য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
MHAনা স্তেত দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (SDRF)দগী কেন্দ্রগী শিয়র ওইনা অমসুং নেস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (NDRF)তগী এদভান্স ওইনা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা মফম 14দা করোর ₹ 5858.60 কাইথোকখ্রে
মোদী সরকারনা মহৌশানা থোকহনবা অমাং-অতাশিংনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংগী মীয়াম্না থেংনরিবা অৱাবশিং অদুবু কোকহন্নবা হোৎনবদা লেং মান্ননা থবক তৌমিন্নরি
ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল সেন্ত্রেল তীমশিং (IMCTশিং)বু থোক্লিবা অমাং-অতাশিং অদুবু মফম অদুদা চৎলগা বেংশিন্নবগীদমক্তা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা অসাম, মিজোরাম, কেরলা, ত্রিপুরা, নাগালেন্দ, গুজরাত, অন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গনা অমসুং মনিপুরগী রাজ্যশিং অসিদা থাখ্রে
IMCTশিংবু হন্দক্তা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা বিহার অমসুং ৱেস্ত নেঙ্গলগী রাজ্যশিংদা অমাং-অতাশিং অদুগী ওন-দ-স্পোত এসেমেন্তকীদমক্তা অথুবা মতমদা থারগনি
IMCTশিংগী এসেসমেন্ত রিপোর্তশিং অদু ফংলবা মতুংদা, লৈরিবা প্রোসিজরগী মতুং ইন্না অমাং-অতা থোক্লবা রাজ্যশিং আদুদা NDRFতগী অহেনবা শেলগী মতেং পীরগনি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী লমজিং-লমতাক মখাদা হন্দক্কী চহি অসিদা রাজ্য 21দা করোর ₹ 14,958 হেন্না কাইথোকখ্রে
01 OCT 2024 6:46PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ হোম এফিয়র্স (MHA)না স্তেত দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (SDRF)দগী কেন্দ্রগী শিয়র ওইনা অমসুং নেস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (NDRF)তগী এদভান্স ওইনা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা মফম 14দা করোর ₹ 5858.60 কাইথোকখ্রে। মসিদা য়াওরিবসি মহারাস্ত্রদা করোর ₹ 1492, অন্ধ্র প্রদেশতা করোর ₹ 1036, অসামদা করোর ₹ 716, বিহারদা করোর ₹ 655.60, গুজরাত্তা করোর ₹ 600, হিমাচল প্রদেশতা করোর ₹ 189.20, কেরলাদা করোর ₹ 145.60, মনিপুরদা করোর ₹ 50, মিজোরামদা কোরর ₹ 21.60, নাগালেন্দদা করোর ₹ 19.20, সিক্কিমদা করোর ₹ 23.60, তেলঙ্গনাদা করোর ₹ 416.80, ত্রিপুরাদা করোর ₹ 25 অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা করোর ₹ 468 নি, মসিগী রাজ্যশিং অসি হন্দক্কী চঈ অসিগী সাউথ-ৱেস্ত মনসুন মনুংদা নোং কন্না চুবা, ঈশিং-ঈচাউ অমসুং লেন্দস্লাইদ থোকপনা মরম ওইরগা শোকহনখি।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং অমসুং কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী লমজিং-লমতাক মখাদা, মোদী সরকারনা মহৌশানা থোকহনবা অমাং-অতাশিংনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংগী মীয়াম্না থেংনরিবা অৱাবশিং অদুবু কোকহন্নবা হোৎনবদা লেং মান্ননা থবক তৌমিন্নরি।
ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল সেন্ত্রেল তীমশিং (IMCTশিং)বু থোক্লিবা অমাং-অতাশিং অদুবু মফম অদুদা চৎলগা বেংশিন্নবগীদমক্তা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা অসাম, মিজোরাম, কেরলা, ত্রিপুরা, নাগালেন্দ, গুজরাত, অন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গনা অমসুং মনিপুরগী রাজ্যশিং অসিদা থাখ্রে।
IMCTশিংবু হন্দক্তা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা বিহার অমসুং ৱেস্ত নেঙ্গলগী রাজ্যশিংদা অমাং-অতাশিং অদুগী ওন-দ-স্পোত এসেমেন্তকীদমক্তা অথুবা মতমদা থারগনি। IMCTশিংগী এসেসমেন্ত রিপোর্তশিং অদু ফংলবা মতুংদা, লৈরিবা প্রোসিজরগী মতুং ইন্না অমাং-অতা থোক্লবা রাজ্যশিং আদুদা NDRFতগী অহেনবা শেলগী মতেং পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী লমজিং-লমতাক মখাদা, হন্দক্কী চহি অসিদা রাজ্য 21দা করোর ₹ 14,958 হেন্না কাইথোকখ্রে। মসিদা রাজ্য 21দা SDRFতগী করোর ₹ 9044.80, রাজ্য 15দা NDRFতগী করোর ₹ 4528.66 অমসুং রাজ্য 11দা স্তেত দিজাস্তর মিতিগেশন ফন্দ (SDMF)তগী করোর ₹ 1385.45 য়াওরি।
শেলগী মতেং অসিগী মথক্তা, কেন্দ্র সরকারনা ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা রাজ্যশিং অসিদা তঙাইফদবা NDRF তীমশিং, আর্মী তীমশিং থাদোকপা অমসুং এয়র ফোর্স সপোর্ত য়াওনা লোজিস্তিক্সকী ওইবা মতং পুম্নমকশু পীরি।

Ministry of Home Affairs
MHA releases ₹ 5858.60 crore to 14 flood-affected as a central share from the State Disaster Response Fund (SDRF) and an advance from the National Disaster Response Fund (NDRF)
Modi government stands shoulder to shoulder with the states affected by natural calamities in mitigating the hardship faced by the people
Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) were sent in flood-affected States of Assam, Mizoram, Kerala, Tripura, Nagaland, Gujarat, Andhra Pradesh, Telangana and Manipur for an on-the-spot assessment of the damages
IMCTs will be sent shortly for making an on-the-spot assessment of damage in states of Bihar and West Bengal, which have also recently been affected by floods
After assessment reports of IMCTs are received, additional financial assistance from NDRF, will be approved to the disaster affected states, as per the established procedure
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah more than ₹ 14,958 crore has been released to 21 states during this year
01 OCT 2024 6:46PM by PIB Delhi
The Ministry of Home Affairs (MHA) has released ₹ 5858.60 crore to 14 flood-affected states as a central share from the State Disaster Response Fund (SDRF) and an advance from the National Disaster Response Fund (NDRF). This include ₹ 1492 crore to Maharashtra, ₹ 1036 crore to Andhra Pradesh, ₹ 716 crore to Assam, ₹ 655.60 crore to Bihar, ₹ 600 crore to Gujarat, ₹ 189.20 crore to Himachal Pradesh, ₹ 145.60 crore to Kerala, ₹ 50 crore to Manipur, ₹ 21.60 crore to Mizoram, ₹ 19.20 crore to Nagaland, ₹ 23.60 crore to Sikkim, ₹ 416.80 crore to Telangana, ₹ 25 crore to Tripura and ₹ 468 crore to West Bengal, These states have been affected due to extremely heavy rainfall, floods and landslides during the south-west monsoon this year.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, the Modi government stands shoulder to shoulder with the states affected by natural calamities in mitigating the hardship faced by the people.
Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) were sent in flood-affected States of Assam, Mizoram, Kerala, Tripura, Nagaland, Gujarat, Andhra Pradesh, Telangana and Manipur for an on-the-spot assessment of the damages.
Further, IMCTs will be sent shortly for making an on-the-spot assessment of damage in states of Bihar and West Bengal, which have also recently been affected by floods. After the assessment reports of IMCTs are received, additional financial assistance from NDRF, will be approved to the disaster affected states, as per the established procedure.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah more than ₹ 14,958 crore has already been released to 21 states during this year. This include ₹ 9044.80 crore from SDRF to 21 States, ₹ 4528.66 crore from NDRF to 15 States and ₹ 1385.45 crore from State Disaster Mitigation Fund (SDMF) to 11 States.
In addition to financial assistance, Central Government has also provided all logistic assistance, including deployment of requisite NDRF teams, Army teams and Air Force support to all the flood affected States.