ইলেক্সন কমিসন
হয়েং মরিশুবা তাঙ্কক্তা ভোৎ থাদনবা শেম-শাবা লোইরে
কোনশিল্লিবশিং: লোক সভা সিত ৯৬, ইলেক্তর করোর ১৭.৭, পোল্লিং স্তেসন লাখ ১.৯২, রাজ্য/য়ু.তি ১০
তাঙ্কক অসিদা অন্ধ্র প্রদেসকী লেজিসলেতিপ এশেমব্লি সিত ১৭৫ অমসুং ওরিসাগী লেজিসলেতিপ এশেমব্লি সিত ২৮ ভোৎ থাদগনি
মীখল নুমিত্তা অকনবা নুংশাগী মৈশা লৈগনি হায়না লাউথোকপা লৈতে; মহৌশাগী শাবগী চাংদগী হেন্দোক-হেঞ্জিন (±২ দিগ্রি) লৈরবা য়াই
ভোত্তরশিং শরুক য়াবা হেনগৎনবা তেলঙ্গানাদা ভোৎ থাদবগী মতম শাংদোক্লে
12 MAY 2024 3:43PM by PIB Imphal
হয়েং সাধারন মীখলগী মরিশুবা তাঙ্কক্কীদমক ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা থৌরাং তৌবা লোইরে। মরিশুবা তাঙ্কক অসিদা রাজ্য/য়ু.তি ১০ দা পর্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্র ৯৬ দা ভোৎ থাদগনি, মসিগা লোয়ননা মতম অমতদা তাঙ্কক অসিদা অন্ধ্র প্রদেসকী লেজিসলেতিপ এশেমব্লি সিত ১৭৫ অমসুং ওরিসাগী লেজিসলেতিপ এশেমব্লি সিত ২৮ ভোৎ থাদগনি। ভোত্তরশিং শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা কম্মিসন্না তেলঙ্গানাগী পার্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্র ১৭ গী অখন্নবা এশেমব্লি সেগমেন্ত খরদা ভোৎ থাদবগী মতম (অয়ুক পুং ৭ দগী নুংথিল পুং ৬ ফাওবা) শাংদোকহল্লে।
আই.এম.দিনা মাঙজৌননা লাউথোকপগী মতুংইন্না, মরিশুবা তাঙ্কক অসিদা অকনবা নুংশাগী মৈ লৈগনি হায়বগী ৱাফম লৈতে। নোং-চিংগী পাউগী মতুংইন্না মীখল পাংথোক্কদৌরিবা পার্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্রশিংদা মহৌশাগী শাবগী চাংদগী হেন্দোক-হেঞ্জিন (±২ দিগ্রি) লৈরবা য়াই। অদুবু, ভোত্তরশিংগী খুদোংচানবা, থক্নবা ঈশিং সামিয়ানা অমসুং ফেনশিং য়াওনা খুদোংচাবা কয়া পোল্লিং স্তেসনশিংদা ফংহন্নবা থৌরাং তৌরে।
হৌজিক ফাওবদা, সাধারন মীখল ২০২৪ গী অহুমশুবা তাঙ্কক ফাওবদা পি.সি ২৮৩ অমসুং রাজ্য/য়ু.তি ২০দা শান্তি ওইনা মীখলশিং পাংথোকখ্রে। লাক্লিবা জুন ৪দা ভোৎ মশিং থিগনি।
মরিশুবা তাঙ্কক, মচং ওইবা ৱাফমশিং :
1. রাজ্য/য়ু.তি ১০ দা পার্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্র ৯৬ (জেনেরেল-৬৪; এস.তি-১২; এস.সি-২০) দা মে ১৩,২০২৪ দা সাধারন মীখল ২০২৪গী মরিশুবা তাঙ্কক্কী মীখল পাংথোক্কনি। ভোৎ থাদবগী মতম অয়ুক পুং ৭তগী হৌরগা নুংথিল পুং ৬ তা লোইশিনগনি ( তোঙান-তোঙানবা পি.সিশিংগী থাদবা লোইবগী মতম মান্নরোই)।
2. মে ১৩ দা মরিশুবা তাঙ্কক অসিদা অন্ধ্র প্রদেস লেজিসলেতিপ এশেমব্লিগী সিতি ১৭৫(জেনেরেল-১৩৯; এস.তি-৭; এস.সি-২৯) অমসুং ওরিসা লেজিসলেতিপ এশেমব্লিগী সিতি ২৮(জেনেরেল-১১; এস.তি-১৪; এস.সি-৩) গী মীখলশু পাংথোক্কনি।
3. লোক সভা মীখল ২০২৪গী মরিশুবা তাঙ্কক অসিদা রাজ্য/য়ু.তি ১০ দা মীরেপ ১৭১৭ না মীখলগী লাম্বা তৌনরি। মরিশুবা তাঙ্কক অসিদা পি.সি অমদা মীখল থেংনরিবা মীরেপশিংগী চাংচৎ অসি মীরেপ ১৮ নি।
4. মীখল অমসুং সেকুরিতিগী ওফিসিএলশিং পুথোক-পুশিন তৌনবা মরিশুবা তাঙ্কক অসিদা রাজ্য অহুম(অন্ধ্র প্রদেস-২; ঝারখন্দ-১০৮; ওরিসা-১২) দা এরোপ্লেন ১২২ রক পাইখি।
5. পোল্লিং স্তেসন লাখ ১.৯২ হেনবদা পোল্লিং ওফিসিএল লাখ ১৯ হেনবনা ভোত্তর করোর ১৭.৭ হেন্না তরাম্না ওক্কনি।
6. ভোত্তর করোর ১৭.৭০ হেনবগী মনুংদা নুপা ভোত্তর করোর ৮.৯৭ অমসুং নুপী ভোত্তর করোর ৮.৭৩ য়াওরি।
7. মরিশুবা তাঙ্কক অসিদা চহি ৮৫ হেল্লবা ভোত্তর লাখ ১২.৪৯ অমসুং হকচাংগী ফিবমদা খুদোংচাদ্রবা ভোত্তর লাখ ১৯.৯৯ মখোয়গী য়ুমশিংদা ভোৎ থাদনবা খুদোংচাবা পীখ্রে। য়ুমদা ভোৎ থাদবগী খুদোংচাবা অসি তরাম্না ওকখি অমসুং শরুক য়াখি।
8. সাধারন মীখল ২০২৪গী মরিশুবা তাঙ্কক্কী মীখল মমাঙদা ওবজার্বর ৩৬৪ ( জেনেরেল ওবজার্বর ১২৬, পুলিস ওবজার্বর ৭০, এক্সপেন্দিচর ওবজার্বর ১৬৮) মাঙজৌননা মখোয় মখোয়গী কেন্দ্রশিংদা থুংখ্রে। পুক্নিং চঙনা মথৌ পাংথোক্তুনা মখোয়না কম্মিসনগী মীৎ-নাকোং ওইনা থবক তৌগনি। অকক্নবা রাজ্য খরদা অখন্নবা ওবজার্বরশিং থাখ্রে।
9. ফ্লাইং স্কাদ ৪৬৬১, স্তেতিক সর্ভেলিয়েন্স তিম ৪৪৩৮, ভিদিও সর্ভিলিয়েন্স তিম ১৭১০ অমসুং ভিদিও ভিয়ুইং তিম ৯৩৪ থমদুনা ভোত্তরশিংদা মখল অমতগী অরানবা থবক পাংথোকপশিং য়েংশিনবা থমখ্রে।
10. আইন্না য়াদবা মওংদা য়ু, দ্রগশিং, শেন অমসুং য়েন্থোক্নবা পোৎ-চৈশিং য়েংশিন্নবা ইন্তর-স্তেৎ ১০১৬ অমসুং ইন্তরনেসনেল বোর্দর চেক পোস্ত ১২১ থমখ্রে। সমুদ্র অমসুং নোংথক্কী লম্বীশিং মীকুপ-নাহুম শিংনা লৈখ্রে।
11. অহলশিং অমসুং হকচাংগী ফিবমদা মীমান্নদ্রবশিং য়াওনা ভোত্তর খুদিংমক নুংঙাইনা ভোৎ থাদবা য়ানবা ঈশিং, পোথাফম, তোইলেতশিং, রাম্পশিং, ভোলুন্তিয়ারশিং, হুইলচিয়ারশিং অমসুং মৈগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লে।
12. রেজিস্তার ভোত্তরশিংদা ভোত্তর ইনফোর্মেসন স্লিপশিং য়েন্থোক্লে। হায়রিবা স্লিপশিং অসি ভোৎ থাদনবা লাক্নবা কম্মিসন্না পীবা চেবাউ অমশু ওইরি।
13. ভোত্তরশিংনা মখোয়গী পোল্লিং স্তেসনশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অমসুং মীখলগী নুমিৎকী মতাংদা লিঙ্ক https://electoralsearch.eci.gov.in/ দগী খঙবা য়াগনি।
14. পোল্লিং স্তেসনশিংদা মশক তাক্নবা ভোত্তর আই.দি কার্দ(ইপিক কার্দ)কী মথক্তা অতোপ্পা চে-চাং ১২শু কম্মিসন্না পীরি। করিগুম্বা ভোত্তর অমা ইলেক্তোরেল রোলদা য়াওরবদি, হায়রিবা চে-চাংশিং অসি উৎলগা ভোৎ থাদবা য়াগনি। অতোপ্পা শক্তাক-চেশিংগী মতাংদা ই.সি.আইনা পীবা ওর্দর লিঙ্ক অসিদা ফংগনি:
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FzBiU51zPFZI5qMtjV1qgjFsi8N4zYcCRaQ2199MM81QYarA39BJWGAJqpL2w0Jta9CSv%2B1yJkuMeCkTzY9fhBvw%3D%3D
1. লোক সভা ২০১৯গী ভোৎ থাদবা থোক্লখিবা ভোত্তরশিংগী দেতা মখাগী লিঙ্ক অসিদা ফংগনি: https://old.eci.gov.in/files/file/13579-13-pc-wise-voters-turn-out/
2. অহুমশুবা তাঙ্কক্তগী, তাঙ্কক খুদিংমক্কী ভোৎ থাদবা থোক্লকপশিং উৎনবা অনৌবা খুদোংচাবা অমা ভোত্তর তর্নআউত্তা য়াওরে। মীখল নুমিত্তা নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবা পুং অনি খুদিংগী ভোত্তর তর্নআউত এপ্পতা তাঙ্কক তাঙ্কক্কী/রাজ্য-রাজ্যগী/এ.সি-এ.সিগী/পি.সি-পি.সিগী ওইনা চাউরাকপা ভোৎ থাদবা থোক্লকপশিংগী মশিং উৎলে অমসুং মসি মীখলগী ওফিসিএলশিং থুংলবা মতমদা মখা তানা অমুক পীগনি।

Election Commission
All arrangements in place for Phase-4 polling tomorrow
Spread: 96 Lok Sabha seats, 17.7 crore electors, 1.92 lakh polling stations, 10 States/UTs
175 Legislative Assembly seats of Andhra Pradesh and 28 Legislative Assembly seats of Odisha are also going to polls in this phase
No heat wave forecast on poll day; Normal to below normal temperature (±2 degrees) predicted
Polling time increased in Telangana to increase voters’ participation
12 MAY 2024 3:43PM by PIB Delhi
The Election Commission of India is all geared up for the phase-4 of the General Elections that commences tomorrow. In phase 4, polling will happen for 96 Parliamentary Constituencies across 10 States/UTs; all 175 seats of State Legislative Assembly of Andhra Pradesh and 28 seats of State Legislative Assembly of Odisha simultaneously. Polling time in certain assembly segments of 17 Parliamentary Constituencies of Telangana was increased by the Commission (from 7 am till 6 pm) to increase voters’ participation.
As per IMD forecast there is no significant concern regarding hot weather conditions for the polling in phase 4. The weather forecast indicates that the Parliamentary Constituencies going for polls are likely to experience normal to below normal temperatures (±2 degrees) and there will be no heat wave like condition in these areas on the polling day. However, for convenience of voters, meticulous arrangements have been made at all polling stations including facilities like water, shamiyana and fans.
So far, till phase 3 of the General Elections 2024, polling has concluded smoothly and peacefully in 283 PCs and 20 States/UTs. Counting of votes is scheduled for the 4th of June.
Phase-4 Facts:
1. Polling for Phase-4 of the General Elections 2024 will be held on 13th of May, 2024 for 96 Parliamentary Constituencies (General-64; ST- 12; SC-20) in 10 States/ UTs. Voting begins at 7AM and ends at 6 PM (Closure of Poll timings may differ PC wise)
2. Elections will also take place for all 175 seats (General-139; ST-7; SC-29) of Andhra Pradesh Legislative Assembly and 28 seats (General-11; ST-14; SC-3) of Odisha Legislative Assembly simultaneously in phase 4 on the 13th of May.
3. 1717 candidates from 10 States /UTs to contest elections in phase 4 of Lok Sabha Elections 2024. The average number of contesting candidates in a PC for 4th Phase is 18.
4. 122 air sorties done in phase 4 in three states (AP -02, Jharkhand- 108; Odisha -12) to ferry polling and security officials
5. Over 19 lakh Polling officials will welcome over 17.7 crore voters across 1.92 lakh polling stations
6. Over 17.70 crore voters including 8.97 crore Male; 8.73 crore Female voters.
7. There are over 12.49 lakh registered 85+ years old and 19.99 lakh PwD voters for phase 4 who have been provided the option to vote from the comfort of their homes. The optional Home Voting facility is already receiving tremendous appreciation and response.
8. 364 Observers (126 General Observers, 70 Police Observers, 168 Expenditure Observers) for the phase 4 of General Elections 2024 have already reached their Constituencies days before the polls. They serve as the eyes and ears of the Commission to exercise utmost vigilance. Additionally, Special Observers have been deployed in certain states.
9. A total of 4661 Flying Squads, 4438 Static Surveillance Teams, 1710 Video Surveillance Teams and 934 Video Viewing Teams are keeping surveillance round the clock to deal with any form of inducement of voters strictly and swiftly.
10. A total of 1016 inter-state and 121 international Border check posts are keeping strict vigil on any illicit flow of liquor, drugs, cash and freebies. Strict surveillance has been kept at sea and air routes.
11. Assured Minimum Facilities like water, shed, toilets, ramps, volunteers, wheelchairs, and electricity are in place to ensure that every voter, including elderly and persons with disabilities, can cast their vote with ease.
12. Voter Information Slips have been distributed to all registered voters. These slips serve as a facilitation measure and also as an invitation from the Commission to come and vote.
13. Voters can check their polling station details, and poll date through this link https://electoralsearch.eci.gov.in/
14. The Commission has also provided 12 alternative documents other than Voter id card (EPIC) for identity verification at polling stations. If a voter is registered in the electoral roll, voting can be done by showing any of these documents. Link to ECI order for alternative identification documents:
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FzBiU51zPFZI5qMtjV1qgjFsi8N4zYcCRaQ2199MM81QYarA39BJWGAJqpL2w0Jta9CSv%2B1yJkuMeCkTzY9fhBvw%3D%3D
1. Data on Voter Turnout in General Elections to Lok Sabha 2019 is available on the following links: https://old.eci.gov.in/files/file/13579-13-pc-wise-voters-turn-out/
2. Since phase 3, voter turnout App is updated with a new feature of displaying overall approximate turnout live for each phase. It is pertinent to note that Phase wise/State wise/AC wise/PC wise approximate turnout data is available on voter turnout App live on two hourly basis on poll day till 7 pm after which it is continuously updated on arrival of polling parties.