Prime Minister's Office
PM pays tributes to Pingali Venkayya on his birth anniversary
Urges citizens to support Har Ghar Tiranga movement
02 AUG 2024 2:02PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Pingali Venkayya on his birth anniversary and remembered his efforts in giving the Tricolour to the nation. Shri Modi also urged the citizens to support the Har Ghar Tiranga movement by unfurling the Tricolour between 9th and 15th August and sharing their selfies on harghartiranga.com.
The Prime Minister posted on X:
“Remembering Pingali Venkayya Ji on his birth anniversary. His effort in giving us the Tricolour will always be remembered.
Do support the Har Ghar Tiranga movement and unfurl the Tricolour between 9th and 15th August! Don’t forget to share your selfie on harghartiranga.com “

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପିଙ୍ଗାଲି ଭେଙ୍କୟାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
02 AUG 2024 2:02PM by PIB Bhubaneswar
ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ସମର୍ଥନ କରିବାକୁ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପିଙ୍ଗାଲି ଭେଙ୍କୟାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଦେଶକୁ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ତାଙ୍କର ପ୍ରୟାସକୁ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଅଗଷ୍ଟ 9 ରୁ 15 ତାରିଖ ମଧ୍ୟରେ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଉତ୍ତୋଳନ କରି 'ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା' ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା harghartiranga.com.ରେ ନିଜର ସେଲ୍ଫି ସେୟାର କରିବାକୁ ଦେଶର ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି,
"ପିଙ୍ଗାଲି ଭେଙ୍କୟା ଜୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ସ୍ମରଣ କରୁଛି। ଆମକୁ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ତାଙ୍କର ପ୍ରୟାସ ସର୍ବଦା ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବ, ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ସମର୍ଥନ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଅଗଷ୍ଟ 9ରୁ 15 ମଧ୍ୟରେ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଉତ୍ତୋଳନ କରନ୍ତୁ! harghartirangacom ରେ ନିଜର ସେଲ୍ଫି ସେୟାର କରିବାକୁ ଭୁଲନ୍ତୁ ନାହିଁ ।