Prime Minister's Office
Prime Minister visits the Kolhapur Memorial
21 AUG 2024 11:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid a wreath and paid tribute at the Kolhapur Memorial in Warsaw, today.
The memorial is dedicated to the generosity of princely state of Kolhapur offered to the polish people during the second World War. The camp established at Valivade, Kolhapur, provided shelter to Polish people during the war. This settlement housed approximately 5,000 Polish refugees, including women and children. At the memorial, Prime Minister met with polish people who had lived in the Kolhapur camp and their descendants.
Prime Minister’s visit to the memorial highlights a special historical connection that exits between India and Poland, and one that continues to be nurtured and nourished.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী কোলহাপুর মেমোরিএল য়েংখ্রে
21 AUG 2024 11:56PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱারসোদা কোলহাপুর মেমোরিএলদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাউ মনুংদা পোলিস মীয়াম চঙজফম পীখিবা মতম অদুগী নিংথৌ পানবা লৈবাক কোলহাপুরগী মেমোরিএল অসি কৎথোকপনি। বালিবাদে, কোলহাপুরদা লিংখৎখিবা কেম্প অদুদা লাল মনুংদা পোলিসগী মীওইশিং চঙজফম পীখি। হায়রিবা লৈফম অদুদা নুপীশিং অমসুং অঙাংশিং য়াওনা চারাক্নবা লাঞ্জেন্নরকপা পোলিসমচা ৫০০০ লৈখি। মেমোরিএল অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা কোলহাপুরগী কেম্পতা লৈরকখিবা পোলিসকী মীওইশিং অমসুং মখোয়গী মচা-মশুশিংগা উনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মেমোরিএল অদুদা চৎখিবা অদুনা ভারত অমসুং পোলেন্দগী মরক্তা লৈনরিবা অখন্নবা পুৱারিগী মরী অমসুং মখা তানা য়োকখৎতুনা থম্লিবা অদু নিংশিংহল্লে।