তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ ঠাকুৰে প্ৰসাৰ ভাৰতী - সম্প্ৰচাৰ আৰু প্ৰচাৰৰ বাবে শ্বেয়াৰড অডিঅ’-ভিজুৱেল (পিবি-এছএইচএবিডি) মুকলি কৰে
পিবি-এছএইচএবিডি-য়ে সকলো মুখ্য ভাৰতীয় ভাষাত পঞ্চাশটা শ্ৰেণীত বাতৰিৰ যোগান ধৰিব
13 MAR 2024 4:57PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে আজি নতুন দিল্লীৰ ৰাষ্ট্ৰীয় মিডিয়া চেণ্টাৰত অনুষ্ঠিত এক অনুষ্ঠানত প্ৰসাৰ ভাৰতী পিবি-এছএইচবিডিৰ নিউজ শ্বেয়াৰিং সেৱা আৰু ডিডি নিউজ আৰু এআইআৰ নিউজৰ ৱেবছাইটৰ সৈতে নিউজ অন এআইআৰৰ ম’বাইল এপ মুকলি কৰে।
অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি শ্ৰী ঠাকুৰে কয় যে আজি দেশৰ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ খণ্ডৰ বাবে এক ঐতিহাসিক দিন। তেওঁ কয়, "বিগত বছৰবোৰত প্ৰসাৰ ভাৰতীয়ে প্ৰতিটো আঞ্চলিক ভাষাত দেশৰ প্ৰতিটো কোণৰ পৰা বাতৰি সংগ্ৰহ আৰু বাতৰি বিতৰণৰ এক বিস্তৃত নেটৱৰ্ক গঢ়ি তুলিছে। এতিয়া আমাৰ এই সঠিক আৰু অৰ্থপূৰ্ণ সমলসমূহ ভাৰতৰ বাকী প্ৰিণ্ট আৰু ইলেক্ট্ৰনিক মিডিয়া উদ্যোগৰ সৈতে ভাগ বতৰা কৰিব বিচাৰিছো।" কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয় যে সংবাদ সংস্থাসমূহক এক পৰিষ্কাৰ ফীড প্ৰদান কৰা হ'ব আৰু ইয়াত দূৰদৰ্শনৰ লোগো নাথাকিব। এই ফীডে দেশৰ সকলো কোণৰ পৰা বিভিন্ন ভাষাত সমল সংগ্ৰহ কৰিব। ই বাতৰি উদ্যোগত বৈপ্লৱিক পৰিৱৰ্তন আনিব আৰু সৰু বাতৰি সংগঠনবোৰক এক ডাঙৰ ধৰণে সহায় কৰিব য'ত সমল সংগ্ৰহৰ এক বিস্তৃত নেটৱৰ্ক নাই। তেওঁ কয় যে এনে সকলো সংগঠনৰ বাবে বাতৰি সমল প্ৰদান কৰাৰ বাবে পিবি-এছএইচএবিডি এক কেন্দ্ৰীয় উৎস হ'ব।
মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে জনায় যে প্ৰথম বছৰৰ বাবে পিবি-এছএইচএবিডি সেৱা বিনামূলীয়া হ'ব আৰু ই পঞ্চাশটা শ্ৰেণীত সকলো মুখ্য ভাৰতীয় ভাষাত বাতৰি সমল প্ৰদান কৰিব।
নতুনকৈ সজোৱা ডিডি নিউজ আৰু এআইআৰ নিউজৰ ৱেবছাইট তথা নিউজ অন এআইআৰৰ ম’বাইল এপৰ সন্দৰ্ভত ভাষণ দি শ্ৰী ঠাকুৰে কয় যে ব্যাপক মোবাইল সংযোগৰ যুগতো এআইআৰ নিউজ অতি প্ৰাসংগিক হৈ আছে আৰু এতিয়াও চৰকাৰী আঁচনি আৰু নীতিৰ বিষয়ে সঠিক তথ্যৰ ই এক মুখ্য উৎস। অভিনৱ এপটোত বহুতো নতুন সুবিধা থাকিব, যেনে ব্যক্তিগতকৃত বাতৰি ফীড, ব্ৰেকিং নিউজৰ বাবে পুছ অধিসূচনা, মাল্টিমিডিয়া সমল একত্ৰীকৰণ, অফলাইন পঢ়াৰ সামৰ্থ্য, ৰিয়েল-টাইম কভাৰেজৰ বাবে লাইভ ষ্ট্ৰীমিং, সহজ সামাজিক মাধ্যম ভাগ বতৰাৰ ব্যৱস্থা, অৱস্থান-আধাৰিত বাতৰি বিতৰণ, প্ৰবন্ধবোৰ সংৰক্ষণ কৰিবলৈ বুকমাৰ্কিং, আৰু শক্তিশালী সন্ধান কাৰ্যক্ষমতা।
ইয়াৰ পূৰ্বে তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী সঞ্জয় জাজুৱে তেওঁৰ ভাষণত সমগ্ৰ প্ৰসাৰ ভাৰতী দলটোক নতুন ৱেবছাইট আৰু এপ মুকলি কৰা আৰু পিবি-এছএইচএবিডিৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে পৰ্টেলটোৱে যথেষ্ট সমন্বয় সৃষ্টি কৰিব আৰু সমগ্ৰ দেশতে অৰ্থপূৰ্ণ বাতৰি সমল প্ৰচাৰ কৰাত লাভজনক হ'ব।
প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া শ্ৰী গৌৰৱ দ্বিবেদীয়ে কয় যে প্ৰসাৰ ভাৰতীয়ে সংবাদ মাধ্যম সংস্থাসমূহৰ ওচৰলৈ যাব আৰু ইয়াৰ নেটৱৰ্কৰ দ্বাৰা সংগ্ৰহ কৰা অডিঅ', ভিডিঅ', ফটো আৰু পঢ়া সামগ্ৰী আধাৰিত তথ্য ভাগ বতৰা কৰিব।
পিবি-এছএইচএবিডি প্লেটফৰ্মটো ভিডিঅ', অডিঅ', পঢ়া সামগ্ৰী, ফটো আৰু অন্যান্য ফৰ্মেটত মিডিয়া লেণ্ডস্কেপৰ গ্ৰাহকসকলক দৈনিক বাতৰি ফীড প্ৰদান কৰাৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। প্ৰসাৰ ভাৰতীৰ সাংবাদিক, সংবাদদাতা আৰু ফ্ৰীলান্স সাংবাদিকৰ বিশাল নেটৱৰ্কৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এই সেৱাই আপোনালোকলৈ দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ শেহতীয়া বাতৰি আনিব।
শ্বেয়াৰড ফীডটো বিভিন্ন ফ'ৰামত অনুকূলিত বাতৰি প্ৰদান কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। প্ৰাৰম্ভিক প্ৰস্তাৱ হিচাপে, সেৱাবোৰ বিনামূলীয়াকৈ উপলব্ধ হ'ব আৰু সৰু বাতৰি কাকত, টিভি চেনেল আৰু ডিজিটেল পৰ্টেলবোৰক যথেষ্ট সমৰ্থন কৰিব। অধিক বিৱৰণ https://shabd.prasarbharati.org/-ত উপলব্ধ।
নতুনকৈ সজোৱা ডিডি নিউজ আৰু এআইআৰ নিউজৰ ৱেবছাইট তথা নিউজ অন এআইআৰৰ ম’বাইল এপে ব্যৱহাৰকাৰীসকলক এক অসুবিধাবিহীন ব্যৱহাৰকাৰীৰ অভিজ্ঞতা আৰু উন্নত এঙ্গেজমেণ্ট প্ৰদান কৰিব। ৱেবছাইটটোৱে ব্যৱহাৰকাৰী-অনুকূল অভিজ্ঞতা প্ৰদান কৰিব। ইয়াত শেহতীয়া ডিজাইন অন্তৰ্ভুক্ত থাকিব যাতে ব্যৱহাৰকাৰীসকলে এক নিৰ্বিঘ্ন অভিজ্ঞতা লাভ কৰিব পাৰে। ব্যৱহাৰকাৰীসকলে আকৰ্ষণীয় বাতৰি অডিঅ' অন্বেষণ কৰিব পাৰে, বিশেষ অনুষ্ঠানত যোগদান কৰিব পাৰে আৰু দৈনিক আৰু সাপ্তাহিক বিশেষ সম্প্ৰচাৰ শুনিব পাৰে। ইয়াৰ প্ৰণালীবদ্ধ বিন্যাস আৰু বিবিধ সমল উপস্থাপনৰ সৈতে, পুনৰ্নিৰ্মাণ কৰা ৱেবছাইটকেইটাই ব্যৱহাৰকাৰীসকলৰ বাবে বাতৰি লাভ কৰাৰ যাত্ৰা সমৃদ্ধ কৰে। সমৰ্পিত শাখাবোৰৰ ভিতৰত আছে ৰাষ্ট্ৰীয়, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয়, শিক্ষা, স্বাস্থ্য, ব্যৱসায় আৰু অৰ্থনীতি, বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি, ক্ৰীড়া, পৰিৱেশ আৰু মতামত।

Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister Shri Anurag Thakur launches Prasar Bharti - Shared Audio Visuals for Broadcast and Dissemination (PB-SHABD)
SHABD to provide news stories in all major Indian languages across fifty categories
13 MAR 2024 4:57PM by PIB Delhi
Union Minister of Information and Broadcasting Shri Anurag Singh Thakur today launched PB-SHABD, a news sharing service from Prasar Bharati and websites of DD News and Akashvani News as well as updated News on Air mobile app at an event in National Media Centre, New Delhi.
Speaking on the occasion, Shri Thakur said that today was a historic day for the information and broadcasting sector of the country. “Over the years, Prasar Bharti has cultivated an elaborate network of news gathering from as well as news delivery to every corner of the country in every regional language. Now we intend to share this accurate and meaningful content with the rest of the print and electronic media industry of India”, he said. The Minister further added that the news organizations will be provided with clean feed and will not have carry the logo of Doordarshan. This feed will curate content from all corners of the country in various languages. This will revolutionize the news industry and will massively support the smaller news organizations that do not have the benefit of an extensive network for content gathering. PB-SHABD will be a single point source of news content for all such organizations, he said.
The Minister further informed that the SHABD service is being offered free of cost for the first year as an introductory offer and will provide news stories in all major Indian languages across fifty categories.
Speaking about the revamped websites of Doordarshan News and All India Radio and the NewsOnAIR app, Shri Thakur said that All India Radio has continued to remain immensely relevant in the age of extensive mobile connectivity and is still a source of accurate information about government schemes and policies. The app will have many new features like Personalized news feeds, push notifications for breaking news, multimedia content integration, offline reading capability, live streaming for real-time coverage, easy social media sharing, location-based news delivery, bookmarking for saving articles and powerful search functionality
Secretary, Ministry of Information and Broadcasting Shri Sanjay Jaju, speaking earlier congratulated the whole Prasar Bharti team for the pilot of SHABD and the new website and app launches. He further said that the portal will create a lot of synergy and will be beneficial in dissemination of meaningful news content across the country.
CEO, Prasar Bharti, Shri Gaurav Dwivedi said that Prasar Bharti will make an outreach to media organisations and share audio, video, photo and text based information gathered by its network.
PB SHABD platform has been designed to provide daily news feeds in video, audio, text, photo and other formats to the subscribers from media landscape. Powered by the vast network of Prasar Bharati reporters, correspondents and stringers, the service would bring you the latest news from different parts of the country.
The shared feeds can be used for customized storytelling across different platforms. As an introductory offer, the services would be available free of cost and help the smaller newspapers, TV channels and digital portals immensely. The details are available at https://shabd.prasarbharati.org/
The revamped websites of DD News and Akashvani News and revamped News on Air app would provide users seamless experience and better user engagement. The websites will have user-friendly experience and engaging, has latest design elements so that users can have seamless experience. Users can explore intriguing news audios, engage in special programs, and tune into daily and weekly special broadcasts. With its organized layout and diverse content offerings, the revamped websites enrich the news consumption journey for users. Dedicated sections include National, International, Education, Health, Business & Economy, Science & Tech, Sports, Environment, and Opinion.