଝାମଣା/ରାଜିନାମା/ଘୋଷଣା
ଭାରତ ପକ୍ଷରୁ ସ୍ୱାକ୍ଷରକାରୀ
ଲାଓସିଆନ୍ ପକ୍ଷରୁ ସ୍ୱାକ୍ଷରକାରୀ
01
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସହଯୋଗ ସମ୍ପର୍କରେ ଭାରତୀୟ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଲାଓ ପିପୁଲ୍ସ ଡେମୋକ୍ରାଟିକ୍ ରିପବ୍ଲିକର ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ, ଭାରତର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ
ଜେନେରାଲ ଚାନ୍ସାମୋନ ଚାନ୍ୟାଲଥ, ଉପପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ, ଲାଓ ପିଡିଆର
02
ଲାଓ ନ୍ୟାସନାଲ ଟେଲିଭିଜନ, ଲାଓ ପିଡିଆରର ସୂଚନା ସଂସ୍କୃତି ଓ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରସାରଣ ସହଯୋଗ ଉପରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ପ୍ରଶାନ୍ତ ଅଗ୍ରୱାଲ , ଲାଓ ପିଡିଆରରେ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
ଡ. ଆମଖା ଭୁଙ୍ଗମେଉଙ୍କା, ଲାଓ ନ୍ୟାସନାଲ ଟିଭିର ଜେନେରାଲ ଡାଇରେକ୍ଟର
03
ସୀମା ଶୁଳ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ସହାୟତା ପାଇଁ ଲାଓ ପିପୁଲ୍ସ ଡେମୋକ୍ରାଟିକ୍ ରିପବ୍ଲିକ୍ ସରକାର ଏବଂ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣା
ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୟ କୁମାର ଅଗ୍ରୱାଲ . କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପରୋକ୍ଷ ଟିକସ ଓ ସୀମା ଶୁଳ୍କ ବୋର୍ଡର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ
ଶ୍ରୀ ଫୁଖାଓଖମ୍ ଭାନାଭୋଙ୍ଗକ୍ସାୟ
, ଲାଓ ପିଡିଆର୍ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସୀମା ଶୁଳ୍କ ମହାନିର୍ଦେଶକ
04
ଲୁଆଙ୍ଗ ପ୍ରବାଙ୍ଗ ପ୍ରଦେଶରେ ଫଲକ-ଫାଲମ (ଲାଓ ରାମାୟଣ) ନାଟକ ପରିବେଷଣ କଳାର ଐତିହ୍ୟ ସଂରକ୍ଷଣ ଉପରେ କ୍ୟୁଆଇପି
ପ୍ରଶାନ୍ତ ଅଗ୍ରୱାଲ , ଲାଓ ପିଡିଆରରେ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
ସୌଦାଫୋନ୍ ଖୋମ୍‌ତାଭୋଙ୍ଗ, ଲୁଆଙ୍ଗ ପ୍ରବାଙ୍ଗ ସୂଚନା ବିଭାଗର ନିର୍ଦ୍ଦେଶିକା
05
ଲୁଆଙ୍ଗ ପ୍ରବାଙ୍ଗ ପ୍ରଦେଶରେ ୱାଟ ଫାକିଆ ମନ୍ଦିରର ନବୀକରଣ ଉପରେ କ୍ୟୁଆଇପି
ପ୍ରଶାନ୍ତ ଅଗ୍ରୱାଲ , ଲାଓ ପିଡିଆରରେ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
ସୌଦାଫୋନ୍ ଖୋମ୍‌ତାଭୋଙ୍ଗ, ଲୁଆଙ୍ଗ ପ୍ରବାଙ୍ଗ ସୂଚନା ବିଭାଗର ନିର୍ଦ୍ଦେଶିକା
06
ଚମ୍ପାସକ ପ୍ରଦେଶରେ ଛାୟା କଣ୍ଢେଇ ଥିଏଟରର ପ୍ରଦର୍ଶନର ସଂରକ୍ଷଣ ଉପରେ କ୍ୟୁଆଇପି
ପ୍ରଶାନ୍ତ ଅଗ୍ରୱାଲ , ଲାଓ ପିଡିଆରରେ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
ଶ୍ରୀ ସୋମସାକ୍ ଫୋମଚାଲିଆନ୍‌, ଚମ୍ପାସାକ ସଦାଓ ପପେଟ୍ସ ଥିଏଟରର ସଭାପତି, ବାନ୍ ସ୍ଥିତ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
07
ଭାରତ-ଜାତିସଂଘ ବିକାଶ ଭାଗିଦାରୀ ପାଣ୍ଠି ଜରିଆରେ ଭାରତଠାରୁ ପ୍ରାୟ ୧ ନିୟୁତ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ସହାୟତାରେ ଖାଦ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ମାଧ୍ୟମରେ ଲାଓ ପିଡିଆରରେ ପୋଷଣ ନିରାପତ୍ତା ରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଘୋଷଣା ।