প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিত্তা মখোয়না পাউজেল পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী লুচিংবশিং থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
15 AUG 2024 9:20PM by PIB Imphal
৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিত্তা মখোয়না পাউজেল পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী লুচিংবশিং থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
ভুতানগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“নিংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক, প্রধান মন্ত্রী সেরিং তোবগে অদোম থাগৎচরি”।
নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“নিংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী কে পি শর্মা ওলি তৌবীমল খঙবা উৎচরি। ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা অচেৎপা মরী কয়া লৈনরিবা অসিদা অদোমদা মপুংফানা থাজবা থম্লি”।
মালদিবসকী রাস্ত্রপতিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“ঐখোয়গী নিংতম্বা নুমিত্তা য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক, রাস্ত্রপতি মোহমদ মুইজু অদোম থাগৎচরি”। ভারতনা মালদিবস অসি মমল য়াম্লবা মরুপ অমনি হায়না খল্লি অমসুং ঐখোয়গী মীয়াম য়াইফনবা ঐখোয়গী লৈবাকশিং পুন্না থবক তৌমিন্নগনি”।
ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“ঐখোয়গী নিংতম্বা নুমিত্তা য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক ঐগী নুংশিরবা মরুপ রাস্ত্রপতি ইম্মানুএল মেক্রোন ঐনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ঐনা মহাক্কী ভারত খোঙচৎ নিংশিংবা খক নত্তনা ভারত-ফ্রান্সকী মরুপ-মপাং ওইবা মরী মপাঙ্গল কনখৎহনখিবা ঐখোয়না তোঙান-তোঙান্নবা উনখিবশিং অদুশু ঐনা নিংশিংলি। মখা তানা মালেমগী য়াইফনবা ঐখোয় পুন্না থবক তৌমিন্নগনি”।
মাউরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“নিংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথ অদোম থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং মখা তানা চাউখৎলকপা অমসুং হিরম কয়াদা পাকথোক-চাউথোকপা ওইরসনু।
য়ু.এ.ইগী প্রধান মন্ত্রী মোহমদ বিন রসিদ অল মাকতৌমগী পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি:
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক @HHShkMohd থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ভারত অমসুং য়ু.এ.ইগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরীশিংদা অদোমনা পীরিবা থাজবশিং থাগৎনিঙাইনি। চহি কয়া লৈরক্লবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী অসি ঐখোয়গী লৈবাকশিংনা হেন্না চেৎশীনহনগনি”।
ইতালিগী প্রধান মন্ত্রী জর্জিয়া মেলোনিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“অদোমগী নিংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেলগীদমক, প্রধান মন্ত্রী @GiorgiaMeloni তৌবীমল খঙবা উৎচরি। ভারত-ইতালিগী মরী চাউখৎলকপা অমসুং হেন্না ফবা মালেম অমা ওইবদা মতেং পাংবা ওইরসনু”।
ইতালিগী প্রধান মন্ত্রী জর্জিয়া মেলোনিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
ভারতকী নিংতম্বা নুমিত্তা মহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুয়ানাগী রাস্ত্রপতি দোক্তর ইরফান অলি থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
দোক্তর অলিগী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী মোদীনা এক্সতা হায়খি;
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক ইকায়খুম্নরবা @presidentaligy থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ঐখোয়গী মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অদোমগী লোয়ননা থবক তৌমিন্নগনি হায়বগী থাজবা থম্লি”।

Prime Minister's Office
PM Shri Narendra Modi thanks World Leaders for their greetings on 78th Independence Day
15 AUG 2024 9:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, thanked World Leaders for their greetings and wishes on the 78th Independence Day.
In response to a tweet by the Prime Minister of Bhutan, the Prime Minister said:
“Thank you for the Independence Day wishes, PM Tshering Tobgay.”
Replying to a tweet by the Prime Minister of Nepal, the Prime Minister said:
“Gratitude for the Independence Day greetings, PM K P Sharma Oli. Fully agree with you on the strong bonds between India and Nepal.”
In response to a tweet by the President of the Republic of Maldives, the Prime Minister said:
“Thank you, President Mohamed Muizzu, for the wishes on our Independence Day. India considers Maldives a valued friend and our nations will keep working together for the benefit of our people.”
Replying to a tweet by the President of France, the Prime Minister said:
“I thank my good friend, President Emmanuel Macron for the wishes on our Independence Day. I too fondly recall not only his India visit but also our various interactions, which have added great strength to the India-France partnership. We will keep working together to further global good.”
In response to a tweet by the Prime Minister of Mauritius, the Prime Minister said:
“Thank you PM Pravind Kumar Jugnauth for the Independence Day wishes. May the friendship between our nations continue to grow and become even more multifaceted.”
In a response to UAE PM His Highness Mohammed bin Rashid Al Maktoum's post, Shri Modi posted the following on X:
"Grateful for your wishes @HHShkMohd. Your personal commitment to strong ties between India and UAE is commendable. Our nations will keep cementing the bonds of friendship that have been nurtured over the years."
Replying to the Prime Minister of Italy Georgia Meloni's Independence Day wishes, Shri Modi posted on X:
“Grateful for your Independence Day wishes, PM @GiorgiaMeloni. May the India-Italy friendship keep growing and contributing towards a better planet.”
The Prime Minister Shri Narendra Modi thanked the President of Cooperative Republic of Guyana Dr Irfaan Ali for his warm wishes on the Indian Independence Day.
Replying to the Dr Ali, Shri Modi posted on X:
“Thank you, Excellency @presidentaligy for your warm wishes. Look forward to working with you to further strengthen the friendship between our people.”