Ministry of Information & Broadcasting
18th Mumbai International Film Festival to be held from 15th to 21st June, 2024
Festival to be held in Mumbai with parallel screenings across Delhi, Kolkata, Chennai and Pune
Record submissions of over 1000 Films from 59 Countries across 61 Languages
2024 Edition sees the introduction of the DOC Film Bazaar, aimed at championing Documentary films
Noted filmmakers to take part in more than 25 Masterclasses, Panel Discussions & Open Forums on the Curated Topics
Esteemed Jury members to include international filmmakers Audrius Stonys, Bharat Bala, Dr Bobby Sarma Baruah, Anna Henckel-Donnersmarck and producers Apoorva Bakshi, Adele Seelmann-Eggebert, Keiko Bang and Barthélemy Fougea
07 JUN 2024 4:10PM by PIB Delhi
Secretary, Ministry of Information and Broadcasting Shri Sanjay Jaju today announced that the 18th edition of the Mumbai International Film Festival will be held from 15th June to 21st June, 2024 in Mumbai. He said that while venue for the festival will be the FD-NFDC Complex, Mumbai, MIFF screenings will also be held in Delhi (Sirifort Auditorium), Chennai (Tagore Film Centre), Pune (NFAI auditorium) and Kolkata (SRFTI Auditorium).
MIFF Film Programming
1. Record Film Submission of 1018 films this year for the competition sections
2. 102 films selected by the 3 Selection Committees of eminent film experts for the International (25) and National (77) competition sections. The Selection Committee also unanimously remarked that very high quality of film submissions has been received this year which made the selections tough.
3. Total 314 films in the MIFF Programming this year from 59 Countries across 61 Languages
4. There will be 8 world premieres, 5 international premieres, 18 Asia premieres and 21 India Premieres.
5. Special packages have been curated in this edition, including:
a. Films package of Oscars and Berlinale (12 short films each)
b. ‘Special Country Focus Packages’ from collaborating with 7 countries - Russia, Japan, Belarus, Italy, Iran, Vietnam and Mali
c. Animation package curated from 4 countries - France, Slovenia, Argentina & Greece
d. Student films from reputed institutes from across the country (45 films)
e. Restored classics package from the NFDC-National Film Archives of India
f. Competition films on the special theme of India at Amrit kaal showcasing the country's growth, development, and prosperity
g. Films for Divyangjan package for the visually challenged with audio description and sign language descriptions and for the hearing impaired with closed captions.
h. Selected packages of films also on -
i. Wildlife
ii. Mission Life
iii. Films by Asian Women Filmmakers
Opening & Closing Film of MIFF
6. Opening Film of 18th MIFF will be “Billy & Molly, an Otter Love Story”, will initiate the festival with screenings in Mumbai, Delhi, Kolkata, Pune, and Chennai on 15th Jun, 2024.
7. The Closing Film of festival is the film that wins the Golden Conch and will be showcased on 21st Jun, 2024.
Jury & Awards
8. Jury for International Competition includes eminent film personalities from across the world - Keiko Bang, Barthélemy Fougea, Audrius Stonys, Bharat Bala, and Manas Choudhary, who will award the Golden Conch for the best documentary film, the Silver Conch for the best international short fiction film and best animation film, and the Pramod Pati Award for the most innovative/experimental film.
9. Jury for National Competition for 18th MIFF comprises of notable names such as Adele Seelmann-Eggebert, Dr Bobby Sarma Baruah, Apoorva Bakshi, Munjal Shroff and Anna Henckel-Don nersmarck who will confer the Best Indian Documentary, Short Film, Animation, Best Debut Film Award (sponsored by Govt. of Maharashtra) and Best Student Film Award (sponsored by IDPA), in addition to a host of technical awards and a special Award for Best Short Film on "India in Amrit Kaal”.
10. Further, 3 Technical Awards for 1) Cinematography, 2) Editing and 3) Sound Design, will be given common from National & International Competition.
11. A FIPRESCI Jury 3 eminent film crtics will also confer the award for a national competition documentary
12. Total Awards of Rs 42 lacs.
Accessible Festival
13. Films for the visually challenged with audio description and sign language descriptions and for the hearing impaired with closed captions.
14. Besides the special films for the specially abled, NFDC has partnered with Svayam, a not-for-profit organisation to make the MIFF festival venue at NFDC-FD premises fully accessible for people who are differently-abled and also those who have special needs. The accessibility partnership will also ensure that volunteers at the event are senstisised to facilitate delegates with accessibility issues so as to make the experience of visiting delegates seamless.
15. The complete MIFF venues at the NFDC-FD Campus, Mumbai will have interconnecting rain shades with Audis, Buildings and Market Hangers.
Gala Opening /Closing Ceremony & Red Carpets
16. Grand Opening & Closing ceremonies will be held at NCPA, Nariman Point, Mumbai. The events will see an artistic melange of cultural acts which will include an act depicting the journey of Indian animation, a cultural performance from Sri-Lanka in opening and from Argentina in closing ceremony and showcasing the FTII student short Film “Sunflowers were the first ones to know”, which won the La Cinef Award at the 77th Cannes Film Festival this year.
17. Gala Red carpet screening will be held in NFDC-FD complex in Mumbai every day starting from the opening film on 15th June. The other red carpets being planned with the eminent film celebrities.
18. Exclusive Red carpets will also be held at Delhi (17th Jun), Chennai (18th Jun), Kolkata (19th Jun) & Pune (20th Jun) with participation from eminent personalities from the film industry.
Masterclass & Panel Discussions:
19. The 18th MIFF will host engaging 20 masterclasses, in-conversations and panel discussions with industry luminaries such as filmmakers Santosh Sivan, Audrius Stonys, Ketan Mehta, Richie Mehta, T.S Nagabharana, Georges Schwizgebel & many more.
20. Open Forum discussions will be held in collaboration with Indian Documentary Producers Association (IDPA) every day at the vibrant Amphitheatre venue with eminent personalities of the film industry.
21. A workshop on Animation and VFX pipeline has been organized for registered participants.
Doc Film Bazaar:
22. DOC Film Bazaar is being organized for the first time, to help boost the film production by providing a platform to filmmakers to find buyers, sponsors and collaborators for their projects.
23. Close to 200 projects have been received from 10 countries in 27 languages.
24. 3 curated verticals will be organized in the Doc Film Bazaar – ‘Co-production Market’ (16 projects), ‘Work-in-progress (WIP) Lab’ (6 projects) and ‘Viewing Room’ (106 projects).
25. Besides these opportunities for selected projects, there will also be an ‘Open Buyer-Seller Meet’ which will help filmmakers collaborate with buyers and corporates in the realm of production, syndication, acquisition, distribution and sales.
26. A dedicated session to explore the symbiotic relationship between documentary filmmaking and corporate branding. With industry leaders from various industry verticals, like FICCI, will explore the CSR funding of documentaries as powerful tools for brand enhancement and as a catalyst for positive societal impact.
Dedicated Portal & Mobile App for MIFF
27. An interactive website of MIFF has been developed providing engaging details about the films, events and activities planned at the festival www.miff.in
28. A dedicated mobile app has been developed for facilitating participation of delegates in various activities such as prior booking of film screenings, attending masterclasses, open forums, etc. It will also help the festival obtain valuable feedback from the delegates.
Delegate Registrations
29. The Delegate Registrations are simple but mandatory for attending the festival through the website or the QR code provided in promotional material of MIFF.
30. The Delegate Registration are also being provided through Book My Show.
31. There are no extra charges for attending any number of film screenings or masterclasses or Doc film Bazaar.
32. Delegate registration Fees-
a. Mumbai - Rs 500 for attending the entire festival
b. Delhi, Chennai, Kolkata & Pune – Free
c. Student & Press – Free
d. All Delegate registrations are ‘FREE’ fort the next 3 days.
Partnerships
33. This year for the very first time, MIFF has received corporate collaborations from more than 20 brands in the festival. The brands have collaborated with the festival at various levels - from sponsoring various aspects of the festival to bringing in expertise to strengthen the festival.
Background
MIFF is the oldest and largest film festival for non-feature films (Documentary, Short Fiction & Animation) in South Asia and a premier international event of the documentary film world, since it started in 1990. It is a biennial event organized once in 2 years.
MIFF provides a platform for documentary filmmakers from all over world to meet, exchange ideas, explore the possibilities of co-productions and marketing of documentary, short and animation films and also broaden the vision of filmmakers’ vis-a-vis world cinema. The festival will provide a platform for more conversations and discussions on the documentary, animation and short films front; aimed at fostering artistic expression and proving to be a creative catalyst to the filmmakers and attendees alike.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
18শুবা মুম্বাই ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল 2024গী জুন 15দগী 21 ফাওবা পাংথোক্কনি
ফেস্তিবেল অসি দিল্লী, কোলকতা, চেন্নাই অমসুং পুনেদা পেরেলেল স্ক্রীনিংগা লোয়ননা মুম্বাইদা পাংথোক্কনি
লৈবাক 59দগী লোন 61দা ফিল্ম 1000 হেনবগী রেকোর্দ সবমিসন
2024 এদিসনদা দোকুমেন্তরী ফিল্মশিং থৌগৎনবগী পান্দমদা দি.ও.সি. ফিল্ম বজার হৌদোক্কনি
শক্নাইরবা ফিল্মমেকরশিংনা থৌরাং তৌরবা তোপিকশিংদা মাস্তরক্লাস, পেনেল দিস্কসন অমসুং ওপন ফোরম 25 হেনবদা শরুক য়াগনি
ইকায়খুম্নরবা জুরি মেম্বরশিংদা ইন্তরনেস্নেল ফিল্মমেকর ঔদ্রিয়স স্তোনিস, ভারত বালা, দা. বোবী সরমা বরুৱা, অন্না হেনকেল-দোনরস্মার্ক অমদি প্রদ্যুসর অপুর্বা বকশি, এদেল সীলমেন-এগবর্ত, কীকো বেং অমসুং বার্থেলেমী ফোগা য়াওরি
07 JUN 2024 4:10PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী সঞ্জয় জাজুনা ঙসি লাউথোকখ্রে মদুদি মুম্বাই ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেলগী 18শুবা এদিসন 2024গী জুন 15দগী 21 ফাওবা মুম্বাইদা পাংথোক্কনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ফেস্তিবেল অসি FD-NFDC কমপ্লেক্স মুম্বাইদা পাংথোকপগা লোয়ননা দিল্লী (সিরিপোর্ত ওদিতোরিয়ম), চেন্নাই (তেগোর ফিল্ম সেন্তর), পুনে (NFAI ওদিতোরিয়ম) অমসুং কোলকতা (SRFTI ওদিতোরিয়ম)দসু পাংথোক্কনি।
MIFF ফিল্ম প্রোগ্রামিং
1. কম্পিতিসন সেক্সনগীদমক চহি অসিদা ফিল্ম 1018গী রেকোর্দ ফিল্ম সবমিসন
2. শক্নাইরবা ফিল্ম এক্সপার্তশিংগী সেলেক্সন কমিতী 3না ইন্তরনেস্নেল (25) অমসুং নেস্স্নেল (77) কম্পিতিসন সেক্সনশিংগীদমক ফিল্ম 102 খনগৎলে।
3. লৈবাক 59দগী লোন 61দা চহি অসিদা MIFF প্রোগ্রামিংদা অপুনবা ফিল্ম 314
4. মসিদা ৱার্ল্দ প্রিমিয়ার 8. ইন্তরনেস্নেল প্রিমিয়ার 5, এসিয়া প্রিমিয়ার 18, অমসুং ইন্দিয়া প্রিমিয়ার 21 লৈগনি।
5. এদিসন অসিদা অখন্নবা পেকেজশিং থৌরাং তৌরে, মদুদি:
a. ওস্কার্স অমসুং বর্লিনেলগী ফিল্ম পেকেজ (অনিমক্তা শোর্ত ফিল্ম 12/12)
b. লৈবাক 7 – রসিয়া, জপান, বেলারুস, ইতালি, ইরান, ভ্যেতনাম অমসুং মালিগা খুৎশম্নদুনা ‘স্পিসিয়েল কন্ত্রী ফোকস পেকেজেস’
c. লৈবাক 4 – ফ্রান্স, স্লোভেনিয়া, অর্জেন্তিনা অমসুং গ্রীসদগী থৌরাংলবা এনিমেসন পেকেজ
d. লৈবাক পুম্বগী মশকনায়বা ইন্সতিত্যুতশিংদগী স্তুদেন্ত ফিল্মশিং (ফিল্ম 45)
e. NFDC-নেস্নেল ফিল্ম অর্কাইবস ওফ ইন্দিয়াদগী রেস্তোর তৌরবা ক্লাসিক পেকেজ
f. অমৃত কালদা ভারতকী স্পিসিয়েল থীমদা লৈবাক্কী গ্রোথ, দেবলপমেন্ত অমসুং প্রোসপেরিতী উৎপা কম্পিতিসন ফিল্মশিং
g. দিব্য়াং পেকেজদা মমিৎ উদ্রবশিংগী ওদিও দেস্ক্রিপসন অমসুং সাইন লেঙ্গুৱেজ দেস্ক্রিপসনগা লোয়ননা অমদি মনা পংলবশিংগীদমক ক্লোজ কেপ্সনগা লোয়ননা ফিল্মশিং য়াওরি।
h. মখাগী অসিদা খনগৎলবা ফিল্মশিংগী পেকেজশিং -
i. ৱাইল্দলাইফ
ii. মিসন লাইফ
iii. এসিয়ান নুপী ফিল্মমেকরশিংগী ফিল্মশিং
MIFFগী হৌদোকপা অমসুং লোইশিনবা ফিল্মশিং
6. 18শুবা MIFF হৌদোকপগী ফিল্ম “বিল্লী & মোল্লী, এন ওত্তর লব স্তোরী” ওইগনি, মদু মুম্বাই, দিল্লী, কোলকতা, পুনে অমসুং চেন্নাইদা 2024গী জুন 15দা স্ক্রীনিং তৌবগা লোয়ননা ফেস্তিবেল হৌদোক্কনি।
7. ফেস্তিবেল লোইশিনবগী ফিল্মনা গোল্দন কোঞ্চ ফংলবা ফিল্ম অদু ওইগনি অমদি মদু 2024গী জুন 21দা উৎকনি।
জুরী অমসুং এৱার্দশিং
8. ইন্তরনেস্নেল কম্পিতিসনগী জুরীদা মালেম পুম্বদগী শক্নাইরবা ফিল্ম পর্সোনেলিতীশিং - কীকো বেং, বার্থেলেমী ফোগা, ঔদ্রিয়স স্তোনিস, ভারত বালা অমসুং মানস চৌধরী য়াওরি, মখোয়না খ্বাইদগী ফবা দোকুমেন্তরী ফিল্মগীদমক গোল্দন কোঞ্চ মনা, বেস্ত ইন্তরনেস্নেল শোর্ত ফিক্সন ফিল্ম অমসুং বেস্ত এনিমেসন ফিল্মগীদমক সিলভর কোঞ্চ মনা, অমদি খ্বাইদগী ইনোভেতিব/এক্সপরিমেন্তেল ফিল্মগীদমক প্রমোদ পতিল মনা লান্থোক্কনি।
9. 18শুবা MIFFগীদমক নেস্নেল কম্পিতিসনগী জুরীদা এদেল সীলমেন-এগবর্ত, দা. বোবী সরমা বরুৱা, অপুর্বা বকশি, মুনজল শ্রোফ অমসুং অন্না হেনকেল-দোন মর্সমার্কগুম্বা শক্নাইরবা মমিংশিং য়াওরি, মখোয়না বেস্ত ইন্দিয়ন দোকুমেন্তরী, শোর্ত ফিল্ম, এনিমেসন, বেস্ত দেব্যুত ফিল্ম এৱার্দ (মহারাস্ত্র সরকারনা স্পোন্সর তৌবা) অমসুং বেস্ত স্তুদেন্ত ফিল্ম এৱার্দ (IDPAনা স্পোন্সর তৌবা) লান্থোকপগা লোয়ননা “ইন্দিয়া ইন অমৃত কাল”দা বেস্ত শোর্ত ফিল্মগীদমক তেক্নিকেল এৱার্দশিং অমসুং স্পিসিয়েল এৱার্দ হোস্ত তৌগনি।
10. মখা তারকপদা 1) সিনেমাতোগ্রাফী, 2) ইদিতিং অমসুং 3) সাউন্দ দিজাইনগীদমক তেক্নিকেল এৱার্দ 3 নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল কম্পিতিসনদগী কমন ওইনা পীগনি।
11. FIPRESCI জুরীগী শক্নাইরবা ফিল্ম ক্রিতিক্স 3 নেস্নেল কম্পিতিসন দোকুমেন্তরী অমগীদমকসু এৱার্দ লান্থোক্কনি
12. লুপা লাখ 42গী অপুনবা এৱার্দশিং
এসেসিবল ফেস্তিবেল
13. মমিৎ উদ্রবশিংগীদমক ওদিও দেস্ক্রিপসন অমসুং সাইন লেঙ্গুৱেজ দেস্ক্রিপসন অমদি মনা পংলবশিংগীদমক ক্লোজ কেপ্সনগা লোয়ননা ফিল্মশিং য়াওরি।
14. শোইনায়রবশিংগীদমক স্পিসিয়েল ফিল্মশিংদা নত্তনা, NFDCনা শেন্দোং তান্দবা ওর্গনাইজেসন সভ্যামগা খুৎশম্নদুনা NFDC-FD প্রেমিসেসকী MIFF ফেস্তিবেল ভেন্যুবু শোইনায়রবা মীওইশিং অমসুং অখন্নবা তেংবা মথৌ তাবা মীওিশিংবু মপুং ফানা এসেসিবল ওইহনলি।
15. NFDC-FD কেম্পস, মুম্বাইদা MIFF ভেন্যু পুম্বা ঔদিশিং, বিল্দিংশিং অমসুং মার্কেত হেঙ্গরশিংগা লোয়ননা ইন্তরকনেক্তিং রেন শেদশিং লৈগনি
গলা ওপনিং/ক্লোজিং সেরেমোনী অমসুং রেদ কার্পেৎ
16. গ্রান্দ ওপনিং অমসুং ক্লোজিং সেরেমোনীশিং NCPA, নারিমন পোইন্ত , মুম্বাইদা পাংথোক্কনি। থৌরমশিং অসিদা কলচরেল এক্তশিংগী আর্তিস্তিক মেলেঞ্জ অমা উগনি মদুদা ইন্দিয়ন এনিমেসন জর্নীগী দেপিক্ত তৌবা এক্ত অমা, ওপনিংদা শ্রী লঙ্কাদগী অমসুং ক্লোজিং সেরেমোনীদা অর্জেন্তিনাদগী কলচরেল পর্ফোমেন্স অমদি চহি অসিগী 77শুবা কেনস ফিল্ম ফেস্তিবেলদা লা শিনেফ এৱার্দ ফংখিবা FTII স্তুদেন্ত শোর্ত ফিল্ম “সনফ্লৱার্স ৱেয়র দি ফার্সত ৱানস তু নো” উৎপা য়াওরি।
17. গলা রেদ কার্পেৎ স্ক্রীনিং মুম্বাইগী NFDC-FD কমপ্লেক্সতা নুমিৎ খুদিংগী জুন 15দগী ওপনিং ফিল্মদগী হৌরগা পাংথোক্কনি। অতোপ্পা রেদ কার্পেৎশিং শক্নাইরবা ফিল্ম সেলেব্রিতীশিংগা লোয়ননা প্লান তৌরি।
18. এক্সক্লুসিব রেদ কার্পেৎশিংসু ফিল্ম ইন্দস্ত্রীদগী শক্নাইরবা পর্সোনেলিতীশিং শরুক য়াবগা লোয়ননা দিল্লী (জুন 17), চেন্নাই (জুন 18), কোলকতা (জুন 19) অমসুং পুনে (জুন ২০)দা পাংথোক্কনি।
মাস্তরক্লাস অমসুং পেনেল দিস্কসনশিং:
19. 18শুবা MIFFদা ফিল্মমেকরশিং সন্তোশ সিভন, ঔদ্রিয়স স্তোনীস, কেতন মহেতা, রিচি মহেতা, তি.এস. নগাভরানা, জোর্জেস স্ৱিজগেবেল অমসুং অতোপ্পা কয়া অমনচিংবা ইন্দস্ত্রী ল্যুমিনরীশিংগা লোয়ননা মাস্তরক্লাস, ইন-কনভর্জেসন অমসুং পেনেল দিস্কসন 20 এঙ্গেজ তৌবদা হোস্ত তৌগনি।
20. ফিল্ম ইন্দস্ত্রীগী শক্নাইরবা পর্সোনেলিতীশিংগা লোয়ননা অচৌবা এম্ফিথিয়েতর ভেন্যুদা নুমিৎ খুদিংগী ইন্দিয়ন দোকুমেন্তরী প্রদ্যুসর এসোসিয়েসন (IDPA)গা খুৎশম্নদুনা ওপন ফোরম কন্ন-নৈনবশিং পাংথোক্কনি।
21. রেজিস্তার তৌরবা পার্তিসিপেন্তশিংগীদমক এনিমেসন অমসুং VFX পাইপলাইনদা ৱার্কশোপ অমা ওর্গনাইজতৌরি।
Doc ফিল্ম বজার:
22. ফিল্মমেকরশিংদা মখোয়গী প্রোজেক্তশিংগীদমক বায়রশিং, স্পোন্সরশিং অমসুং কোলাবোরেতরশিং থিনবা প্লেতফোর্ম অমা ফংহন্দুনা ফিল্ম প্রদক্সন হেনগৎহনবদা মতেং ওইনবা অহানবা ওইনা DOC ফিল্ম বজার ওর্গনাইজ তৌরি।
23. লৈবাক 10দগী লোন 27দা প্রোজেক্ত 200গী ময়া রিসিব তৌখ্রে।
24. DOC ফিল্ম বজারদা ক্যুরেতেদ ভর্তিকেলস 3 ওর্গনাইজ তৌগনি – ‘কো-প্রদক্সন মার্কেত’ (প্রোজেক্ত 16), ‘ৱার্ক ইন প্রোগ্রেস (WIP) লেব’ (প্রোজেক্ত 6) অমসুং ‘ভ্যিয়িং রুম’ (প্রোজেক্ত ১০6)।
25. খনগৎলবা প্রোজেক্তশিং অসিগী খুদোংচাবশিং অসিদা নত্তনা ‘ওপন বায়র-সেলর মীত’ অমসু লৈগনি, মদুনা ফিল্মমেকরশিংবু প্রদক্সন, সিন্দিকেসন, এক্যুইজিসন, দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং সেল্সগী লমদা বায়রশিং অমসুং কোর্পোরেতকা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা মতেং ওইগনি।
26. দোকুমেন্তরী ফিল্মমেকিং অমসুং কোর্পোরেত ব্রান্দিংগী মরক্তা সীমবাইওতিক রিলেসনশিপ এক্সপ্লোর তৌনবা দেদিকেতেদ সেসন অমা।
MIFF গীদমক দেদিকেতেদ পোর্তেল অমসুং মোবাইল এপ্লিকেসন
27. MIFFনা ফেস্তিবেল অসিদা প্লান তৌরিবা ফিল্মশিং, ইভেন্তশিং অমসুং এক্তিবিতীশিংগী মরমদা অকুপ্পা ৱারোল ফংহনবা ইন্তরেক্তিব ৱেবসাইত অমা www.miff.in দেবেলপ তৌরে
28. ফিল্ম স্ক্রীনিংশিং মাংজৌননা বুক তৌবা, মাস্তরক্লাসশিং শরুক য়াবা, ওপন ফোরমস অসিনচিংবা তোঙান তোঙানবা এক্তিবিতীশিংদা দেলেগেৎশিংবু শরুক য়াবা খুদোংচাহন্নবগীদমক দেদিকেতেদ মোবাইল এপ্লিকেসন অমা দেবেলপ তৌরে। মসিনা কুমহৈ অসিবু দেলেগেৎশিংদগী মমল য়াম্লবা ফীদবেক ফংহনবদসু মতেং ওইগনি।
দেলেগেৎ রেজিস্ত্রেসন
29. ৱেবসাইত নত্রগা MIFFগী প্রমোস্নেল মেতরিয়েলদা পীরিবা QR কোদকী খুত্থাংদা ফেস্তিবেলদা শরুক য়ানবগীদমক দেলেগেৎ রেজিস্ত্রেসন অসি ইচম চম্মি অদুম ওইনমক তৌদবা য়াদবনি।
30. বুক মাই শোগী খুত্থাংদসু দেলেগেৎ রেজিস্ত্রেসন ফংহল্লি।
31. ফিল্ম স্ক্রীনিংশিং নত্রগা মাস্তরক্লাসশিং নত্রগা Doc ফিল্ম বজারগী মশিং অমা হেক্তা এতেন্দ তৌবদা এক্সত্রা চার্জ লৈরোই।
32. দেলেগেৎ রেজিস্ত্রেসন ফী-
a. মুম্বাই – ফেস্তিবেল পুম্বা এতেন্দ তৌবগীদমক লুপা
b. দিল্লী, চেন্নাই, কোলকতা & পুনে – ফ্রী
c. মহৈরোই & প্রেস – ফ্রী
d. মথংগী নুমিৎ 3গী ওইনা দেলেগেৎ রেজিস্ত্রেসন পুম্নমক ফ্রী
পার্তনরশিপ
33. চহি অসিদা অহানবা ওইনা MIFFনা ফেস্তিবেল অসিদা ব্রান্দ 20 হেনবদগী কোর্পোরেত কোলাবোরেসন ফংলে। ব্রান্দশিং অসি তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা ফেস্তিবেল অসিগা লোয়ননা কোলাবোরেত তৌরি – ফেস্তিবেল অসিগী তোঙান তোঙানবা এস্পেক্তশিং স্পোন্সর তৌবদগীনা ফেস্তিবেল অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা এক্সপার্তিজ পুরকপা।
বেকগ্রাউন্দ
MIFF সাউথ এসিয়াদা নন-ফীচর ফিল্মশিং (দোকুমেন্তরী, শোর্ত ফিক্সন অমসুং এনিমেসন)গীদমক খ্বাইদগী লীরবা অমসুং খ্বাইদগী চাউবা ফিল্ম ফেস্তিবেলনি। মসি 1990দা হৌখিবদগী হৌরগা দোকুমেন্তরী ফিল্ম ৱার্ল্দগী প্রিমিয়র ইন্তরনেস্নেল থৌরম অমনি। মসি চহি 2গী মনুংদা অমুক্তং পাংথোকপা থৌরমনি।
MIFFনা মালেম পুম্বদগী দোকুমেন্তরী ফিল্মমেতরশিংবু উন্ননবা, ৱাখল্লোন লান্থোক্নবা, কো-প্রদক্সনগী ওইথোকপা য়াবশিং অমসুং দোকুমেন্তরীগী মার্কেতিং, শোর্ত অমসুং এনিমেসন ফিল্মশিং এক্সপ্লোর তৌনবা প্লেতফোর্ম অমা পীরি।