ইলেক্সন কমিসন
অহানবা তাঙ্কক মরিগী ভোতর তর্নআউৎ অসি 66.95% ওইখি
হৌজিক ফাওবদা মীওই ~451 মিলিয়ন্না ভোৎ থাদখ্রে
কম্মিসন্না ভোতরশিংদা লাক্কদৌরিবা তাঙ্ককশিংদা থোরক্নবা অমসুং ভোৎ মশিং য়াম্না থাদনবা হায়খ্রে
লেমহৌরিবা তাঙ্কক 3দা ভোতরশিংদা পাউ পীবা, ইথিল পীবা অমসুং মতেং পাংবদা মীৎয়েং চংবা হেনগৎহনখ্রে; CEOশিংদা খোঙথাংশিং পাইখৎনবা হায়খ্রে
“ভোতর তর্নআউৎ ৱাংবা অসি মালেমদা ভারতকী ভোতরশিংনা পীবা পাউজেল অমনি”, হায়না ECIনা ফোঙদোকখ্রে
ভোতর আউৎরীচ কেম্পেনশিংদা পব্লিক/প্রাইবেৎ ওর্গনাইজেসনশিং, সেলেব্রিতীশিংনা য়াওখ্রে
16 MAY 2024 1:28PM by PIB Imphal
ক্রিকেৎ লিজেন্দ অমসুং ECI নেস্নেল আইকন, সচিন তেন্দুল্করনা ফোন তৌদুনা ভোতরশিংদা হৌজিক চত্থরিবা লোক সভা মীখলদা ভোৎ থাদনবা অপীল তৌরকপদা অঙকপা পোকপীগনু। ভোতর তর্ন আউৎ হেনগৎহন্নবা মখোয়গী আউৎরীচকী শরুক অমা ওইনা ECIনা হৌজিক চত্থরিবা মীখলশিংদা ভোৎ থাদনবা ভোতরশিংদা অপীল তৌনবা অমসুং ইথিল পীনবা তোঙান-তোঙানবা খোঙথাং মখল কয়া হৌদোকখ্রে। হৌজিক চত্থরিবা জেনরেল ইলেক্সনশিংগী অহানবা তাঙ্কক মরি মনুংদা মীওই মিলিয়ন 451রোম ভোৎ থাদখিবগা লোয়ননা হৌজিক ফাওবদা পোল্লিং স্তেসনশিংদা লোক সভা ইলেক্সন 2024দা ভোতর তর্ন আউৎ 66.95% ওইবা ফংখি।
ECIনা ইলিজিবল ভোতর খুদিংমক্তা য়ৌশিন্নবা মাগী তার্গেতেদ ইন্তর্ভেন্সনশিং হেনগৎহনখি। CEC শ্রী রাজিব কুমারনা ECশিং শ্রী জ্ঞানেশ কুমার অমসুং শ্রী সুখবির সিংহ সান্ধুগা লোয়ননা 5, 6, অমসুং 7শুবা তাঙ্কক্তা ভোৎ তৌগদৌরিবা রাজ্যশিংদা ইলেক্তর পুম্নমক্তা ভোতর ইনফোর্মেসন স্লিপ মতম চানা য়েন্থোক্নবা অমসুং আউৎরীচ এক্তিবিতীশিং হেনগৎহন্নবা খঙহনখ্রে।
“কম্মিসন্না চেৎনা থাজৈ মদুদি পার্তনরশিপ অমসুং কোল্লাবোরেসন অসি ভোতর এৱের্নেস প্রোগ্রামগী মরু ওইবা য়ুম্বীনি। কম্মিসন্না হায়রকপগী মতুং ইন্না তোঙান-তোঙানবা ইন্সতিত্যুসনশিং, ইনফ্ল্যুন্সরশিং অমসুং সেলেব্রেতীশিংনা প্রো-বোনো বেসিস্তা থৱায় য়াওনা থবক তৌবীবা উবা ফংবদা য়াম্না নুংঙাইবা পোকই,” হায়না চীফ ইলেক্সন কম্মিস্নর, শ্রী রাজিব কুমারনা ফোঙদোকখ্রে। মখা তানা মহাক্না হায়, ভোতর তর্ন আউৎ ৱাংবা অসিনা ভারতকী দেমোক্রেসীগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী মতাংদা মালেমদা ভারতকী ভোতরশিংনা পাউজেল অমা পীরি। ভোৎকী নুমিৎ অসি ছুতি নত্তে মসি দেমোক্রেসীগী কুহ্মৈদা শরুক য়াবগী চাউথোকচবা পোক্নীংঙাই ওইবা নুমিৎ অমা ওইবনা মহাক্না ভোতরশিংদা মশিং য়াম্না মখোয়গী ভোৎ থাদনবা হায়খি।
স্তেকহোল্দরশিংনা চত্থরিবা তোঙান-তোঙানবা ভোতর এৱের্নেস দ্রাইব অমসুং কেম্পেনশিং মখাদা পীরি:
1. ভারত সঞ্চার নিগম লিমিতেদ, ভারতী এয়র্তেল লিমিতেদ, জিও তেলিকম্ম্যুনিকেসন, ভোদাফোন-আইদিয়া লিমিতেদ অসিগুম্বা তেলিকোম সর্ভিস প্রোভাইদরশিংনা মরী লৈনবা পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সীশিংদা লৈরিবা মোবাইল য়ুজর খুদিংমক্তা পুশ SMS/ ফ্লাশ SMSশিং, মোবাইল য়ুজরশিংদা আউৎবাউন্দ দাইলিং কোলশিং তৌদুনা, RCS (রিচ কম্ম্যুনিকেসন সর্ভিসেস) মেসেসিং অমসুং ৱাৎসএপ মেসেজশিং/এলর্তশিং থারি। থৌওংশিং অসি মীখল পাঙথোক্কদবা নুমিৎ নিনি/হুমনি অমসুং মীখল নুমিৎতা রিজনেল লোলশিংদা ভোৎ থাদনবা অপীল তৌদুনা চত্থৈ।
2. IPL মেৎচশিংগী মনুংদা ভোতর এৱেরনেস: ECIনা BCCI গা চৎথরিবা IPL সিজনগী মনুংদা ভোতর এৱেরনেসকী থবক থৌরমশিংগীদমক তেংবাংলি। ক্রিকেৎ মেৎচশিংগী মনুংদা তোঙান তোঙানবা স্তেদিয়মশিংদা ভোতরশিংগী এৱেরনেস মেসেজশিং অমসুং ঈশৈশিং শন্দোক্লি। কেম্পেন অসিগী খ্বাইদগী ইনোভেতিব ওইবা মওংদি IPLগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা ক্রিকেৎকী শক্নাইরবা শচীন তেন্দুল্করনা ভোতরশিংগী ৱাশক লৌবগীদমক মাংজৌননা রেকোর্দ তৌরবা ভিদিও মেসেজ অমা পীবা অসিনি। মসিগী মথক্তা, ভোতর এৱেরনেস মেসেজশিং অসি ক্রিকেৎকী কমেন্তরীদা য়াওরি। IPLগী তীম 10গী ক্রিকেতরশিংনা মখোয়গী রেকোর্দ তৌরবা ভোতর এৱেরনেস মেসেজশিংগা লোয়ননা 2024গী লোক সভা মীখলদা শরুক য়ানবা ভোতরশিংদা পুক্নিং থৌগৎখ্রে।
3. ফেসবুক য়ুজর পান ইন্দিয়া পুম্নমক্তা জেনরেল ইলেক্সনশিংগী মতাংদা ভোতরশিংদা খঙহন্নবা ভোতিং দে এলর্ত অমা থাই অমসুং মখোয়দা দেমোক্রেসীগী কুহ্মৈদা শরুক য়ানবা থৌগৎলি।
4. মীখল নুমিৎতা ৱাৎসএপ পর্সনেলাইজ মেসেসশিং থাবা হৌখি। গুগল ইন্দিয়ানা মীখল নুমিৎশিংদা গুগল দুদলগী আইকনিক ফীচরগী খুত্থাংদা অমসুং য়ুত্যুব, গুগল পে অমসুং অতৈ গুগল প্লেৎফোর্মশিংদা থোক্লিবা বেনরশিংগী খুত্থাংদা শরুক তম্মি।
5. ভারতকী রিতেল এসোসিএসন্না মখোয়গী রিতেল নেৎৱার্ক্কী খুত্থাংদা ভোতর এৱেরনেস এক্তিবিতীশিংদা থৱায় য়াওনা শরুক য়ারি, অসুম তৌদুনা রিতেল চেনশিংনা মীখলবু কুহ্মৈ অমগুম্না পাঙথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎখি।
6. লৈবাক্কী কাচিন কোয়া শিনবা থুংবদা লৈরিবা য়াম্লবা অমসুং মখল কয়াগী ভাবোকশিংদা য়ৌশিন্নবা ECIনা পোস্ত ওফিসশিং অমসুং বেঙ্কিং ইন্সতিত্যুসনশিংগী অচৌবা নেৎৱার্ক শিজিন্নরি।
a. দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তকী পোস্ত ওফিস লাখ 1.6, ATM 1,000 অমসুং দিজিতেল স্ক্রীন 1,000 লৈ।
b. পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর বেঙ্কিং ইন্সতিত্যুসনশিংদা বেঙ্ক ব্রাঞ্চ লাখ 1.63 অমসুং ATM লাখ 2.2 লৈ।
7. পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা পার্লিয়ামেন্তরী মীখলগী কেম্পেন লোগো 'চুনাব কা পরব, দেশ কা গর্ব' অসি IRCTCগী পোর্তেল অমসুং তিকেৎশিংগা ইন্তিগ্রেৎ তৌখ্রে।
8. রেলৱে স্তেসন পুম্নমক্তা ভোতর এৱেরনেস এনাউন্সমেন্তশিং অসি পব্লিক এদ্রেস সিস্তেমদা ইন্তিগ্রেৎ তৌখ্রে। লোগো স্তিকরশিং অসি সুপরফাস্ত ত্রেনশিংগী কোচশিংদা শিজিন্নৈ।
9. পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা, ভোতর এৱেরনেসকী হোর্দিংশিং চাউরাক্না রিতেল আউৎলেৎ 16,000দা ইনস্তোল তৌখ্রে।
10. সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা এয়রলাইন্সশিংনা লাক্কদৌরিবা মীখলদা শরুক য়ানবা আপীল মেসেজ অমা য়াওনা ইনফ্লাইত এনাউন্সমেন্ত অমা তৌরি। ভোতর গাইদশিং অসি প্লেনগী সিৎ পোকেৎশিংদা হাপ্পি। মসিগী মথক্তা, এয়রপোর্ত কয়ানা ভোতর এৱেরনেস মেসেজশিং উৎনবগীদমক মফমশিং পীরি। মরুওইবা শহর 10 মদুদি দিল্লী, মুম্বাই, কোলকাতা, বেঙ্গালুরু, হায়দ্রাবাদ, অহমদাবাদ, লখনৌ, পত্ না, চান্দিগর, পুনে, হায়রিবা এয়রপোর্তশিংদা সেলফি পোইন্তশিং হাংদোকখ্রে।
11. পব্লিক সর্বিস এৱেরনেস (PSA) ফিল্মগী শরুক অমা ওইনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা সিনেমা হোলশিংনা ECIগী ভোতর এৱেরনেস ফিল্মশিং অমসুং ECIগী ঈশৈ মে ভারত হুন, হম ভারত কে মতদাতা হে অসি চাং নাইনা শন্দোক্লি।
12. সন্সদ TVনা লাস্ত মাইলদা ভোৎ থাদনবগী খুদোংচাদবশিং ফংহন্নবগীদমক খুদোংচাদবা লমদমশিংদা চৎলবা মতুংদা লৈবাক অসিগী অরাপ্পা মফমশিংদা ইলেক্সন মেছিনরীনা শেমগৎলিবা য়ুনিক পোল্লিং স্তেসনশিংগী মতাংদা অতেনবা ফিল্মশিং শেম্মি।
13. অমুল, মাদর দাইরী অমসুং অতোপ্পা মিল্ক কোওপরেতিবশিংনা মখোয়গী মিল্ক পেকেতশিংদা 'চুনাব কা পরব, দেশ কা গর্ব' হায়বা পাউজেল অসি শন্দোকপা হৌখ্রে অমসুং সোসিএল মীদিয়া প্লেৎফোর্মশিংগী খুত্থাংদা ভোতরশিংবু পুক্নিং থৌগৎলি। অমুল র্লগী তোপিকেল এদভর্তাইজমেন্তগী খুত্থাংদা মাগী অখন্নবা মেসেজ অমগা লোয়ননা অমুলনা ভোতরশিংবু পুক্নিং থৌগৎলি।
14. প্রসার ভারতী: দুরদর্শন্না তোঙান তোঙানবা অতেনবা ফিল্মশিং পুথোকখ্রে। মসিগী মনুংদা ভারতকী রাস্ত্রপতি, ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি, ভারতকী চীফ জস্তিস অসিনচিংবা কন্সতিত্যুস্নেল ফঙ্কসনারীশিংদগী পীবা আপীল য়াওরি। মসিগী মথক্তা, অখন্নবা পোল্লিং স্তেসনশিং অসি রিজনেল সেন্তরশিংনা মসিগী ওদিও-ভিজুএল দোকুমেন্তেসনগীদমক্তা কভর তৌরি।
15. ম্যুজিক এপ স্পোতিফাইনা কেম্পেন “প্লে য়োর পার্ত” অমা চত্থরি, অমসুং মখোয়না মখোয়গী এপতা প্রিন্ত এদভর্তাইজমেন্তশিং অমসুং মীখলগী প্লেলিস্তশিং শেমখ্রে।
16. ভোতিং তৌনবা ফ্রী রাইদকা লোয়ননা বাইক এপ রেপিদোনা ভোতরশিংদা পুক্নিং থৌগৎলি।
17. পেমেন্ত এপ ফোনপে অসিনা মখোয়গী এপতা ভোতর এৱেরনেস মেসেস ইন্তিগ্রেৎ তৌখি অমসুং থৱায় য়াওনা ভোতরশিংদা পুক্নিং থৌগৎলি।
18. গ্রোসরী এপ ব্লিংকিতনা মীখলগীদমক মসিগী লোগো অসি "ইঙ্কিত" হায়না হোংদোকখি, মসিদা মীয়াম্বু "গো আউৎ এন্দ ভোৎ" হায়বা তেগলাইনগী পাউজেল অমা য়াওখি।
19. বুকমাইশোনা ভোতরশিংগী মরক্তা এৱেরনেস হেনগৎহন্নবা "আজ পিকচর নাহি, বিগর পিকচর দেখো" হায়না মিংথোনবা ইন্তিগ্রেতেদ কেম্পেন অমা হৌদোকখ্রে।
20. মেকমাইত্রিপনা “মাইভোতৱালাত্রিপ” হায়না মিংথোনবা কেম্পেন অমা চংশিল্লি, মদুগী খুত্থাংদা ভোৎ থাদরিবা নাগরিকশিংদা দিসকাউন্ত পীরি।
21. জোমাতো অমসুং স্বিগ্গীগুম্বা ফুদ দেলিভরী প্লেৎফোর্মশিংনা মখোয়গী প্লেৎফোর্মশিং অমসুং সোসিএল মীদিয়াগী থবক থৌরমশিংগী খুত্থাংদা ভোতরশিংগী এৱেরনেস মেসেজশিং শন্দোক্লি।
22. তাতা গ্রুপকী কঞ্জ্যুমর-ফেসিং মোবাইল এপ ওইনা মথৌ তৌরিবা তাতা ন্যু এপ অসিগী হোমপেজদা "কাস্ত য়োর ভোৎ" এনিমেতেদ বেনর অসি ময়েক শেংনা য়াওরি লোয়ননা হৌজিক্তি অহেনবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি।
23. উবর ইন্দিয়ানা মল্তি-চেনেল মেসেজিং (ইন-এপ, ই-মেইল, পুশ নোতিফিকেসন) গী খুত্থাংদা ভোতরশিংদা য়ৌহল্লি। পোল্লিং স্তেসনশিংদা চৎপদা দিসকাউন্ত পীরি অমসুং সোসিএল মীদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা ভোতরশিংগী এৱেরনেস মেসেজশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
24. ভোতরশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা অর্বান কম্পেনীনা 'আই হেভ ভোৎ কেম্পেন' হৌদোকখ্রে।
25. ত্রুকলরনা আউৎবাউন্দ কোলশিংগী মনুংদা ভোতর এৱেরনেস মেসেজ উৎতুনা মসিগী লেআউত হেনগৎহল্লি।
26. মেনকিন্দ ফার্মাগী #VotingVirgin কেম্পেন, ক্লোতিং ব্রান্দ নীরুগী “ভোত কি তাইয়ারি” TVC, তিন্দরগী “এভরী সিঙ্গল ভোৎ কাউন্তস” কেম্পেন, Jeevansathi.comকুম্বা মেত্রিমোনিএল সাইতশিংনা সোসিএল মীদিয়াদা পোস্ত তৌদুনা শোপ্পর্স স্তোপ, মেক মাই ত্রিপ, ক্রোমা অমসুং অতৈ ব্রান্দশিংনা ভোৎ থাদবগীদমক্তা দিসকাউন্ত পীবা অসিসু অতোপ্পা ইন্দিপেন্দেন্ত ইনিসিএতিব খরা পীরি।

Election Commission
Voter turnout in first four phases 66.95%
~451 million people have voted so far
Commission calls upon voters to come out and vote in large numbers in the coming phases
Enhanced focus to inform, motivate and facilitate voters in remaining 3 phases; CEOs asked to step up measures
“High voter turnout is a message from Indian voters to the world at large”, says ECI
Public/ Private organisations, celebrities join in voter outreach campaigns
16 MAY 2024 1:28PM by PIB Delhi
Don’t get surprised, if you receive a call from Cricket legend and ECI National Icon, Sachin Tendulkar, appealing voters to cast their vote during the ongoing Lok Sabha election. As a part of its outreach to enhance the voter turnout, ECI has introduced an array of various interventions, to appeal and motivate voters to cast their vote, during the ongoing elections. Lok Sabha Elections 2024 has seen the voter turnout at polling stations of about 66.95% so far, as approximately 451 million people have voted during the first four phases of ongoing General Elections.
ECI has enhanced its targeted interventions to reach out to every eligible voter. The Commission led by CEC Shri Rajiv Kumar along with ECs Shri Gyanesh Kumar and Shri Sukhbir Singh Sandhu further directed CEOs of the States going to poll in 5th,6th and 7th phase to timely distribute voter information slips to all electors and enhance outreach activities.
“Commission strongly believes that partnership and collaboration are essential pillars of voter awareness programme. It's really heartening to see that on Commission's request, different institutions, influencers and celebrities having significant reach are working enthusiastically on pro-bono basis,” said Shri Rajiv Kumar, Chief Election Commissioner. Further, he added, a high voter turnout, would be a message from Indian voters to the world, about the strength of Indian Democracy. He urges all the voters to cast their vote in huge numbers, as voting day in not a holiday but a day of pride, by participating in the festival of democracy.
Various voter awareness drives and campaigns being carried out by stakeholders are as follows:
1. Telecom Service Providers such as Bharat Sanchar Nigam Ltd., Bharti Airtel Limited, Jio Telecommunication, Vodafone-Idea Ltd. are reaching out to every mobile user in the respective Parliamentary Constituency through push SMS/ Flash SMSs, Outbound dialling calls to mobile users, RCS (Rich Communication Services) messaging and Whatsapp messages/ alerts. These activities are carried two/ three days prior to poll and even on the poll day, in regional languages, with an appeal to vote.
2. Voter awareness during IPL matches: ECI has collaborated with BCCI for voter awareness activities during the ongoing IPL season. The voter awareness messages and songs are being played at different stadiums during the cricket matches. The most innovative aspect of this campaign is the administration of voter’s pledge by cricket legend Sachin Tendulkar, in a pre-recorded video message, at various IPL venues. Further, voter awareness messages are integrated into cricket commentary. Cricketers from 10 IPL teams have encouraged voters to participate in the Lok Sabha Elections 2024 with their recorded voter awareness messages.
3. A voting day alert was sent to all Facebook users pan India to inform and aware the voters about the General Elections and to nudge them to participate in the festival of democracy.
4. WhatsApp personalised messages have begun on polling day. Google India is contributing through its iconic feature of Google Doodle on Poll Days and banners appearing on YouTube, Google pay and other Google Platforms.
5. Retail Association of India has been actively engaging with voter awareness activities, through their retail network, whereby retail chains are encouraged to celebrate election as the festival.
6. Vast network of post offices and banking institutions was utilised by ECI to reach out to a wide and diverse audience across the length and breadth of the country.
a. Department of Post has over 1.6 lakhs post offices and 1,000 ATMs and 1,000 digital screens
b. There are over 1.63 lakh bank branches and 2.2 lakh ATMs across public and private sector banking institutions.
7. In collaboration with the Ministry of petroleum and Natural Gas, the Parliamentary Elections campaign logo “Chunav ka Parv, Desh Ka Garv” has been integrated with IRCTC portal and tickets.
8. Voter awareness announcements have been integrated in the Public Address System at all railway stations. The logo stickers are used in coaches of the superfast trains.
9. In collaboration with the Ministry of Petroleum & Natural Gas, hoardings on voter awareness have been installed in about 16,000 retail outlets.
10. In collaboration with the Ministry of Civil Aviation, airlines are making an inflight announcement with an appeal message to participate in the ensuing elections. Voter guides are being kept in aircraft seat pockets. Apart from this, many airports are providing space for display of voter awareness messages. Selfie-points have been installed at airports in 10 major cities viz. Delhi, Mumbai, Kolkata, Bengaluru, Hyderabad, Ahmedabad, Lucknow, Patna, Chandigarh, Pune.
11. Cinema theatres across the country are playing ECI voter awareness films and ECI Song Main Bharat Hoon, Hum Bharat Ke Matdata Hai on regular intervals, as a part of Public Service awareness (PSA) film.
12. Sansad TV is creating short films on Unique Polling Stations setup in remote corners of the country by the election machinery after navigating difficult terrains to demonstrate the challenges in ensuring voting at the last mile.
13. AMUL, Mother Dairy and other milk co-operatives have started branding their milk pouches with the message ‘Chunav Ka Parv, Desh ka Garv’ and encouraging voters through social media platforms. AMUL is also encouraging voters with its unique messaging through AMUL Girl Topical advertisement in newspapers.
14. Prasar Bharati: Doordarshan has produced, various short films including appeal from the Constitutional functionaries like Hon’ble President of India, Vice President of India, Chief Justice of India among others. Further, unique polling stations are being covered by the regional Kendra’s, for its audio-visual documentation.
15. Music App Spotify is running a campaign ‘Play Your Part’, and they have issued print advertisements, and curated the playlists for the elections, on their app.
16. Bike app Rapido has been encouraging voters with a free ride for voting.
17. Payments app PhonePe has integrated voter awareness message in their app and is actively encouraging voters.
18. Grocery App Blinkit changed its logo to "Inkit" for the elections, incorporating a message encouraging people to "Go out and Vote" as a tagline.
19. BookMyShow has launched an integrated campaign, titled "Aaj Picture Nahi, Bigger Picture Dekho," for raising awareness among voters.
20. MakeMyTrip is running a campaign titled ‘MyVoteWalaTrip’, whereby discounts are offered, to citizens, going for voting.
21. Food delivery platforms such as Zomato and Swiggy are disseminating voter awareness messages through their platforms and social media activities.
22. Tata Neu app, serving as the Tata Group's group-wide consumer-facing mobile app, prominently features the "Cast Your Vote" animated banner on its homepage, with additional initiatives currently underway.
23. Uber India is reaching out to voters through multi-channel messaging (in-app, emails, push notifications), offering discounts for rides to polling stations, and amplifying voter awareness messages on social media platforms.
24. Urban Company has launched 'I Have Voted Campaign' to encourage voters.
25. Truecaller is enhancing its layout by displaying voter awareness message during outbound calls.
26. Some other independent initiatives are Mankind Pharma #VotingVirgin campaign, clothing brand Neeru’s “Vote ki Taiyaari” TVC, Tinder's “Every Single Vote Counts” campaign, creatively curated social media post by Matrimonial sites like Jeevansathi.com etc and discounts for voting by popular brands such as Shoppers’ Stop, MakeMyTrip, Chroma and many more brands.