প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা AEM সিঙ্গাপুরদা চৎখ্রে
05 SEP 2024 10:22AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্তর লোরেন্স ৱোংগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেমিকন্দক্তর অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স সেক্তরদা সিঙ্গাপুরগী মকোক থোংবা কম্পনী অমা ওইরিবা AEM দা চৎখি। গ্লোবেল সেমিকন্দক্তর ভেল্যু চেনদা AEMগী থৌদাং, মাগী ওপরেসনশিং অমসুং ভারতকীদমক মাগী থৌরাংশিংগী মতাংদা মখোয়দা পাউদমখি। সিঙ্গাপুর সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রী এসোসিএসন্না সিঙ্গাপুরদা সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম চাউখৎহনবা অমসুং ভারতকা লোয়ননা তেংবাং পীনবগী খুদোংচাবশিংগী মতাংদা পাউদমখি। সেক্তর অসিগী সিঙ্গাপুরগী অতোপ্পা কম্পনী কয়াগী মীহুৎশিংসু শরুক য়াখি। প্রধান মন্ত্রীনা 2024গী সেপ্তেম্বর 11-13দা গ্রেতর নোইদাদা পাংথোক্কদৌরিবা সেমিকোন ইন্দিয়া এক্সপো অসিদা শরুক য়ানবা সিঙ্গাপুরগী সেমিকন্দক্তর কম্পনীশিংদা বর্তন তৌখি।
ভারত্তা সেমিকন্দক্তর মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম শেমগৎনবা ঐখোয়না হোৎনরিবশিং অমসুং সেক্তর অসিদা সিঙ্গাপুরগী মপাঙ্গলশিং য়েংলগা নাকল অনিমক্না লৈবাক অনিগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎনবা ৱারেপ লৌখ্রে। ইন্দিয়া-সিঙ্গাপুর মিনিস্তরেল রাউন্দ তেবলগী অনিশুবা মীফমগী মনুংদা নাকল অনিমক্না সেমিকন্দক্তরশিংদা মীৎয়েং থমদুনা এদভান্স মেন্যুফেকচরিংবু লৈবাক অনিগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা য়ানবা পুরকখি। নাকল অনিমক্না ইন্দিয়া-সিঙ্গাপুর সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম পার্তনরশিপকী MoU অমা খুৎয়েক পীনখি।
ফেসিলিতী অদুদা, প্রধান মন্ত্রী অনিমক্না সিঙ্গাপুরদা ত্রেনিং ফংলিবা ওরিশাগী ৱর্ল্দ স্কিল সেন্তরগী ইন্দিয়ন ইন্তর্নশিংগা লোয়ননা CII-ইন্তর্প্রাইজ সিঙ্গাপুর ইন্দিয়া রেদী তেলেন্ত প্রোগ্রামগী মখাদা ভারত্তা লাকখিবা সিঙ্গাপুরগী ইন্তর্নশিং অমসুং AEM দা থবক তৌরিবা ভারতকী ইঞ্জিনীয়রশিংগা ৱারী শানখি।
প্রধান মন্ত্রী অনিমক্কী খোঙচৎ অসিনা লম অসিদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা নাকল অনিমক্না অচেৎপা ৱাফম থম্লি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ৱোংবু মহাক্কী খোঙচৎ অসিদা শরুক য়াবীবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister visits AEM Singapore
05 SEP 2024 10:22AM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi, accompanied by Prime Minister H.E. Mr. Lawrence Wong visited AEM, a leading Singaporean company in semiconductor and electronics sector. They were briefed about AEM’s role in global semiconductor value chain, its operations and plans for India. Singapore Semiconductor Industry Association gave a briefing on the development of semiconductor ecosystem in Singapore and opportunities for collaboration with India. Representatives of several other Singaporean companies from this sector were also present. Prime Minister invited the Singaporean semiconductor companies to participate in SEMICON INDIA exhibition to be held in Greater Noida on 11-13 September 2024.
Given our efforts to develop semiconductor manufacturing ecosystem in India and Singapore’s strengths in this sector, both sides have decided to expand bilateral cooperation. During the 2nd meeting of India-Singapore Ministerial Roundtable, both sides agreed to add Advance Manufacturing, with focus on semiconductors, as a pillar for enhancing bilateral cooperation. Both sides have also concluded the MoU on India-Singapore Semiconductor Ecosystem Partnership.
At the facility, the two Prime Ministers also interacted with Indian interns from Odisha’s World Skill Center undergoing training in Singapore as well as Singaporean interns who had visited India under the CII-Enterprise Singapore India Ready Talent Programme and Indian engineers working at AEM.
This visit by both the Prime Ministers underscores commitment of both sides to develop cooperation in this area. Prime Minister Modi conveyed his appreciation to Prime Minister Wong for joining him in this visit.