ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମାଳଦ୍ୱୀପ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଡକ୍ଟର ମହମ୍ମଦ ମୁଇଜୁଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ (ଅକ୍ଟୋବର ୦୬-ଅକ୍ଟୋବର ୧୦, ୨୦୨୪)ର ପରିଣାମଗୁଡ଼ିକର ସୂଚୀ
07 OCT 2024 3:40PM by PIB Bhubaneswar
କ୍ରଂସଂ
ଘୋଷଣା
୧.
ଭାରତ-ମାଳଦ୍ୱୀପ: ବ୍ୟାପକ ଆର୍ଥିକ ଏବଂ ସାମୁଦ୍ରିକ ନିରାପତ୍ତା ଭାଗିଦାରୀ ପାଇଁ ଏକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଉପରେ ସହମତି
୨.
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ମାଳଦ୍ୱୀପ ତଟରକ୍ଷୀ ଜାହାଜ ହୁରାଭୀର ନିଃଶୁଳ୍କ ପୁନଃନିର୍ମାଣ
ଶୁଭାରମ୍ଭ/ଉଦଘାଟନ/ହସ୍ତାନ୍ତର
୧.
ମାଳଦ୍ୱୀପରେ ରୂପେ କାର୍ଡର ଶୁଭାରମ୍ଭ।
୨.
ହନୀମାଧୁ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନ ବନ୍ଦର (ଏଚଆଇଏ)ର ନୂଆ ରନୱେ ଉଦଘାଟନ
୩.
ଏକ୍‌ଜିମ୍‌ ବ୍ୟାଙ୍କର କ୍ରେତା ଋଣ ସୁବିଧା ଅଧୀନରେ ନିର୍ମିତ ସାମାଜିକ ଆବାସ ୟୁନିଟ୍‌ ହସ୍ତାନ୍ତରଣ
ବୁଝାମଣାପତ୍ରରେ ସ୍ୱାକ୍ଷର/ନବୀକରଣ
ମାଳଦ୍ୱୀପର ପ୍ରତିନିଧି
ଭାରତର ପ୍ରତିନିଧି
୧.
ମୁଦ୍ରା ବିନିମୟ ରାଜିନାମା
ମାଳଦ୍ୱୀପ ମୁଦ୍ରା ପ୍ରାଧିକରଣର ଗଭର୍ଣ୍ଣର ଶ୍ରୀ ଅହମ୍ମଦ ମୁନୱର
ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ସେଠ, ସଚିବ,
ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ବିଭାଗ, ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୨.
ଭାରତର ଜାତୀୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଏବଂ ମାଳଦ୍ୱୀପର ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ପୁଲିସ ଓ ଆଇନ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ କଲେଜ ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା
ଭାରତରେ ଅବସ୍ଥାପିତ ମାଳଦ୍ୱୀପ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଶ୍ରୀ ଇବ୍ରାହିମ୍‌ ସାହେବ୍‌
ଡକ୍ଟର. ରାଜେନ୍ଦ୍ର କୁମାର, ସଚିବ, ସୀମା ପରିଚାଳନା ସଚିବ, ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୩.
ଦୁର୍ନୀତି ରୋକିବା ଏବଂ ଏହାର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ ନିମନ୍ତେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ତଦନ୍ତ ବ୍ୟୁରୋ ଏବଂ ମାଳଦ୍ୱୀପର ଦୁର୍ନୀତି ନିବାରଣ ଆୟୋଗ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଭାରତରେ ଅବସ୍ଥାପିତ ମାଳଦ୍ୱୀପ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଶ୍ରୀ ଇବ୍ରାହିମ୍‌ ସାହେବ୍‌
ଡକ୍ଟର. ରାଜେନ୍ଦ୍ର କୁମାର, ସଚିବ, ସୀମା ପରିଚାଳନା ସଚିବ, ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୪.
ମାଳଦ୍ୱୀପ ନ୍ୟାୟିକ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଉପରେ ଭାରତୀୟ ଜାତୀୟ ନ୍ୟାୟିକ ଏକାଡେମୀ (ଏନଜେଏଆଇ) ଏବଂ ମାଳଦ୍ୱୀପର ନ୍ୟାୟିକ ସେବା ଆୟୋଗ (ଜେଏସସି) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ରର ନବୀକରଣ
ଭାରତରେ ଅବସ୍ଥାପିତ ମାଳଦ୍ୱୀପ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଶ୍ରୀ ଇବ୍ରାହିମ୍‌ ସାହେବ୍‌
ଶ୍ରୀ ମୁନୁ ମହାୱର, ମାଳଦ୍ୱୀପରେ ଅବସ୍ଥାପିତ ଭାରତୀୟ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
୫.
କ୍ରୀଡ଼ା ଓ ଯୁବ ବ୍ୟାପାର କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଭାରତ ଓ ମାଳଦ୍ୱୀପ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ନବୀକରଣ
ଭାରତରେ ଅବସ୍ଥାପିତ ମାଳଦ୍ୱୀପ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଶ୍ରୀ ଇବ୍ରାହିମ୍‌ ସାହେବ୍‌
ଶ୍ରୀ ମୁନୁ ମହାୱର, ମାଳଦ୍ୱୀପରେ ଅବସ୍ଥାପିତ ଭାରତୀୟ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of H. E. Dr. Mohamed Muizzu, President of the Republic of Maldives to India (October 06 – October 10, 2024)
07 OCT 2024 3:40PM by PIB Delhi
SI No.
Announcements
1.
Adoption of India-Maldives: A Vision for Comprehensive Economic and Maritime Security Partnership.
2.
Refit of Maldivian Coast Guard Ship Huravee by the Government of India on gratis basis.
Launch / Inauguration / Handing-over
1.
Launch of RuPay Card in Maldives.
2.
Inauguration of the new runway of Hanimaadhoo International Airport (HIA).
3.
Handing over of 700 social housing units built under EXIM Bank’s Buyers’ Credit Facilities.
Signing / Renewal of MoUs
Representative from Maldivian Side
Representative from Indian side
1.
Currency Swap Agreement
Mr. Ahmed Munawar, Governor of Maldives Monetary Authority
Shri Ajay Seth, Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance
2.
MoU between Rashtriya Raksha University of the Republic of India and National College of Policing and Law Enforcement of the Republic of Maldives
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Dr. Rajendra Kumar, Secretary, Border Management, Ministry of Home Affairs
3.
MoU between Central Bureau of Investigation and Anti-Corruption Commission of Maldives for bilateral cooperation on preventing and combating corruption
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Dr. Rajendra Kumar, Secretary, Border Management, Ministry of Home Affairs
4.
Renewal of MoU between National Judicial Academy of India (NJAI) and the Judicial Service Commission (JSC) of Maldives on Training and Capacity Building Programs for Maldivian judicial officers
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Shri Munu Mahawar, High Commissioner of India to Maldives
5.
Renewal of MoU between India and Maldives on Cooperation in Sports and Youth Affairs
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Shri Munu Mahawar, High Commissioner of India to Maldives