প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পোকপতা ঙাইরিবা অঙাং অমসুং অঙাং শিবা হন্থহনবদা শ্বাছ ভারত মিসনগী কান্নবা ফোঙদোকপা সাইন্তিফিক রিপোর্ত প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামদা খঙহনখ্রে
05 SEP 2024 4:11PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা পোকপতা ঙাইরিবা অঙাং অমসুং অঙাং শিবা হন্থহনবদা শ্বাছ ভারত মিসনগুম্বা থবকশিংনা পীরিবা কান্নবা ফোঙদোকপা সাইন্তিফিক রিপোর্ত অমা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামদা খঙহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“শ্বাছ ভারত মিসনগুম্বা থবকশিংগী কান্নবা ফোঙদোকপা রিছার্স উবদা হরাওই। পোকপতা ঙাইরিবা অঙাং অমসুং অঙাং শিবা হন্থহনবদা লু-নানবা তোইলেতশিং শীজিন্নবনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
লু-নানবা, অফবা সেনিতেসন্না মীয়ামগী হকশেলগী লমদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লে। হিরম অসিদা ভারতনা মাংজিল থাবদা ঐ হরাওই”।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares scientific report highlighting impact of Swachh Bharat Mission in reducing infant and child mortality
05 SEP 2024 4:11PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today shared a scientific report highlighting the impact of efforts like the Swachh Bharat Mission in reducing infant and child mortality in the country.
The Prime Minister posted on X:
"Happy to see research highlighting the impact of efforts like the Swachh Bharat Mission. Access to proper toilets plays a crucial role in reducing infant and child mortality.
Clean, safe sanitation has become a game-changer for public health. And, I am glad India has taken the lead in this. "