गृह मामिला मन्त्रालय
केन्द्रीय गृहमन्त्री श्री अमित शाहको उपस्थितिमा आज नयाँ दिल्लीमा भारत सरकार, त्रिपुरा सरकार र नेशनल लिबरेशन फ्रण्ट अफ् त्रिपुरा (एनएलएफटी) र अल त्रिपुरा टाइगर फोर्स (एटीटीएफ) का प्रतिनिधिहरू बीच समझदारी पत्रमा हस्ताक्षर हुनेछ
गृह मन्त्रालयले प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीको चरमपन्थ, हिंसा र द्वन्द्वमुक्त विकसित पूर्वोत्तरको परिकल्पना पूरा गर्न अथक प्रयास गरिरहेको छ
प्रधानमन्त्री मोदीको नेतृत्वमा सरकारले पूर्वोत्तरमा शान्ति र समृद्धि ल्याउन 12 महत्त्वपूर्ण सम्झौतामा हस्ताक्षर गरेको छ, जसमध्ये 3 त्रिपुरासँग सम्बन्धित छन्
मोदी सरकारका विभिन्न सम्झौतामा हस्ताक्षरका कारण करिब 10 हजार मानिस हतियार त्यागेर मूलधारमा आएका छन्
03 SEP 2024 4:52PM by PIB Gangtok
केन्द्रीय गृहमन्त्री तथा सहकारिता मन्त्री श्री अमित शाहको उपस्थितिमा भारत सरकार, त्रिपुरा सरकार र नेशनल लिबरेशन फ्रण्ट अफ् त्रिपुरा (एनएलएफटी) र अल त्रिपुरा टाइगर फोर्स (एटीटीएफ) का प्रतिनिधिहरू बीच बुधबार, 04 सेप्टेम्बर 2024 मा नयाँ दिल्लीमा समझौता ज्ञापनपत्रमा हस्ताक्षर गरिनेछ। त्रिपुराका मुख्यमन्त्री प्रा (डा) माणिक साहा र गृह मन्त्रालय र त्रिपुरा सरकारका वरिष्ठ अधिकारीहरू पनि समझदारीको ज्ञापनपत्रमा हस्ताक्षर गर्ने क्रममा उपस्थित हुनेछन्।
गृह मन्त्रालयले प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीको चरमपन्थ, हिंसा र द्वन्द्व मुक्त पूर्वोत्तरको विकासको परिकल्पना पूरा गर्न अथक प्रयास गरिरहेको छ। प्रधानमन्त्रीको नेतृत्वमा सरकारले पूर्वोत्तरमा शान्ति र समृद्धि ल्याउन 12 महत्त्वपूर्ण सम्झौतामा हस्ताक्षर गरेको छ, जसमध्ये 3 वटा त्रिपुरा राज्यसँग सम्बन्धित छन्। मोदी सरकारका विभिन्न सम्झौतामा हस्ताक्षरका कारण करिब 10 हजार मानिस हतियार त्यागेर मूलधारमा आएका छन्।

Ministry of Home Affairs
In presence of Union Home Minister, Shri Amit Shah, a Memorandum of Settlement to be signed among Government of India, Government of Tripura and representatives of National Liberation Front of Tripura (NLFT) and All Tripura Tiger Force (ATTF), in New Delhi tomorrow
Ministry of Home Affairs has been working tirelessly to fulfill Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of developed Northeast, free from extremism, violence and conflict
Under the leadership of PM Modi the government has signed 12 important agreements to bring peace and prosperity in the Northeast, of which 3 relate to Tripura
Due to signing of several agreements by Modi Government, around 10 thousand people have given up arms and joined mainstream
03 SEP 2024 4:52PM by PIB Delhi
In presence of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, a Memorandum of Settlement is to be signed among Government of India, Government of Tripura and representatives of National Liberation Front of Tripura (NLFT) and All Tripura Tiger Force (ATTF), in New Delhi on Wednesday, 04 September 2024. The Chief Minister of Tripura, Prof. (Dr.) Manik Saha and senior officials of the Ministry of Home Affairs and Government of Tripura will also be present during the signing of the Memorandum of Settlement.
The Ministry of Home Affairs has been working tirelessly to fulfill Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of developed Northeast, free from extremism, violence and conflict. Under the leadership of Prime Minister the government has signed 12 important agreements to bring peace and prosperity in the Northeast, of which 3 relate to the State of Tripura. Due to signing of several agreements by Modi Government, around 10 thousand people have given up arms and joined mainstream