Prime Minister's Office
English Translation of Prime Minister Shri Narendra Modi's remarks at the United Nations 'Summit of the Future'
23 SEP 2024 10:12PM by PIB Delhi
Excellencies,
On behalf of India, the world’s largest democracy, and 1.4 billion Indians, Greetings to all of you. In the largest elections in human history held recently in June, the people of India have given me the opportunity to serve them, for a third consecutive term. And today I bring the voice of this one sixth of humanity to you. ,
Friends,
When we are discussing Global Future, we must accord the highest priority to a Human centric approach. While prioritizing sustainable development, we must also ensure human welfare, food and health security. By lifting 250 million people out of poverty in India, we have demonstrated that Sustainable Development can be Successful. And we are ready to share this experience of our success with the entire Global South. ,
Friends,
Success of Humanity lies in our collective strength, not in the battlefield. And for global peace and development, reforms in global institutions are essential. Reform is the key to relevance! Permanent membership of the G20 to the African Union at the New Delhi Summit, was an important step in this direction. While on the one hand, terrorism continues to be a serious threat to global peace and security, on the other hand, areas such as cyber, maritime and space, are emerging as new theaters of conflict. On all these issues, I will stress, that, Global Action must match Global Ambition!,
Friends,
There is a need for balanced regulation for the safe and responsible use of Technology. We need global digital governance, which ensures that national sovereignty and integrity are upheld. Digital Public Infrastructure should be a Bridge, not a Barrier! For Global Good, India is ready to share its digital public infrastructure with the entire world.,
Friends,
For India, "One Earth, One Family, One Future” is a commitment. This commitment is also reflected in our initiatives such as "One Earth, One Health”, and "One Sun, One World, One Grid”. India will continue to work in thought, words and deeds to protect the rights of all humanity and for global prosperity.
Thank you very much.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ুনাইতেদ নেসন্স “সম্মিৎ ওফ ফ্যুচর’ দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোলশিং
23 SEP 2024 10:12PM by PIB Imphal
শক্নাইরবশিং,
মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাক ভারত, অমসুং ভারতমচা বিল্লিয়ন ১.৪ গী মহুৎশীন্দুনা অদোম তরামনা ওকচরি। হন্দক জুন্দা পাংথোকখিবা মীওইবগী পুৱারিদা খ্বাইদগী চাউবা মীখলশিংদা, থংন থংননা অহুমশুবা তার্ম অমগীদমক, মখোয়গী থবক তৌনবা ভারতকী মীয়াম্না ঐঙোন্দা খুদোংচাবা পীরে। ঙসি ঐনা মালেমগী অপুনবা মীশিংগী শরুক তরুক থোকপগী শরুক অমগী খোল্লাউ পুদুনা অদোমগী নাক্ত লাক্লে।
মরুপশিং,
ঐখোয়না মালেমগী তুংলমচৎকী খন্নরকপা মতমদা, মীওইবগী য়াইফনবদা য়ুম্ফম ওইবা থৌরাং অমদা ঐখোয়না খ্বাইদগী মরুওইনা লৌগদবনি। তুংকোইনা চৎনবা য়াবা চাউখৎ-থৌরাং মরুওইনা লৌদুনা, ঐখোয়না মীওইবগী য়াইনবা, চীঞ্জাক অমসুং হকশেলশু মরুওইনা লৌগদবনি। ভারত্তা মীওই মিল্লিয়ন ২৫০ লায়রবা কোকহন্দুনা, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা চাউখৎপা মাইপাকপা য়াই হায়বা ঐখোয়না উৎলে। মসিগী ঐখোয়গী মাইপাকপগী ৱারি অসি গ্লোবেল সাউথ শীনবা থুংনা খঙহন্নবা ঐখোয় থৌরাং তৌদুনা লৈরে।
মরুপশিং,
মীওইবা খুন্নাইনা মাইপাকপগী ৱারি অসি ঐখোয়গী অপুনবা থৌনাদা লৈরে, লানফমদা নত্তে। মালেমগী শান্তি অমসুং চাউখৎপগীদমক, মালেমগী লোয়শঙশিং অমুক হন্না শেমদোকপা অসি তঙাইফদে। অফবা থবক পাংথোক্নবা অওনবা পুরকপা অসি মরুওই। নিউ দিল্লি সম্মিৎতা অফ্রিকান য়ুনিয়ন জি-২০গী পর্মনেন্ত মেম্বর ওইহনখিবা অসি মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। অমরোমদা, মালেমগী শান্তি অমসুং সেকুরিতিদা তেরোরিজম্না মখা তানা অচৌবা শিংনবা অমা ওইরি, অমরোমদা, সাইবর, মেরিতাইম অমসুং স্পেস, মুক্নবগী অনৌবা মফমশিং ওইরক্লি। হায়রিবা ৱাথোকশিং অসিগা লোয়ননা, মালেমগী থবক মালেমগী পান্দমগা চুনগদবনি হায়না ঐনা তকশিল্লি!
মরুপশিং,
অশোই-অঙাম থোকহন্দনা অমসুং দাইত্ব লৈনা তেক্নোলোজি শীজিন্ননবা থোং মান্নবা চৎন-কাংলোন অমা শেম্বগী তঙাইফদবা অমা লৈরে। লৈবাক অমগী মনিংতম্বা অমসুং ঙমখৈগী অপুনবা শক্তম ইকায়খুম্নবা মালেমগী দিজিতেল লৈঙাক-সাসন দরকার ওইরে। দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি থোং অমা ওইগদবনি, খুরৌ থাংবা অমা ওইরোইদবনি! মালেমগী য়াইফনবগীদমক, লৈবাক অসিগী দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর মালেম শীনবা থুংনা পীনবা ভারতনা থৌরাং তৌদুনা লৈরি।
মরুপশিং,
ভারতকী ওইনা, “মালেম অমা, ইমুং অমা, তুংলমচৎ অমা” অসি ৱাশক অমনি। হায়রিবা ৱাশক অসি ঐখোয়গী থবকশিং হায়বদি “মালেম অমা হকশেল অমা”, “নুমিৎ অমা, মালেম অমা, গ্রিদ অমা” দা মমি তারে। মীওইবা খুন্নাইগী হকশিং ঙাক্নবা অমসুং মালেমগী নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্নবা ভারতনা ৱাখলদা, ৱাহৈশিংদা অমসুং থবকশিংদা মখা তানা থবক তৌগনি।
অদোম থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
দিসক্লাইমর: মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলশিংদগী চাউরাক্না হন্দোকপনি। অশেংবা ৱারোল হিন্দীদা পীখি।