প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বাই মেত্রোদা পেসেঞ্জরশিংগা ৱারি শানখিবগী মপুংফাবা ৱারোল
05 OCT 2024 9:15PM by PIB Imphal
নুপা পেসেঞ্জর: ঐ এ.আইদা রিছার্স তৌরি।
প্রধান মন্ত্রী : অদোম এ.আইদা রিছার্স তৌরি হায়বা! মদু অফবা থবক্নি।
নুপা পেসেঞ্জর: সার, চাউখৎপা হেনগৎনবা অমসুং ভারত্তা অনৌবা হিদাক-লাংথকশিং পুথোক্নবা ফার্মাস্যুতিকেলগী লমদা কমদৌনা এ.আই শীজিন্নগনি হায়বগী লমদা ঐখোয়না থিজিল্লি।
নুপী পেসেঞ্জর: ঐ সোসিওলোজিদা বি.এ তম্লি, অমসুং তুংদা ঐনা খুন্নাইগী থবক তৌবা পাম্মী।
নুপী পেসেঞ্জর: ঐনা অদোমগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং মপুংফানা ফংলে। খুদম ওইনা, ঐনা পি.এম শ্বানিধি স্কিমদগী কান্নবা ফংলে, অহানবা অমসুং অনিশুবা তার্ম অনিমক্কী কান্নবশিং ফংলে।
নুপী পেসেঞ্জর: ঐ হেন্দবেগ শাবগী থবক মচা অমা তৌরি। ঐনা শ্বানিধিগী স্কিমগী কান্নবশিং লৌরে অমসুং ঐগী ললোন-ইতিক পাকথোক-চাউথোকহল্লে।
প্রধান মন্ত্রী: য়াম্না ফৈ!
প্রধান মন্ত্রী: সিন্দেজিনা হৌদোকপা স্কিমদগী অদোম করি কান্নবশিং ফংলবগে?
নুপী পেসেঞ্জর: ফংলে। ঐখোয়না লরকি বহিন স্কিমদগী কান্নবা য়াম্না ফংলে।
প্রধান মন্ত্রী: নুপীশিং অদু অদোমগী ফুরুপতগীরা?
নুপী পেসেঞ্জর: হোই, সার, বলানচল কৌবা নুপীশিংগী লুপ অমা ঐখোয়গী লৈরি অমসুং ঐখোয়না নুপীশিং ফোর্মশিং মেনশিনহল্লে অমসুং কান্নবশিং ফংহল্লে।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম শেন ফংবরা?
নুপী পেসেঞ্জর: ফংই সার, ঐখোয়না চয়োল অসিদা ফংলে।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম হরাওবরা?
নুপী পেসেঞ্জর: হোই, সার।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম থবক শুরকপা চহি কয়া শুরবগে?
মেত্রো ৱার্কর: সার, চহি ৭ শুরে।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম হৌজিক থবক অদু ফজনা হৈরম্লগনি?
মেত্রো ৱার্কর: হোই সার, ঐখোয়না খঙবা য়াবা কয়া খঙলে।
প্রধান মন্ত্রী: অদুদু হৌজিক নহাক মফম অমদা হেক্তা মেত্রোগী লাইনশিং শেমগৎপা ঙম্লগনি।
মেত্রো ৱার্কর: হোই,সার, ঐখোয় মফম অমদা হেক্তা শেমগৎপা ঙম্লগনি। হৌজিক ঐখোয় ফজনা হৈরে।
প্রধান মন্ত্রী: অদোমগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিং হরাওবরা?
মেত্রো ৱার্কর: হোই সার, য়াম্না হরাওরি।
প্রধান মন্ত্রী: অদোমগী থবকশিংদা?
মেত্রো ৱার্কর: হোই, ঐখোয়গী মাইপাকপশিংদা।
প্রধান মন্ত্রী: নোংমদি, অদোমগী ইমুং-মনুং মেত্রো তোংহল্লু।
মেত্রো ৱার্কর: হোই সার, ঐখোয়না মখোয় মেত্রো তোংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রী: মসি শেমগৎনবা নহাক থবক কন্না শুখি হায়না মখোয়দা হায়য়ু।
মেত্রো ৱার্কর: হোই, সার।
দিসক্লাইমর: মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদগী চাউরাক্না হন্দোকপনি। অশেংবা ৱারোল হিন্দীদা ঙাংখি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s interaction with the locals in Mumbai metro
05 OCT 2024 9:15PM by PIB Delhi
Male Passenger: I am doing research on AI.
Prime Minister: You are doing research on AI! That’s good.
Male Passenger: Sir, we are looking at how to use AI in the pharmaceutical field to promote development and growth and to introduce new medicines in India.
Female Passenger: I am doing a B.A. in Sociology, and I want to contribute to society in the future.
Female Passenger: I have fully utilized all of your schemes. For example, I have benefited from the PM SVANidhi scheme, taking advantage of both the first and second terms.
Female Passenger: I have a small business of making handbags. I utilized the benefits of the SVANidhi scheme and expanded my business.
Prime Minister: Good!
Prime Minister: What benefits did you get from the scheme that Shinde ji introduced?
Female Passenger: Yes, we benefited greatly from the Ladki Bahin scheme.
Prime Minister: And all the women from your community?
Female Passenger: Yes, sir, we have a women’s organization called Balanchal, and we have ensured that all the women filled out the forms and availed the benefits.
Prime Minister: Did you receive the money?
Female Passenger: Yes, sir, we received it this week.
Prime Minister: Are you happy?
Female Passenger: Yes, yes sir.
Prime Minister: For how many years have you been working?
Metro Worker: Sir, it’s been seven years now.
Prime Minister: You must have mastered the work by now?
Metro Worker: Yes, sir, we’ve gained a lot of experience.
Prime Minister: So now you can build metro lines anywhere.
Metro Worker: Yes, sir, we can build them anywhere. We have a lot of experience now.
Prime Minister: Are your family members happy?
Metro Worker: Yes, sir, very happy.
Prime Minister: With your good work?
Metro Worker: Yes, with our success.
Prime Minister: Someday, take your family for a ride on the metro.
Metro Worker: Yes, sir, we will take them.
Prime Minister: Tell them that you worked hard to build it.
Metro Worker: Yes, sir.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.