প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৫ সংখ্যক কাৰ্গিল বিজয় দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৬ জুলাইত কাৰ্গিল ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৌশলগত দিশৰ পৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ শ্বিনকুন লা টানেল প্ৰকল্পৰ কামৰ আনুষ্ঠানিক শুভাৰম্ভ কৰিব
প্ৰকল্পটোৱে লেহলৈ সকলো বতৰতে সংযোগ প্ৰদান কৰিব
সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত ই পৃথিৱীৰ সৰ্বোচ্চ সুৰংগ হ'ব
25 JUL 2024 10:28AM by PIB Guwahati
২০২৪ চনৰ ২৬ জুলাইত ২৫ সংখ্যক কাৰ্গিল বিজয় দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পুৱা প্ৰায় ৯:২০ বজাত কাৰ্গিল যুদ্ধ স্মাৰক পৰিদৰ্শন কৰিব আৰু কৰ্তব্যৰ সময়ত সৰ্বোচ্চ বলিদান দিয়া সাহসী যোদ্ধাসকললৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বিনকুন লা টানেল প্ৰকল্প নিৰ্মাণৰ ভাৰ্চুৱেল ব্যৱস্থাৰে আনুষ্ঠানিক শুভাৰম্ভ কৰিব।
শ্বিনকুন লা টানেল প্ৰকল্পত ৪.১ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দ্বৈত-টিউব সুৰংগ থাকিব আৰু ইয়াক লেহলৈ সকলো বতৰতে সংযোগ প্ৰদান কৰিব পৰাকৈ নিমু-পাদুম–দৰচা পথত প্ৰায় ১৫,৮০০ ফুট উচ্চতাত নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত, ই বিশ্বৰ সৰ্বোচ্চ সুৰংগ হ'ব। শ্বিনকুন লা সুৰংগই আমাৰ সশস্ত্ৰ বাহিনী আৰু সঁজুলিৰ দ্ৰুত আৰু সহজ চলাচল নিশ্চিত কৰাৰ লগতে লাডাখৰ অৰ্থনৈতিক আৰু সামাজিক বিকাশো বৃদ্ধি কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Kargil on 26th July on the occasion of 25th Kargil Vijay Diwas
PM to carry out First Blast of the Strategic Shinkun La Tunnel Project
The project will provide all weather connectivity to Leh
On completion it will be the highest tunnel in the world
25 JUL 2024 10:28AM by PIB Delhi
On the occasion of the 25th Kargil Vijay Diwas on 26th July 2024, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit the Kargil War Memorial at around 9:20 AM and pay homage to the bravehearts who made the supreme sacrifice in the line of duty. Prime Minister will also carry out the first blast of the Shinkun La Tunnel Project, virtually.
Shinkun La Tunnel Project consists of a 4.1 km long Twin-Tube tunnel which will be constructed at an altitude of around 15,800 feet on the Nimu – Padum – Darcha Road to provide all weather connectivity to Leh. Once completed, it will be the highest tunnel in the world. Shinkun La tunnel will not only ensure swift and efficient movement of our armed forces and equipment but also foster economic and social development in Ladakh.