Prime Minister's Office
Prime Minister expresses happiness and pride as Assam’s Charaideo Maidam added to UNESCO World Heritage list
26 JUL 2024 2:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his happiness and pride as Assam’s Charaideo Maidam added to UNESCO World Heritage list. Shri Modi said that it is a matter of immense joy and pride for India.
The Moidams at Charaideo showcase the glorious Ahom culture, which places utmost reverence to ancestors, Shri Modi further added.
Responding to the X post of UNESCO about aforementioned UNESCO World Heritage list, the Prime Minister said;
“A matter of immense joy and pride for India!
The Moidams at Charaideo showcase the glorious Ahom culture, which places utmost reverence to ancestors. I hope more people learn about the great Ahom rule and culture.
Glad that the Moidams join the #WorldHeritage List.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অসমগী চরাইদিও মৈদামবু য়ুনেস্কো ৱার্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা চল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা চাউথোকপা অমসুং হরাওবা ফোংদোকখ্রে
26 JUL 2024 2:50PM by PIB Imphal
অসমগী চরাইদিও মৈদামবু য়ুনেস্কো ৱার্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা চল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা চাউথোকপা অমসুং হরাওবা ফোংদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি, মসি ভারতকী নুংঙাইবা অমসুং চাউথোকচনিংঙাই ওইবা অমনি।
চরাইদিওগী মোইদামনা মতম অমগী অহল লমনশিংবু ইকাইখুম্নবা উৎলিবা অহোমগী নাৎকী লংলবা মশক উৎলি হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
মথক্তা পল্লিবা য়ুনেস্কো ৱার্ল্দ হেরিতেজ লিস্তকী মতাংদা য়ুনেস্কোগী X পোস্ততা পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিঃ
"মসি ভারতকী চাউথোকচনিংঙাই অমসুং নুংঙাইবগী মশক অমনি!
চরাইদিওগী মোইদামনা মতম অমগী অহল লমনশিংবু ইকাইখুম্নবা উৎলিবা অহোমগী নাৎকী লংলবা মশক উৎলি। ঐহাক্না থাজৈ মদুদি মীয়াম্না অহোম রুল অমসুং নাৎকী মতাংদা হেন্না খঙহন্নিংই।
মোইদাম্না #WorldHeritage List তা চল্লকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।"