Election Commission
Filing of nominations in the second phase of General Elections to begin tomorrow after ECI issues Gazette notification for Phase 2
88 Parliamentary Constituencies in 12 States/UTs along with one part PC (Outer Manipur) will go to polls in this phase, on April 26, 2024
Last date of nominations in Phase 2 for all 12 States/UTs is April 4 2024
Date for Scrutiny of nominations for all 11 States/UTs other than J&K is April 5, 2024; for J&K it is April 6, 2024
27 MAR 2024 2:30PM by PIB Delhi
Nominations for the second Phase of General Elections 2024 to begin tomorrow. The Gazette notification for 88 Parliamentary Constituencies (PCs) across 12 States/UTs going for polls in the General Elections to Lok Sabha 2024 will be issued on 28.03.2024. The polling in these 88 PCs along with one part PC in Manipur (Outer Manipur) in Phase 2 will take place on 26.04.2024. The notification for elections in the Outer Manipur PC was included in the gazette notification issued for phase 1. 15 ACs in Outer Manipur PC will go to polls on 19.04.2024 (Phase 1) and 13 ACs in this PC will go to polls on 26.04.2024 (Phase 2).
The States/UTs included in Phase 2 are Assam, Bihar, Chhattisgarh, Jammu & Kashmir, Karnataka, Kerala, Maharashtra, Madhya Pradesh, Rajasthan, Tripura, Uttar Pradesh & West Bengal, apart from one part PC in Manipur (Outer Manipur)
The schedule for Phase 2 is as given below

ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
ভাৰতৰ নিৰ্বাচন আয়োগে সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ বাবে অধিসূচনা জাৰি কৰাৰ পাছত কাইলৈৰ পৰা মনোনয়ন দাখিল প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ
এই পৰ্যায়ত ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৮৮ টা সংসদীয় সমষ্টিৰ লগতে আউটাৰ মণিপুৰ সংসদীয় সমষ্টিৰ এটা অংশৰ বাবে ২৬ এপ্ৰিল, ২০২৪ তাৰিখে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'ব
দ্বিতীয় পৰ্যায়ত ১২ খন ৰাজ্য/ কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ আটাইবোৰৰ বাবে মনোনয়ন-পত্ৰ দাখিলৰ অন্তিম দিন হৈছে ৪ এপ্ৰিল, ২০২৪
জম্মু-কাশ্মীৰৰ বাহিৰে আন ১১ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ বাবে মনোনয়ন পৰীক্ষা কৰাৰ দিন ৫ এপ্ৰিল, ২০২৪; জম্মু-কাশ্মীৰৰ বাবে ৬ এপ্ৰিল, ২০২৪
27 MAR 2024 2:30PM by PIB Guwahati
২০২৪ৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ বাবে কাইলৈ মনোনয়ন-পত্ৰ দাখিলৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হ'ব। সাধাৰণ নিৰ্বাচনত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ 88 টা সংসদীয় সমষ্টিৰ বাবে ২৮ মাৰ্চত অধিসূচনা জাৰি কৰা হ'ব। দ্বিতীয় পৰ্যায়ত মণিপুৰ সংসদীয় সমষ্টিৰ এটা অংশ (আউটাৰ মণিপুৰ)ৰ সৈতে ৮৮টা সংসদীয় সমষ্টিত অহা ২৬ এপ্ৰিলত ভোটগ্ৰহণ অনুষ্ঠিত হ'ব। প্ৰথম পৰ্যায়ৰ বাবে জাৰি কৰা অধিসূচনাত আউটাৰ মণিপুৰ সংসদীয় সমষ্টিত নিৰ্বাচনৰ অধিসূচনা অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল। ১৫টা বিধানসভা সমষ্টিক সামৰি আউটাৰ মণিপুৰ সংসদীয় সমষ্টিত প্ৰথম পৰ্যায়ত ১৯ এপ্ৰিলত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'ব আৰু ১৩টা বিধানসভা সমষ্টিক সামৰি এই সংসদীয় সমষ্টিৰ আনটো অংশৰ বাবে দ্বিতীয় পৰ্যায়ত ২৬ এপ্ৰিলত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'ব।
দ্বিতীয় পৰ্যায়ত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হবলগীয়া ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহ হৈছে অসম, বিহাৰ, ছত্তীশগড়, জম্মু কাশ্মীৰ, কৰ্ণাটক, কেৰালা, মহাৰাষ্ট্ৰ, মধ্য প্ৰদেশ, ৰাজস্থান, ত্ৰিপুৰা, উত্তৰ প্ৰদেশ, পশ্চিম বংগ আৰু মণিপুৰ সংসদীয় সমষ্টিৰ এটা অংশৰ বাহিৰে (আউটাৰ মণিপুৰ)।
দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ সময়সূচী তলত দিয়া অনুসৰি-