ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟୁନେସ୍କୋ ବିଶ୍ୱ ଐତିହ୍ୟ ତାଲିକାରେ ଆସାମର ଚାରାଇଦେଓ ସ୍ଥିତ ମୈଦାମ୍ ସାମିଲ ହୋଇଥିବାରୁ ଖୁସି ଓ ଗର୍ବ ପ୍ରକାଶ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 JUL 2024 2:50PM by PIB Bhubaneshwar
ଆସାମର ଚାରାଇଦେଓ ମୈଦାମ୍କୁ ୟୁନେସ୍କୋ ବିଶ୍ୱ ଐତିହ୍ୟ ତାଲିକାରେ ସାମିଲ କରାଯାଇଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଖୁସି ଏବଂ ଗର୍ବ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହା ଭାରତ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆନନ୍ଦ ଓ ଗର୍ବର ବିଷୟ ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଚାରାଇଦେଓରେ ଥିବା ମୈଦାମ୍ ଗୌରବମୟ ଆହୋମ ସଂସ୍କୃତି ନିଦର୍ଶନ, ଯାହା ପୂର୍ବପୁରୁଷମାନଙ୍କୁ ଅତ୍ୟଧିକ ସମ୍ମାନ ଦେଇଥାଏ ।
ଉପରୋକ୍ତ ୟୁନେସ୍କୋର ବିଶ୍ୱ ଐତିହ୍ୟ ତାଲିକା ବିଷୟରେ ୟୁନେସ୍କୋର ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଭାରତ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆନନ୍ଦ ଓ ଗର୍ବର ବିଷୟ !
ଚାରାଇଦେଓରେ ଥିବା ମୈଦାମ୍ ଗୌରବମୟ ଆହୋମ ସଂସ୍କୃତିର ନିଦର୍ଶନ, ଯାହା ପୂର୍ବପୁରୁଷମାନଙ୍କୁ ଅତ୍ୟଧିକ ସମ୍ମାନ ଦେଇଥାଏ । ମୁଁ ଆଶା କରୁଛି ମହାନ ଅହୋମ ନିୟମ ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି ବିଷୟରେ ଅଧିକ ଲୋକ ଜାଣିପାରିବେ ।
ଆନନ୍ଦିତ ଯେ ମୈଦାମ୍ ବିଶ୍ୱ ଐତିହ୍ୟ ତାଲିକାରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses happiness and pride as Assam’s Charaideo Maidam added to UNESCO World Heritage list
26 JUL 2024 2:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his happiness and pride as Assam’s Charaideo Maidam added to UNESCO World Heritage list. Shri Modi said that it is a matter of immense joy and pride for India.
The Moidams at Charaideo showcase the glorious Ahom culture, which places utmost reverence to ancestors, Shri Modi further added.
Responding to the X post of UNESCO about aforementioned UNESCO World Heritage list, the Prime Minister said;
“A matter of immense joy and pride for India!
The Moidams at Charaideo showcase the glorious Ahom culture, which places utmost reverence to ancestors. I hope more people learn about the great Ahom rule and culture.
Glad that the Moidams join the #WorldHeritage List.”