ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୫ତମ କାର୍ଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଅବସରରେ ୨୬ ଜୁଲାଇରେ କାର୍ଗିଲ ପରିଦର୍ଶନରେ ଯିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସିଙ୍କୁନ୍ ଲା ଟନେଲ୍ ପ୍ରକଳ୍ପର ପ୍ରଥମ ବିସ୍ଫୋରଣ କରିବେ
ଯେକୌଣସି ପାଣିପାଗ ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ଲେହକୁ ଯୋଗାଯୋଗ ସମ୍ଭବ ହେବ
ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଶେଷ ହେଲେ ବିଶ୍ୱର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଟନେଲ୍ ହେବ
25 JUL 2024 10:28AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ୨୬ ଜୁଲାଇ ୨୦୨୪ ରେ ୨୫ତମ କାର୍ଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଅବସରରେ ସକାଳ ପ୍ରାୟ ୯:୨୦ ସମୟରେ କାର୍ଗିଲ ଯୁଦ୍ଧ ମେମୋରିଆଲ୍ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ଏବଂ ନିଜର କର୍ତ୍ତବ୍ୟର ପାଳନ କରିବା ସମୟରେ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ବଳିଦାନ ଦେଇଥିବା ସାହସୀମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିବେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ସିଙ୍କୁନ୍ ଲା ଟନେଲ୍ ପ୍ରକଳ୍ପର ପ୍ରଥମ ବିସ୍ଫୋରଣ କରିବେ ।
ସିଙ୍କୁନ୍ ଲା ଟନେଲ୍ ପ୍ରକଳ୍ପରେ ୪.୧ କିମି ଦୂରତାର ଟ୍ୱିନ୍‌-ଟ୍ୟୁବ୍ ଟନେଲ୍ ରହିଛି, ଯାହା ନିମୁ-ପାଦମ୍‌–ଡାର୍ଚା ରାସ୍ତା ଉପରେ ପ୍ରାୟ ୧୫,୮୦୦ ଫୁଟ ଉଚ୍ଚରେ ନିର୍ମାଣ ହେବ । ଲେହକୁ ଯେକୌଣସି ପାଣିପାଗ ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଯୋଗ ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବା ପାଇଁ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ତିଆରି ହେବ । ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଶେଷ ହେବା ପରେ ଏହା ବିଶ୍ୱର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଟନେଲ୍ ହେବ। ସିଙ୍କୁନ୍ ଲା ଟନେଲ୍ କେବଳ ଆମର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ଏବଂ ଯନ୍ତ୍ରପାତିର ଦୃତ ଏବଂ ଦକ୍ଷ ଗତିକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ ନାହିଁ ବରଂ ଲଦାଖରେ ଅର୍ଥନୈତିକ ଓ ସାମାଜିକ ବିକାଶରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେବ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Kargil on 26th July on the occasion of 25th Kargil Vijay Diwas
PM to carry out First Blast of the Strategic Shinkun La Tunnel Project
The project will provide all weather connectivity to Leh
On completion it will be the highest tunnel in the world
25 JUL 2024 10:28AM by PIB Delhi
On the occasion of the 25th Kargil Vijay Diwas on 26th July 2024, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit the Kargil War Memorial at around 9:20 AM and pay homage to the bravehearts who made the supreme sacrifice in the line of duty. Prime Minister will also carry out the first blast of the Shinkun La Tunnel Project, virtually.
Shinkun La Tunnel Project consists of a 4.1 km long Twin-Tube tunnel which will be constructed at an altitude of around 15,800 feet on the Nimu – Padum – Darcha Road to provide all weather connectivity to Leh. Once completed, it will be the highest tunnel in the world. Shinkun La tunnel will not only ensure swift and efficient movement of our armed forces and equipment but also foster economic and social development in Ladakh.