ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ আদেশ মানি চলি ইচিআইয়ে চিম্বল লোডিং ইউনিটসমূহ পৰিচালনা আৰু সংৰক্ষণৰ বাবে নিৰ্দেশনা জাৰি কৰে
01 MAY 2024 4:18PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ সন্মানীয় উচ্চতম ন্যায়ালয়ে ২০২৩ চনৰ ২৬ এপ্ৰিল, ২০২৪ তাৰিখে ৰিট আবেদন (চিভিল) নং ৪৩৪ত দিয়া ৰায় অনুসৰি ইচিআইয়ে চিম্বল লোডিং ইউনিট (এছএলইউ) পৰিচালনা আৰু সংৰক্ষণৰ বাবে নতুন প্ৰট’কল জাৰি কৰিছে। সকলো চিইঅ’ক এছএলইউসমূহ পৰিচালনা আৰু সংৰক্ষণৰ বাবে নতুন প্ৰট’কলসমূহ ৰূপায়ণ কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয় আন্তঃগাঁথনি আৰু ব্যৱস্থা সৃষ্টি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে।
মাননীয় উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ নিৰ্দেশ অনুসৰি ০১.০৫.২০২৪ বা তাৰ পিছত গ্ৰহণ কৰা ভিভিপিএটিত চিম্বল লোডিং প্ৰক্ৰিয়া সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ সকলো ক্ষেত্ৰতে সংশোধিত প্ৰট’কল প্ৰযোজ্য হ’ব।
SOP বা নিৰ্দেশনাসমূহ ইয়াত চাব পাৰিবঃ
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?

Election Commission
ECI issues direction for handling and storage of Symbol Loading Units in compliance of Supreme Court Order
01 MAY 2024 4:18PM by PIB Delhi
In pursuance of the judgement of the Hon’ble Supreme Court of India, dated 26th April, 2024 in Writ Petition (Civil) No. 434 of 2023, ECI has issued the new protocol for handling and storage of Symbol Loading Unit (SLU). All CEOs have been directed to create necessary infrastructure and provisions to implement the new protocols for handling and storage of SLUs.
As mandated by the Hon’ble Supreme Court, the revised protocols are applicable in all cases of completion of the symbol loading process in the VVPATs undertaken on or after 01.05.2024.
SOP/instructions can be accessed here:
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?