প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চিকাগোগী 132শুবা ৱারোল থমখিবগী কুমওন লাকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্বামী বিবেকানন্দবু নীংশিংখ্রে
11 SEP 2024 11:06AM by PIB Imphal
স্বামী বিবেকানন্দনা য়ু.এস.এ.গী চিকাগোদা ইং 1893দা থমখিবা মমিং চৎলবা ৱারোলবু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শেয়র তৌখ্রে।
বিবেকানন্দনা ভারতকী অমত্তা ওইবা, শান্তি লৈবা অমসুং ইচিল ইনাও নুংশী চানবগী চহি কয়া লিরবা ৱাফম হৌদোকখি অমসুং মসিনা চারোন শুরোন কয়াদা ইথিল পীবা লেপ্ত্রি হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না হাপখিঃ
“ঙসিগী নুমিৎ অসিদা ইং 1893দা স্বামী বিবেকানন্দনা মহাক্কী মশক নাইরবা ৱারোল অমা চিকাগোদা থমখিবনি। মহাক্না ভারতকী অমত্তা ওইবা, শান্তি লৈবা অমসুং ইচিল ইনাও নুংশী চানবগী চহি কয়া লিরবা ৱাফম্বু মালেমদা শক্তাকখি। মহাক্কী ৱারোল অসিনা ঐখোয়গী মফমদা অমত্তা ওইবা অমসুং নুংশিনবগী পাঙ্গল খঙহন্দুনা চারোন শুরোন কয়াদা ইথিল পীবা লেপ্ত্রি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi remembers Swami Vivekanand on 132nd anniversary of Chicago speech
11 SEP 2024 11:06AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today shared the famous speech delivered by Swami Vivekananda in Chicago, USA, in 1893.
Shri Modi said that Vivekananda introduced India’s ages old message of unity, peace, and brotherhood, which continue to inspire generations.
The Prime Minister posted on X:
"On this day in 1893, Swami Vivekananda delivered his iconic address in Chicago. He introduced India’s ages old message of unity, peace and brotherhood to the world. His words continue to inspire generations, reminding us of the power of togetherness and harmony."