প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রিয়াগী ইন্দোলোজিস্তশিংগা উন্নখ্রে
10 JUL 2024 9:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওস্ত্রিয়াগী মকোক থোংবা ইন্দোলোজিস্ত অমসুং ভারতকী পুৱারী অমদি ৱাখল্লোনগী স্কোলর মরিগা উন্নখ্রে। মহাক্না বুদ্ধগী ফিলোসোফী অমসুং লিঙ্গুইস্ত অমা ওইরিবা দাঃ বির্গিত কেলনর; মোদর্ন সাউথ এসিয়াগী স্কোলর, প্রোফঃ মার্তিন গেন্সজল; ভিএনা য়ুনিভর্সিতীদা সাউথ এসিয়ন স্তদীজকী প্রোফেসর ওইরিবা দাঃ বোরায়িন লারিওস; অমসুং ভিএনা য়ুনিভর্সিতীগী ইন্দোলোজী বিভাগকী মকোক ওইরিবা দাঃ করিন প্রেসেন্দেঞ্জকা উন্নখি
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দোলোজী অমদি ভারতকী পুৱারী, ফিলোসোফী, আর্ত অমদি কলচরগী হীরমদা স্কোলরশিং অসিগা ৱাখল্লোন লান্নখি। মহাক্না ওস্ত্রিয়াদা ইন্দোলোজী করম্না হৌখিবগে অমসুং মসিনা ইন্তেলেকচুএল ক্যুরোসিতী অমসুং স্কোলার্শিপ্তা করি শাফু পীবগে হায়না হংখি। ৱারী শান্নবগী মনুংদা, স্কোলারশিং অসিনা মখোয়না ভারতকা লোয়ননা পাংথোকপা একাদমিক অমসুং রিসর্চকী থৌওংশিংগী মতাংদা পাউদমখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets Austrian Indologists
10 JUL 2024 9:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met four leading Austrian Indologists and scholars of Indian history and thought today. He interacted with Dr. Birgit Kellner, scholar of Buddhist philosophy and a linguist; Prof. Martin Gaenszle, scholar of Modern South Asia; Dr. Borayin Larios, Professor of South Asian studies at University of Vienna; and Dr. Karin Preisendanz, Head of Indology Department , University of Vienna.
Prime Minister exchanged views on Indology and various facets of Indian history, philosophy, art and culture with the scholars. He inquired about the roots of Indology in Austria and the impact it has had on its intellectual curiosity and scholarship. In the discussion, the scholars talked about their academic and research engagement with India.