ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଅକ୍ଟୋବର ୪ ତାରିଖରେ କୌଟିଲ୍ୟ ଆର୍ଥିକ ସମାବେଶରେ ଯୋଗ ଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 OCT 2024 10:50AM by PIB Bhubaneswar
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ତାଜ ହୋଟେଲରେ ଅକ୍ଟୋବର ୪ ତାରିଖ ସନ୍ଧ୍ୟା ପ୍ରାୟ ୬ଟା ୩୦ ମିନିଟରେ ହେବାକୁ ଥିବା କୌଟିଲ୍ୟ ଆର୍ଥିକ ସମାବେଶରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଯୋଗ ଦେବେ । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ସମାବେଶକୁ ଉଦବୋଧନ ମଧ୍ୟ କରିବେ ।
କୌଟିଲ୍ୟ ଆର୍ଥିକ ସମାବେଶର ତୃତୀୟ ସଂସ୍କରଣ ଅକ୍ଟୋବର ୪ ତାରିଖରୁ ୬ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । ଚଳିତ ବର୍ଷର ବୈଠକରେ ସବୁଜ ପରିବର୍ତ୍ତନର ଆର୍ଥିକପୋଷଣ, ଭୂ-ଆର୍ଥିକ ବିଖଣ୍ଡନ ଏବଂ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଆଶା, ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ନମନୀୟତା ବଜାୟ ରଖିବାକୁ ନୀତି ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ ପ୍ରସ୍ତୁତି ବାବଦରେ ଆଲୋଚନା କରାଯିବ ।
ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥନୀତି ଏବଂ ବୈଶ୍ୱିକ ଦକ୍ଷିଣ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ମଧ୍ୟରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ଚାଲେଞ୍ଜ ବାବଦରେ ଉଭୟ ଭାରତୀୟ ଓ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସ୍କଲାର ଏବଂ ନୀତି ନିର୍ଦ୍ଧାରକ ମାନେ ଆଲୋଚନା କରିବେ । ସମାବେଶରୁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରୁ ବକ୍ତାମାନେ ଯୋଗ ଦେବେ ।
କୌଟିଲ୍ୟ ଆର୍ଥିକ ସମାବେଶ କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଓ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ ଅଫ ଇକୋନୋମିକ ଗ୍ରୋଥ୍ ସହଭାଗିତାରେ ଆୟୋଜିତ ହେଉଛି ।

Prime Minister's Office
PM to participate in Kautilya Economic Conclave on 4th October
03 OCT 2024 10:50AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the Kautilya Economic Conclave on 4th October at around 6:30 PM at the Taj Palace Hotel, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The third edition of the Kautilya Economic Conclave will be held from 4th to 6th October. This year’s conclave will focus on themes such as financing the green transition, geo-economic fragmentation and the implications for growth, principles for policy action to preserve resilience among others.
Both Indian and international scholars and policy makers will discuss some of the most important issues confronting the Indian economy and economies of the Global South. Speakers from across the world will take part in the conclave.
The Kautilya Economic Conclave is being organised by the Institute of Economic Growth in partnership with the Ministry of Finance.