Ministry of Home Affairs
In pursuit of Prime Minister Shri Narendra Modi's vision to build a developed and prosperous Ladakh, Ministry of Home Affairs has decided to create 5 new districts in the Union Territory
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says the historic decision of strengthening of administration in 5 new districts – Zanskar, Drass, Sham, Nubra and Changthang – will enable the local people to get the benefits of government schemes at their doorstep
Modi government is committed to create immense possibilities for the people of Ladakh
With the creation of new districts, all the welfare schemes of the government will reach the people easily and more and more people will benefit from them
This important decision will prove to be extremely useful in the all-round development of Ladakh
26 AUG 2024 1:15PM by PIB Delhi
In pursuit of Prime Minister Shri Narendra Modi's vision to build a developed and prosperous Ladakh, the Ministry of Home Affairs (MHA) has decided to create five new districts in the union territory.
Informing about this historic decision in a post on ‘X’ platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that with this decision, the new districts - Zanskar, Drass, Sham, Nubra and Changthang - will take the benefits meant for the people to their doorsteps by bolstering governance in every nook and cranny. After the formation of these five districts, there will now be a total of seven districts in Ladakh, including Leh and Kargil.
Ladakh is a very large union territory in terms of area. At present, Ladakh has two districts - Leh and Kargil. It is one of the least populated areas of India. Being extremely difficult and inaccessible, at present the district administration was facing many difficulties in reaching the grassroots level. After the formation of these districts, now all the public welfare schemes of the Central Government and Ladakh Administration will be able to reach the people easily and more and more people will be able to take advantage of them. This important decision of MHA will prove to be very useful in the all-round development of Ladakh.
Along with giving “in-principle approval” for the formation of five new districts, the Ministry of Home Affairs has asked the Ladakh administration to form a committee to assess various aspects related to the formation of new districts, such as headquarters, boundaries, structure, creation of posts, any other aspect related to the formation of district etc. and submit its report within three months. After receiving the report of the said committee, the Union Territory of Ladakh will send the final proposal regarding the creation of new districts on the basis of this report to the Home Ministry for further action.
The Narendra Modi government at the Centre is fully committed to creating immense possibilities for the people of Ladakh.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
চাওখৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা লদাখ অমা শেমগৎনবগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওনহন্নবগীদমক, গৃহ মন্ত্রালয়না য়ুনিয়ন তেরিতরী অসিদা নৌবা দিস্ত্রিক্ত ৫ শেম্নবা ফিরেপ লৌখ্রে
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা, জান্সকর, দ্রাস, সাম, নুব্রা অমসুং চাংথাং হায়রিবা অনৌবা দিস্ত্রিক্ত ৫গী এদিমিনিস্ত্রেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী পুৱারী ওইরবা ৱারেপ অসিনা লমদমদুগী মীওইশিংবু লৈঙাক্কী স্কীমশিংগী কান্নবা মখোয়গী থোঙজিলদা ফংহনবা ঙমগনি হায়খ্রে
মোদী লৈঙাক্না লদাখকী মীয়ামগীদমক য়াম্লবা পোজিবিলিতীশিং শেম্নবা লেপ্লি
অনৌবা দিস্ত্রিক্তশিং অসি শেম্বগা লোয়ননা, লৈঙাক্কী য়াইফ-থৌরাংগী স্কীম পুম্নমক মীয়ামদা লায়না য়ৌরগনি অমসুং মসিদগী মী মশিং হেন্না হেন্না কান্নবা ফংলগনি
মরুওইবা ৱারেপ অসি লদাখতা মায়কৈ শুনা চাওখৎপা পুরকপদা য়াম্না কান্নবা ওইরগনি
26 AUG 2024 1:15PM by PIB Imphal
চাওখৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা লদাখ অমা শেমগৎনবগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওনহন্নবগীদমক, গৃহ মন্ত্রালয়না য়ুনিয়ন তেরিতরী অসিদা নৌবা দিস্ত্রিক্ত ৫ শেম্নবা ফিরেপ লৌখ্রে‍।
পুৱারী ওইরবা ৱারেপ অসিগী মরমদা X প্লেতফোর্মদা থাগৎপা পোস্ত অমদা পাউদম্লদুনা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা, জান্সকর, দ্রাস, সাম, নুব্রা অমসুং চাংথাং হায়রিবা অনৌবা দিস্ত্রিক্ত ৫ অসিনা মীয়ামগী কান্নবশিং মখোয়গী ধোঙজিলদা য়ৌহন্দুনা কাচিন কোয়া শিন্বা থুংনা গভর্নেন্সকী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি হায়খি‍। দিস্ত্রিক্ত মঙা অসি শেম্লবা মতুংদা হৌজিক লদাখতা লেহ অমসুং কার্গিল য়াওরগা পুন্না দিস্ত্রিক্ত তরেৎ লৈরগনি‍।
লদাখ পাক চাউবগী মতুং ইন্না য়াম্না চাওবা য়ুনিয়ন তেরিতরী অমনি‍। হৌজিক হৌজিক লদাখকী– লেহ অমসুং লদাখ হায়না দিস্ত্রিক্ত অনি লৈ‍। মসি ভারতকী মী খ্বায়দগী লন্না তাবা মফমশিংগী মনুংদা অমনি‍। য়াম্না খুদোংথিনিংঙাই ওইবা অমসুং চঙশিন্বা পাক হেক ঙমদবা মফম ওইবনা, হৌজিক দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন্না গ্রাসরুত্স লেভেলদা য়ৌশিন্বদা খুদোংথিবা কয়া মায়োক্নরম্মি‍। হায়রিবা দিস্ত্রিক্তশিং অসি শেম্লবা মতুংদা, হৌজিক্তি কেন্দ্র লৈঙাক অমসুং লদাখ এদমিনিস্ত্রেসনগী মীয়ামগী য়াইফ-থৌরাং স্কীমশিং মীয়ামদা লায়না য়ৌহন্বা ঙম্লগনি অমসুং মীশিং হেন্না হেন্না মখোয়গী কান্নবা লৌবা ঙম্লগনি‍। MHA গী মরুওইবা ৱারেপ অসিনা লদাখতা মায়কৈ শুনা চাওখৎপা পুরকপদা য়াম্না কান্নবা ওইরগনি‍।
অনৌবা দিস্ত্রিক্ত মঙা শেম্নবগী “ইন-প্রিন্সপল এপ্রুভেল” পীবগা লোয়ননা, গৃহ মন্ত্রালয়না লদাখ এদমিনিস্ত্রেসন্দা, হেদক্বার্তর্স, ঙমখৈ, স্ত্রকচর, পোস্ত শেম্বা অসিনচিংবা অমদি অতৈ দিস্ত্রিক্ত শেম্বগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা ৱাফমশিং য়েংশিন্নবা কম্মিতী অমা শেম্ননবা, অমসুং মদুগী রিপোর্ত থা অহুমগী মনুংদা থাগৎলক্নবা খঙহনখ্রে‍। হায়রিবা কম্মিতী অসিগী রিপোর্ত ফংলবা মতুংদা, লদাখ য়ুনিয়ন তেরিতরীনা রিপোর্ত অসিদা য়ুম্ফম ওইরগা অনৌবা দিস্ত্রিক্ত শেম্বগী অরোয়বা প্রপোজেল গৃহ মন্ত্রালয়দা মখা তাবা থবক পায়খৎনবগীদমক থাগনি‍।
নরেন্দ্র মোদী লৈঙাক্না লদাখকী মীয়ামগীদমক য়াম্লবা পোজিবিলিতীশিং শেম্নবা মপুং ফানা লেপ্লি‍।