Election Commission
Filing of nominations in the second phase of General Elections to begin tomorrow after ECI issues Gazette notification for Phase 2
88 Parliamentary Constituencies in 12 States/UTs along with one part PC (Outer Manipur) will go to polls in this phase, on April 26, 2024
Last date of nominations in Phase 2 for all 12 States/UTs is April 4 2024
Date for Scrutiny of nominations for all 11 States/UTs other than J&K is April 5, 2024; for J&K it is April 6, 2024
27 MAR 2024 2:30PM by PIB Delhi
Nominations for the second Phase of General Elections 2024 to begin tomorrow. The Gazette notification for 88 Parliamentary Constituencies (PCs) across 12 States/UTs going for polls in the General Elections to Lok Sabha 2024 will be issued on 28.03.2024. The polling in these 88 PCs along with one part PC in Manipur (Outer Manipur) in Phase 2 will take place on 26.04.2024. The notification for elections in the Outer Manipur PC was included in the gazette notification issued for phase 1. 15 ACs in Outer Manipur PC will go to polls on 19.04.2024 (Phase 1) and 13 ACs in this PC will go to polls on 26.04.2024 (Phase 2).
The States/UTs included in Phase 2 are Assam, Bihar, Chhattisgarh, Jammu & Kashmir, Karnataka, Kerala, Maharashtra, Madhya Pradesh, Rajasthan, Tripura, Uttar Pradesh & West Bengal, apart from one part PC in Manipur (Outer Manipur)
The schedule for Phase 2 is as given below

ইলেক্সন কমিসন
ই.সি.আইনা অনিশুবা তাঙ্কক্কী গেজেত নোতিফিকেসন থোক্লবা মতুংদা হয়েংদগী সাধারন মীখলগী অনিশুবা তাঙ্কক্কী মীরেপচেশিং পীশিনবা হৌরগনি
তাঙ্কক অসিদা, এপ্রিল ২৬,২০২৪ দা আউতর মনিপুর পি.সিগী শরুক অমগা লোয়ননা রাজ্য/য়ু.তি ১২গী পর্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্র ৮৮ গী মীখল পাংথোক্কনি
অনিশুবা তাঙ্কক্কী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি ১২গী মীরেপচে পীশিনবগী অরোইবা নুমিৎ এপ্রিল ৪,২০২৪ নি
জম্মু অমসুং কাস্মির নত্তনা রাজ্য/য়ু.তি ১১গী মীরেপচেশিং স্ক্রুতিনি এপ্রিল ৫,২০২৪ দা পাংথোক্কনি; জম্মু অমসুং কাস্মিরগী ওইনা এপ্রিল ৬,২০২৪ নি
27 MAR 2024 2:30PM by PIB Imphal
হয়েংদগী সাধারন মীখল ২০২৪গী অনিশুবা তাঙ্কক্কী মীরেপচেশিং পীশিনবা হৌরগনি। লোক সভা ২০২৪গীদমক সাধারন মীখলগীদমক রাজ্য/য়ু.তি ১২গী পি.সি ৮৮গী গেজেত নোতিস ২৮.০৩.২০২৪ দা থোক্লগনি। তাঙ্কক অসিদা, এপ্রিল ২৬,২০২৪ দা আউতর মনিপুর পি.সিগী শরুক অমগা লোয়ননা রাজ্য/য়ু.তি ১২গী পর্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্র ৮৮ গী মীখল পাংথোক্কনি। আউতর মনিপুরগী পি.সিগী মীখলগী গেজেত নোতিস অহানবা তাঙ্কক্তা থোকখ্রে। আউতর মনিপুরগী পি.সিগী এ.সি ১৫গী মীখল ১৯.০৪.২০২৪(অহানবা তাঙ্কক)তা পাংথোক্কনি অমসুং পি.সি অসিগী এ.সি ১৩ গী মীখল ২৬.০৪.২০২৪(অনিশুবা তাঙ্কক)তা পাংথোক্কনি।
অনিশুবা তাঙ্কক্তা মীখল পাংথোক্কদবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী মনুংদা অসাম, বিহার, ছতিসগর, জম্মু অমসুং কাস্মির, কর্নাতকা, কেরলা, মহারাস্ত্রা, মধ্য প্রদেস, রাজস্থান, ত্রিপুরা, উত্তর প্রদেস অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং আউতর মনিপুরদা পি.সিগী শরুক অমা য়াওরি।
অনিশুবা তাঙ্কক্কী মীখলগী সেদুল মখাদা পীরি