প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকা: মালদ্বীপ গণৰাজ্যৰ মহামহিম ৰাষ্ট্ৰপতি ড০ মহম্মদ মুইজ্জুৰ চৰকাৰী ভ্ৰমণ (০৬ অক্টোবৰ –১০ অক্টোবৰ, ২০২৪)
07 OCT 2024 3:40PM by PIB Guwahati
ক্ৰ
নং
ঘোষণাসমূহ
১.
ভাৰত-মালদ্বীপৰ গ্ৰহণ: ব্যাপক অৰ্থনৈতিক আৰু সামুদ্ৰিক সুৰক্ষা অংশীদাৰিত্বৰ বাবে এক দৃষ্টিভংগী গ্ৰহণ।
২.
ভাৰত চৰকাৰে বিনামূলীয়াকৈ মালদ্বীপৰ উপকূলৰক্ষী বাহিনীৰ জাহাজ ‘হুৰাভি’ৰ মেৰামতি কৰিব।
মুকলি / উদ্বোধন / হস্তান্তৰ
১.
মালদ্বীপত ‘ৰূপে’ কাৰ্ড’ মুকলি।
২.
‘হানিমধু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমানবন্দৰ’ (এইচআইএ)ৰ নতুন ৰানৱে’ উদ্বোধন।
৩.
‘এক্সিম বেঙ্ক’ৰ ‘ক্ৰেতা ঋণ সুবিধা’-ৰ অধীনত নিৰ্মিত ৭০০টা ‘সামাজিক আৱাস গোট’ৰ হস্তান্তৰণ।
স্বাক্ষৰ দান/ বুজাবুজি চুক্তিৰ নৱীকৰণ
মালদ্বীপ পক্ষৰ প্ৰতিনিধি
ভাৰতীয় পক্ষৰ প্ৰতিনিধি
১.
মুদ্ৰা বিনিময় চুক্তি
মালদ্বীপ মানিটেৰী অথ’ৰিটী’-ৰ গৱৰ্ণৰ শ্ৰী আহমেদ মুনাৱাৰ
বিত্ত মন্ত্ৰালয়ৰ ‘অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমা বিভাগ’ৰ সচিব শ্ৰী অজয় শেঠ
২.
ভাৰতীয় গণৰাজ্যৰ ‘ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা বিশ্ববিদ্যালয়’ আৰু মালদ্বীপ গণৰাজ্যৰ ‘ৰাষ্ট্ৰীয় আৰক্ষী মহাবিদ্যালয় আৰু আইন প্ৰৱৰ্তন’ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
শ্ৰীযুত ইব্ৰাহিম শ্বাহিব, মালদ্বীপৰ ভাৰতস্থ উচ্চায়ুক্ত
ড০ ৰাজেন্দ্ৰ কুমাৰ, গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সীমান্ত ব্যৱস্থাপনা সচিব
৩.
দুৰ্নীতি প্ৰতিৰোধ আৰু মোকাবিলা কৰাৰ ক্ষেত্ৰত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ বাবে ‘কেন্দ্ৰীয় অনুসন্ধান ব্যুৰো’ আৰু মালদ্বীপৰ ‘দুৰ্নীতি বিৰোধী আয়োগ’ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
শ্ৰীযুত ইব্ৰাহিম শ্বাহিব, মালদ্বীপৰ ভাৰতস্থ উচ্চায়ুক্ত
ড০ ৰাজেন্দ্ৰ কুমাৰ, গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সীমান্ত ব্যৱস্থাপনা সচিব
৪.
মালদ্বীপৰ ন্যায়িক বিষয়াসকলৰ বাবে প্ৰশিক্ষণ আৰু সামৰ্থ্য বৰ্দ্ধন কাৰ্যসূচীৰ সন্দৰ্ভত ‘ভাৰতীয় ৰাষ্ট্ৰীয় ন্যায়িক একাডেমী’ (এনজেএআই) আৰু মালদ্বীপৰ ‘ন্যায়িক সেৱা আয়োগ’ (জেএছচি)ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তিৰ নৱীকৰণ
শ্ৰীযুত ইব্ৰাহিম শ্বাহিব, মালদ্বীপৰ ভাৰতস্থ উচ্চায়ুক্ত
ড০ ৰাজেন্দ্ৰ কুমাৰ, গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সীমান্ত ব্যৱস্থাপনা সচিব
৫.
ক্ৰীড়া আৰু যুৱ পৰিক্ৰমাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ লক্ষ্যৰে ভাৰত আৰু মালদ্বীপৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তিৰ নৱীকৰণ
শ্ৰীযুত ইব্ৰাহিম শ্বাহিব, মালদ্বীপৰ ভাৰতস্থ উচ্চায়ুক্ত
ড০ ৰাজেন্দ্ৰ কুমাৰ, গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সীমান্ত ব্যৱস্থাপনা সচিব

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of H. E. Dr. Mohamed Muizzu, President of the Republic of Maldives to India (October 06 – October 10, 2024)
07 OCT 2024 3:40PM by PIB Delhi
SI No.
Announcements
1.
Adoption of India-Maldives: A Vision for Comprehensive Economic and Maritime Security Partnership.
2.
Refit of Maldivian Coast Guard Ship Huravee by the Government of India on gratis basis.
Launch / Inauguration / Handing-over
1.
Launch of RuPay Card in Maldives.
2.
Inauguration of the new runway of Hanimaadhoo International Airport (HIA).
3.
Handing over of 700 social housing units built under EXIM Bank’s Buyers’ Credit Facilities.
Signing / Renewal of MoUs
Representative from Maldivian Side
Representative from Indian side
1.
Currency Swap Agreement
Mr. Ahmed Munawar, Governor of Maldives Monetary Authority
Shri Ajay Seth, Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance
2.
MoU between Rashtriya Raksha University of the Republic of India and National College of Policing and Law Enforcement of the Republic of Maldives
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Dr. Rajendra Kumar, Secretary, Border Management, Ministry of Home Affairs
3.
MoU between Central Bureau of Investigation and Anti-Corruption Commission of Maldives for bilateral cooperation on preventing and combating corruption
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Dr. Rajendra Kumar, Secretary, Border Management, Ministry of Home Affairs
4.
Renewal of MoU between National Judicial Academy of India (NJAI) and the Judicial Service Commission (JSC) of Maldives on Training and Capacity Building Programs for Maldivian judicial officers
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Shri Munu Mahawar, High Commissioner of India to Maldives
5.
Renewal of MoU between India and Maldives on Cooperation in Sports and Youth Affairs
Mr. Ibrahim Shaheeb, High Commissioner of Maldives to India
Shri Munu Mahawar, High Commissioner of India to Maldives