Election Commission
Gazette notification for Phase 3 of General Elections to Lok Sabha 2024 to be issued on April 12, 2024
94 Parliamentary Constituencies in 12 States/UTs and adjourned poll in 29-Betul PC in Madhya Pradesh scheduled for polling on May 7, 2024
Last date of nominations in Phase 3 for all 12 States/UTs is April 19, 2024
11 APR 2024 2:04PM by PIB Delhi
Nominations for the third Phase of General Elections 2024 will begin tomorrow. The Gazette notification for 94 Parliamentary Constituencies (PCs) across 12 States/UTs going for polls in the General Elections to Lok Sabha 2024 will be issued tomorrow i.e. 12.04.2024. Separately, notification for the adjourned poll in 29-Betul (ST) PC of Madhya Pradesh will also be issued tomorrow.
The polling in these 94 PCs along with an adjourned poll in 29-Betul (ST) PC of Madhya Pradesh will take place on 07.05.2024. Election for 29-Betul (ST) PC of Madhya Pradesh which was to be held in 2nd Phase was adjourned due to the death of a contesting candidate of Bahujan Samaj Party.
The States/UTs included in Phase 3 are Assam, Bihar, Chhattisgarh, Dadra & Nagar Haveli and Daman and Diu, Goa, Gujarat, Jammu & Kashmir, Karnataka, Maharashtra, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, and West Bengal.
The schedule for Phase 3 is as given below :

ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
২০২৪ চনৰ ১২ এপ্ৰিলত প্ৰকাশ পাব তৃতীয় পৰ্যায়ৰ লোকসভা সাধাৰণ নিৰ্বাচন ২০২৪ ৰ ৰাজপত্ৰিত অধিসূচনা
১২খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৯৪টা সংসদীয় সমষ্টি আৰু মধ্যপ্ৰদেশৰ ২৯ টা সংসদীয় সমষ্টিৰ বাবে ৭ মে’ত অনুষ্ঠিত হ’ব ভোটগ্ৰহণ
১২খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ বাবে তৃতীয় পৰ্যায়ৰ মনোনয়নৰ অন্তিম তাৰিখ ১৯ এপ্ৰিল, ২০২৪
11 APR 2024 2:04PM by PIB Guwahati
কাইলৈৰ পৰা আৰম্ভ হ’ব ২০২৪ ৰ তৃতীয় পৰ্যায়ৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ বাবে মনোনয়ন পত্ৰ দাখিল পৰ্ব। ১২খন ৰাজ্য - কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৯৪টা সংসদীয় সমষ্টিৰ বাবে অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ২০২৪ ৰ লোকসভা সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ গেজেট অধিসূচনা কাইলৈ অৰ্থাৎ ১২.০৪.২০২৪ তাৰিখে প্ৰকাশ পাব। ইফালে, মধ্যপ্ৰদেশৰ ২৯-বেতুল (এছ টি) সংসদীয় সমষ্টিত বিলম্বিত ভোটগ্ৰহণৰ অধিসূচনাও কাইলৈ প্ৰকাশ পাব।
এই ৯৪টা সংসদীয় সমষ্টিত ০৭.০৫.২০২৪ তাৰিখে ভোটগ্ৰহণ অনুষ্ঠিত হ’ব, লগতে মধ্যপ্ৰদেশৰ ২৯টা বেতুল (এছ টি) সংসদীয় সমষ্টিত বিলম্বিত ভোটগ্ৰহণ হ’ব। বহুজন সমাজ পাৰ্টিৰ প্ৰাৰ্থীৰ মৃত্যুৰ বাবে মধ্যপ্ৰদেশৰ ২৯ নং বেতুল (এছ টি) সংসদীয় সমষ্টিৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ নিৰ্বাচন পিছুৱাই দিয়া হৈছিল।
তৃতীয় পৰ্যায়ত অন্তৰ্ভুক্ত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহ ক্ৰমে অসম, বিহাৰ, ছট্টিশগড়, দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী আৰু দমন আৰু দিউ, গোৱা, গুজৰাট, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, কৰ্ণাটক, মহাৰাষ্ট্ৰ, মধ্যপ্ৰদেশ, উত্তৰ প্ৰদেশ, আৰু পশ্চিম বংগ।
তৃতীয় পৰ্যায়ৰ সময়সূচী তলত দিয়া ধৰণে দিয়া হৈছে :