Ministry of Finance
Union Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman chairs meeting to review performance of Public Sector Banks in New Delhi
Various financial parameters such as Deposit Mobilisation, Digital Payments and Cyber Security, Implementation of new credit products/ schemes and Access to Credit under Financial Inclusion were discussed in detail during the review meeting
Union Finance Minister advises PSBs to carry out special drives to garner deposits; to focus on efficient customer service delivery and have connect with customers, esp. in Rural and Semi-urban areas
Smt. Sitharaman emphasised on a collaborative approach between banks, Government, regulators and security agencies against frauds and cyber security risks
Banks must expeditiously implement recent Budget announcements, including, a new credit assessment model for MSMEs based on digital footprints and cash-flows, says Smt. Sitharaman
Smt. Sitharaman instructs banks to focus on further increasing credit flow to eligible beneficiaries under initiatives like PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana and PM Vishwakarma Yojana
19 AUG 2024 5:05PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance and Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman chaired a meeting today, in New Delhi, to review the performance of Public Sector Banks (PSBs) on their financial parameters, deposit mobilisation, digital payments and cyber security framework, in addition to access to credit under financial inclusion and other emerging issues related to PSBs.
The meeting was also attended by Dr. Vivek Joshi, Secretary; Shri M. Nagaraju, Secretary-Designate, Department of Financial Services; Heads of Public Sector Banks (PSBs) besides senior officials of Department of Financial Services (DFS).
During the meeting it was noted that during FY24, the PSBs performed well across all financial parameters as evidenced by improved asset quality with Net NPAs (NNPAs) declining to 0.76%, sound capital adequacy of the banks at 15.55%, Net Interest Margin (NIM) of the banks at 3.22%, and highest ever net aggregate profit of Rs. 1.45 lakh crore with the dividend of Rs 27,830 crore to the shareholders. Improvements over various parameters have also enhanced the ability of PSBs to raise capital from the markets.
During deliberations on the deposit mobilisation, the Union Finance Minister stated that while the credit growth has picked up, mobilisation of deposits could further be improved to fund the credit growth sustainably and asked banks to make concerted efforts to garner deposits by conducting special drives. Smt. Sitharaman also advised PSBs to have better relationships with their customers for efficient customer service delivery. The Union Finance Minister also urged Banks to ensure that employees reach out to connect with their customers, especially in Rural and Semi-urban areas. Smt. Sitharaman also urged the PSBs to explore collaboration to leverage the respective strengths by sharing best practices in emerging areas and equip themselves to keep pace with changes in banking sector.
While acknowledging the efforts made by the banks to improve the asset quality, Smt. Sitharaman advised them to optimise the scope of resolution and recovery offered by NCLT and NARCL.
The issues related to digital payments and cyber security framework were also deliberated in the meeting. The Union Finance Minister advised that issues of cyber security should be seen from a systemic perspective and emphasised that a collaborative approach between banks, Government, regulators and security agencies is needed to put in place necessary mitigants against cyber-risks. The Union Finance Minister also urged that every aspect of the IT system should be reviewed periodically and thoroughly from the cyber security angle to ensure that the security of the bank systems is not breached or compromised.
Smt. Sitharaman noted that the Government, through various schemes, has always endeavoured to facilitate credit access to citizens at the bottom of the pyramid to support their livelihood and improve lives. She further asked the banks to expeditiously implement the recent Budget announcements, including, a new credit assessment model for MSMEs based on digital footprints and cash-flows. Banks were also instructed by the Union Finance Minister to focus on further increasing credit flow to eligible beneficiaries under various Union Government initiatives like PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana and PM Vishwakarma Yojana.
The Union Finance Minister further advised the banks to ensure compliance with the Reserve Bank of India’s guidelines on the handover of security documents after closure of the loans and directed that there should not be any delay in handing over the documents to the customer.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না লুচিংদুনা নই দিল্লীদা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিংগী থবকশিং য়েংশিন্নবা মীফম অমা ফমখ্রে
রিভিয়ু মীফম অদুদা দিপোজিৎ মোবিলাইজেসন, দিজিতেল পেমেন্ত অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী, অনৌবা ক্রেদিৎ প্রদক্তশিং/ স্কিমশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমসুং ফাইনান্সিএল ইনক্লুজনগী মখাদা ক্রেদিৎ ফংহনবা অসিনচিংবা মখল কয়াগী ফাইনান্সিএল পেরামিতরশিং কুপ্না খন্নখি
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা পি.এস.বি.শিংদা দিপোজিৎশিং খোমগৎনবা অখন্নবা দ্রাইবশিং পাংথোক্নবা; কস্তমর সর্ভিস দেলিভরীদা মীৎয়েং চংনবা অমসুং মরু ওইনা খুঙ্গং অমসুং সেমি-অর্বান এরিয়াশিংদা লৈবা কস্তমরশিংগা কনেক্ত তৌনবা খঙহনখ্রে
শ্রীমতী সিতারামন্না বেঙ্ক, সরকার, রেগ্যুলেতর অমসুং সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংগী মরক্তা ফ্রাউদ অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী রিস্কশিংগী মায়োক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মতাংদা অকনবা ৱাফম থমখি
দিজিতেল ফুৎপ্রিন্ত অমসুং কেস-ফ্লোদা য়ুম্ফম ওইবা এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক অনৌবা ক্রেদিৎ এসেসমেন্ত মোদেল য়াওনা বেঙ্কশিংনা হন্দক্কী বজেত্তা লাউথোকখিবশিং অসি অথুবা মতমদা ইমপ্লিমেন্ত তৌগদবনি হায়না শ্রীমতী সিতারামন্না হায়খি
পি.এম. সুর্য় ঘর মুফ বিজলী য়োজনা অমসুং পি.এম. বিশ্বকর্মা য়োজনাগুম্বা খোঙথাংশিংগী ইলিজিবল ওইবা বেনিফিসরীশিংদা ক্রেদিৎ ফ্লো হেনগৎহ
19 AUG 2024 5:05PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রীমতী. নির্মলা সিতারামন্না লুচিংদুনা ঙসি নই দিল্লীদা পি.এস.বি.শিংগী ফাইনান্সিএল পেরামিতর, দিপোজিৎ মোবিলাইজেসন, দিজিতেল পেমেন্ত অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী ফ্রেমৱার্ক, ফাইনান্সিএল ইনক্লুজনগী মখাদা ক্রেদিৎ ফংহনবা অমসুং পি.এস.বি.শিংগা মরী লৈনবা অতোপ্পা হীরমশিং য়েংশিন্নবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
মীফম অদুদা দাক্তর. বিবেক জোশী, সেক্রেতরী; শ্রী এম. নাগরাজু, সেক্রেতরী-দেজিগ্নেত, দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস; দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস (দি.এফ.এস.) গী সেনিয়র ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিংগী মকোকশিংনা শরুক য়াখি।
শেনবা চহি 24দা পি.এস.বি.শিংনা ফাইনান্সিএল পেরামিতর পুম্নমক্তা ফজনা থবক তৌখি অমসুং মসিগী খুদমদি অপুনবা এন.পি.এ. (এন.এন.পি.এ.)না 0.76%তা, বেঙ্কশিংগী সাউন্দ কেপিতেল এদিক্বেসীনা 15.55%তা, বেঙ্কশিংগী নেত ইন্তরেস্ত মার্জিন (এন.আই.এম.)না 3.22%তা হন্থখিবা অমসুং শেয়রহোলদরশিংদা লুপা করোর 27,830গী দিবিদেন্দ পীদুনা নেত এগ্রিগেত প্রোফিতনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা লুপা করোর লাক্ষ 1.45 ওইখিদুনা এসেত ক্বালিতী হেনগৎলখিবা অসিনা ওইরি হায়না মীফম অদুদা ফোংদোক্নখি।
দিপোজিৎ মোবিলাইজেসনগী মতাংদা খন্ন-নৈনখিবা অদুদা, কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ক্রেদিৎ গ্রোথ হেনগৎলক্লবসু, দিপোজিৎ মোবিলাইজেসন অসি ক্রেদিৎ গ্রোথ অসিবু সস্তেনেবল ওইনা শেল থাদনবগীদমক্তা মখা তানা ফগৎহনবা য়াগনি। মহাক্না বেঙ্কশিংদা অখন্নবা দ্রাইবশিং পাংথোক্তুনা দিপোজিৎ থাদনবগীদমক পুন্না হোৎনমিন্ননবা হায়খি। শ্রীমতী সিতারামন্না পি.এস.বি.শিংদা মখোয়গী কস্তমরশিংগা লোয়ননা অফবা মরী লৈনবা অমসুং কস্তমর সর্ভিস ফহন্নবা খঙহনখি। কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা বেঙ্কশিংদা মরুওইনা খুঙ্গং অমসুং সেমি-অর্বান এরিয়াশিংদা লৈরিবা মখোয়গী ইমপ্লোয়িশিংনা মখোয়গী কস্তমরশিংগা শম্ননবা হোৎননবা তকশিনখি। ইমর্জিং এরিয়াশিংদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফবা থৌওং অমগা অমগা তাক্নদুনা মরী লৈনবা খোঙলোইশিংগী পাঙ্গল শিজিন্নদুনা হেন্না ফবা থবক পায়খৎপা য়াবগী ঙ্গোইথোকপশিং পি.এস.বি.শিংনা য়েংথোক্নবা শ্রীমতি সিতারামন্না হায়খি।
বেঙ্কশিংনা এসেত ক্বালিতী ফগৎহন্নবা হোৎনরিবা অদু খঙলদুনা, শ্রীমতী সিতারামন্না মখোয়দা এন.সি.এল.তি. অমসুং এন.এ.আর.সি.এল.না পীরিবা রিজোলুসন অমসুং রিকোভরীগী স্কোপ অসি খ্বাইদগী ফবা ওইহন্নবা খঙহনখি।
মীফম অদুদা দিজিতেল পেমেন্ত অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী ফ্রেমৱার্ককা মরী লৈনবা ৱাফমশিংসু খন্নখি। কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা সাইবর সেক্যুরিতীগী ইসুশিং অসি সিস্তেমিক পর্সপেক্তিবদগী য়েংগদবনি হায়না খঙহনখি। সাইবর রিস্কশিংগী মায়োক্তা মথৌ তাবা মিতিগেন্তশিং থম্নবা বেঙ্কশিং, সরকার, রেগুলেতরশিং অমসুং সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংগী মরক্তা কোলাবোরেতিব এপ্রোচ অমা মথৌ তাই হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি। বেঙ্ককী সিস্তেমশিংগী সেক্যুরিতী লান্থোক্তবা নৎত্রগা খুদোংথীবা লৈহন্দনবা সাইবর সেক্যুরিতী এঙ্গলদগী আই.তি. সিস্তেমগী হীরম খুদিংমক চাং নাইনা অমসুং কুপ্না য়েংশিনগদবনি হায়নসু কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা তকশিনখি।
শ্রীমতী সিতারামন্না হায়খি মদুদি সরকারনা তোঙান তোঙানবা স্কিমশিংগী খুত্থাংদা, মখোয়গী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা পিরামিদকী মখাদা লৈরিবা নাগরিকশিংদা ক্রেদিৎ ফংহন্নবা হোৎনরি। মহাক্না বেঙ্কশিংদা দিজিতেল ফুতপ্রিন্ত অমসুং কেস-ফ্লোদা য়ুম্ফম ওইদুনা এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক অনৌবা ক্রেদিৎ এসেসমেন্ত মোদেল য়াওনা হন্দক্কী বজেত্তা লাউথোকখিবশিং অথুবা মতমদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা হায়খি। কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা বেঙ্কশিংদা পি.এম. সুর্য় ঘর মুফ বিজলী য়োজনা অমসুং পি.এম. বিশ্বকর্মা য়োজনাগুম্বা কেন্দ্র সরকারগী তোঙান তোঙানবা খোংথাংশিংগী মখাদা কান্নবা ফংলবা বেনিফিসরীশিংদা ক্রেদিৎ ফ্লো হেনগৎহনবদা মীৎয়েং থম্নবা খঙহনখি।
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা বেঙ্কশিংদা রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী লোন লোইশিনখ্রবা মতুংদা সিক্যুরিতী দোক্যুমেন্তশিং খুৎশিন্নবগী গাইদলাইনশিং ঙাক্না চৎনবা খঙহনখি অমসুং দোক্যুমেন্তশিং অদু কস্তমরদা খুৎশিন্নবদা অথিংবা লৈহন্দনবা খঙহনখি।