প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৮ মাৰ্চত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ‘ৰাষ্ট্ৰীয় ৰচনাকাৰ বঁটা’ প্ৰদান কৰিব
এই বঁটা হৈছে ‘গল্পকাৰিতা’, ‘সামাজিক পৰিৱৰ্তনৰ পক্ষত যুক্তি দাঙি ধৰা’, ‘পাৰিপাৰ্শ্বিকতাৰ সুস্থিৰতা’, ‘শিক্ষা’, ‘গে’মিং’ কে ধৰি বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত উৎকৃষ্টতা তথা প্ৰভাৱ চিনাক্তকৰণৰ এক প্ৰয়াস
১.৫ লাখতকৈয়ো অধিক মনোনয়ন আৰু প্ৰায় ১০ লাখ ভোটদানেৰে এই বঁটাৰ সামগ্ৰিক প্ৰক্ৰিয়াই ৰাইজৰ ব্যাপক অংশগ্ৰহণ প্ৰত্যক্ষ কৰিছে
বিশটা শ্ৰেণীত এই বঁটা প্ৰদান কৰা হ’ব
07 MAR 2024 4:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৪ চনৰ ৮ মাৰ্চ তাৰিখে নতুন দিল্লীৰ ‘ভাৰত মণ্ডপম’ত পুৱা ১০:৩০ বজাত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ‘ৰাষ্ট্ৰীয় ৰচনাকাৰ বঁটা’ প্ৰদান কৰিব। অনুষ্ঠানটোত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমবেত সকলক সম্বোধনো কৰিব।
‘ৰাষ্ট্ৰীয় ৰচনাকাৰ বঁটা’ৰ জৰিয়তে ‘গল্পকাৰিতা’, ‘সামাজিক পৰিৱৰ্তনৰ পক্ষত যুক্তি দাঙি ধৰা’, ‘পাৰিপাৰ্শ্বিক সুস্থিৰতা’, ‘শিক্ষা’, ‘গে’মিং’ আদিকে ধৰি বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত উৎকৃষ্টতা আৰু প্ৰভাৱ চিনাক্তকৰৰ এক প্ৰয়াস কৰা হৈছে। ইতিবাচক পৰিৱৰ্তনৰ বাবে সৃষ্টিশীলতা ব্যৱহাৰ কৰাৰ উদ্দেশ্যে এই বঁটাটোক এক ‘প্ৰেৰণা-মঞ্চ’ হিচাপে গ্ৰহণৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
‘ৰাষ্ট্ৰীয় ৰচনাকাৰ বঁটা’ৰ নিৰ্বাচনী প্ৰক্ৰিয়াত ৰাইজৰ ব্যাপক অংশগ্ৰহণৰ দৃষ্টান্ত প্ৰত্যক্ষ কৰা হৈছে। প্ৰথম পৰ্যায়ত ২০ টা বিভিন্ন শ্ৰেণীৰ বাবে ১.৫ লাখতকৈয়ো অধিক মনোনয়ন লাভ কৰা হৈছিল। পৰৱৰ্তী সময়ত অনুষ্ঠিত ভোটদান পৰ্যায়ত, বিভিন্ন বঁটা শ্ৰেণীত ‘ডিজিটেল ৰচনাকাৰ’ৰ বাবে প্ৰায় ১০ লাখ ভোটদান কৰা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত, তিনিগৰাকী ‘আন্তৰ্জাতিক ৰচনাকাৰ’সহ ২৩ গৰাকীক বিজয়ী বুলি সিদ্ধান্ত লোৱা হয়। ৰাইজৰ বিপুল সঁহাৰিয়ে বঁটাটোৰ প্ৰতি জনমানসত সৃষ্টি হোৱা পছন্দকে প্ৰতিফলিত কৰিছে।
শ্ৰেষ্ঠ গল্পকাৰ বঁটাকে ধৰি বিশটা শ্ৰেণীত এই বঁটা প্ৰদান কৰা হ'ব; শিতানসমূহ হৈছে- ‘বছৰটোৰ শিৰোনাম দখলকাৰী’; ‘বছৰটোৰ তাৰকা ৰচনাকাৰ’; ‘গ্ৰীণ চেম্পিয়ন বঁটা’; ‘সামাজিক পৰিৱৰ্তনৰ বাবে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰচনাকাৰ’; আটাইতকৈ প্ৰভাৱশালী কৃষি ৰচনাকাৰ; ‘বছৰটোৰ সাংস্কৃতিকদূত’; ‘আন্তৰ্জাতিক ৰচনাকাৰ বঁটা’; ‘শ্ৰেষ্ঠ ভ্ৰমণ ৰচনাকাৰ বঁটা’; স্বচ্ছতাদূত বঁটা’; ‘নতুন ভাৰত চেম্পিয়ন বঁটা’; ‘টেক ৰচনকাৰ বঁটা’; ‘হেৰিটেজ ফেশ্বন আইকন বঁটা’; ‘সৰ্বাধিক সৃষ্টিশীল ৰচনাকাৰ’ (পুৰুষ আৰু মহিলা); ‘খাদ্য শ্ৰেণীৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰচনাকাৰ’; ‘শিক্ষা শ্ৰেণীৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰচনাকাৰ’; ‘গে’মিং শ্ৰেণীৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰচনাকাৰ’; ‘সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ মাইক্ৰ' ৰচনাকাৰ’; ‘শ্ৰেষ্ঠ নেনো ৰচনাকাৰ’; ‘সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ স্বাস্থ্য আৰু ফিটনেছ ৰচনাকাৰ’।

Prime Minister's Office
PM to present first ever National Creators Award on 8th March
Award is an effort to recognize excellence and impact across domains, including storytelling, social change advocacy, environmental sustainability, education, gaming among others
Award has witnessed immense public engagement; more than 1.5 lakh nominations and around 10 lakh votes were cast
Award to be provided across twenty categories
07 MAR 2024 4:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will present first ever National Creators Award on 8th March 2024 at 10:30 AM at Bharat Mandapam, New Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The National Creators Award is an effort to recognize excellence and impact across domains, including storytelling, social change advocacy, environmental sustainability, education, gaming, among others. The award is envisioned as a launchpad for using creativity to drive positive change.
The National Creator Award has witnessed exemplary public engagement. In the first round, more than 1.5 lakh nominations across 20 different categories were received. Subsequently, in the voting round, about 10 lakh votes were cast for digital creators in various award categories. Following this, 23 winners, including three international creators, were decided. This overwhelming public engagement is testimony that the award truly reflects the people's choice.
The award will be provided across twenty categories including the Best Storyteller Award; The Disruptor of the Year; Celebrity Creator of the Year; Green Champion Award; Best Creator For Social Change; Most Impactful Agri creator; Cultural Ambassador of The Year; International Creator award; Best Travel Creator Award; Swachhta Ambassador Award; The New India Champion Award; Tech Creator Award; Heritage Fashion Icon Award; Most Creative Creator (Male & Female); Best Creator in Food Category; Best Creator in Education Category; Best Creator in Gaming Category; Best Micro Creator; Best Nano Creator; Best Health and Fitness Creator.