প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মার্চ ১১দা হরিয়ানাদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর লাখ ১ রোমগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংগী নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক ১১২ শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা কিমি ১৯ শাংবা দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেগী হরিয়ানা সেক্সন শঙ্গাগনি
প্রোজেকশিং অসিনা নেসনেল হায়ৱে নেতৱার্ক ফগৎহনবদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংগনি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংবগী খুন্নাই অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি
10 MAR 2024 11:11AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী মার্চ ১১,২০২৪দা হরিয়ানাগী গুরুগ্রামদা চৎকনি। নুমিৎয়ুং পুং১১ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর লাখ ১ রোমগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংগী নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক ১১২ শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
এন.ঐচ-৪৮তা লম্বী চৎপা নুংঙাইবা হেনগৎহন্নবা অমসুং দিল্লি অমসুং গুরুগ্রামগী মরক্তা মী চিনবা হন্থহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা কিমি ১৯ শাংবা দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেগী হরিয়ানা সেক্সন শঙ্গাগনি। কিমি ১৯ শাংবা দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেগী হরিয়ানা সেক্সন অসি লুপা করোর ৪,১০০ রোম চঙনা পায়খৎপনি অমসুং মসিদা কিমি ১০.২ শাংবা দিল্লি-হরিয়ানা বোর্দরদগী বাসাই রেল-ওভর-ব্রিজ(আর ও বি) অমসুং কিমি ৮.৭ শাংবা বাসাই আর.ও.বিদগী খেরকি দাউলা ফাওবগী পেকেজ অনি য়াওরি। মসিনা দিল্লি অমসুং গুরুগ্রাম বাইপাসতা আই.জি.আই এয়রপোর্তকা হকথেংননা শম্নগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদবা অতোপ্পা মরুওইবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা দিল্লিদা নাংলোই-নাজাফগর রোদতগী সেক্তর ২৪ দ্বারকা ফাওবগী কিমি ৯.৬ শাংবা লেন তরুক ওনখৎনবা অর্বান এক্সতেন্সন রোদ-২(য়ু ই আর-২)-পেকেজ ৩; উত্তর প্রদেসতা লুপা করোর ৪,৬০০রোম চঙনা লাখনৌ রিং রোদ শেমগৎনবা পেকেজ অহুম; অন্ধ্র প্রদেসতা লুপা করোর ২,৯৫০ রোম চঙনা এন.ঐচ-১৬গী অনন্দাপুরম-পেন্দুরতি-অনাকাপাল্লি সেক্সন শেমগৎপা; হিমাচল প্রদেসতা লুপা করোর ৩,৪০০ রোম চঙনা এন.ঐচ-২১(পেকেজ ২)গী কিরাতপুর-নেরচোক সেক্সন শেমগৎপা; কর্নাতকাদা লুপা করোর ২৭৫০ রোম চঙনা দোবাসপেত-হেসকোত সেক্সন শেমগৎপা অমসুং লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ২০,৫০০ রোমগী অতোপ্পা প্রোজেক ৪২ য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংনা তোঙান-তোঙানবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেকশিংশু উরেপ-উয়ুং তমগনি। উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা মরুওইবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা অন্ধ্র প্রদেসতা লুপা করোর ১৪,০০০গী বেঙ্গালারু-কাদাপ্পা-বিজয়ৱাদা এক্সপ্রেসৱেগী পেকেজ ১৪; কর্নাতকাদা লুপা করোর ৮০০০গী এন.ঐচ-৭৪৮এগী বেলগাউন-হুনগুন্দ-রাইচুর সেক্সনগী পেকেজ তরুক; হরিয়ানাদা লুপা করোর ৪,৯০০গী সাম্লি-অম্বালা হায়ৱেগী পেকেজ অহুম; পঞ্জাবতা লুপা করোর ৩,৮০০গী অমৃতশর-বথিন্থা কোরিদোর; লোয়ননা ভারত শীনবা থুংবগী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৩২,৭০০ রোমগী অতোপ্পা প্রোজেক ৩৯ য়াওরি।
প্রোজেকশিং অসিনা নেসনেল হায়ৱে নেতৱার্ক ফগৎহনবদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংগনি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংবগী খুন্নাই অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনবা, থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহনবা অমসুং ললোন-ইতিক চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Haryana on 11th March
PM to Inaugurate and Lay Foundation Stone of 112 National Highway Projects for Different States worth about Rs. One Lakh Crore
PM to Inaugurate 19 km long Haryana Section of Dwarka Expressway
These Projects will significantly contribute towards the growth of National Highway network and help in boosting the socio-economic growth across the country
10 MAR 2024 11:11AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gurugram, Haryana on 11th March, 2024. At around 12 noon, Prime Minister will inaugurate and lay foundation stone of 112 National Highway projects spread across the country worth about Rs. One lakh crore.
In order to help improve traffic flow and ease congestion between Delhi and Gurugram on NH-48, Prime Minister will inaugurate the Haryana section of the landmark Dwarka Expressway. The 19 km long Haryana section of the 8 lane Dwarka Expressway has been built at a cost of around Rs. 4,100 crore and includes two packages of 10.2 km long Delhi-Haryana Border to Basai Rail-over-Bridge (ROB) and 8.7 km long Basai ROB to Kherki Daula. It will also provide direct connectivity to the IGI Airport in Delhi and Gurugram Bypass.
Other major projects that will be inaugurated by the Prime Minister include the 9.6 km long six lane Urban Extension Road-II (UER-II)- Package 3 from Nangloi - Najafgarh Road to Sector 24 Dwarka section in Delhi; three packages of Lucknow Ring Road developed at cost of about Rs. 4,600 crores in Uttar Pradesh; Anandapuram - Pendurthi - Anakapalli section of NH16 developed at a cost of about Rs. 2,950 crores in the state of Andhra Pradesh; Kiratpur to Nerchowk section of NH-21 (2 packages) worth around Rs. 3,400 crores in Himachal Pradesh; Dobaspet - Heskote section (two packages) worth Rs. 2,750 crores in Karnataka, along with 42 other projects worth Rs. 20,500 crores in different states across the country.
Prime Minister will also lay the foundation stone for various National Highway projects across the country. Major projects for which the foundation stone will be laid include 14 packages of Bengaluru - Kadappa - Vijayawada Expressway worth Rs. 14,000 crores in Andhra Pradesh; six packages of Belgaum - Hungund - Raichur Section of NH-748A worth Rs. 8,000 crores in Karnataka; three packages of Shamli - Ambala Highway worth Rs. 4,900 crores in Haryana; two packages of Amritsar - Bathinda corridor worth Rs. 3,800 crores in Punjab; along with 39 other projects worth Rs. 32,700 crores in different states across the country.
These projects will significantly contribute towards the growth of the National Highway network as well as help in boosting socio-economic growth, enhance job opportunities and promote trade & commerce in regions across the country.