প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কালপাক্কামগী থবক হৌবা য়েংখ্রে
04 MAR 2024 11:45PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কালপাক্কামদা ভারতকী অহানবা অমসুং লৈবাক অসিনা মপুংফানা শাজবা ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তরকী “কোর লোদিং” থবক হৌবা য়েংখ্রে।
মহাক্না হায়খি ব্রিদর রিয়েক্তরনা শীজিন্নখিবা ফুয়েলদগী হেন্না ফুয়েল পুথোক্তুনা, ভারতকী য়াম্লবা থোরিয়ম রিজার্বশিং শীজিন্ননবগী লম্বী য়াৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ঙসি অয়ুক, শীজিন্নখিবা ফুয়েলদগী হেন্না ফুয়েল পুথোকপা, কালপাক্কামদা ভারতকী অহানবা অমসুং লৈবাক অসিনা মপুংফানা শাজবা ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তরকী “কোর লোদিং” থবক হৌবা য়েংলে।
মসিনা মখা তানা ভারতকী য়াম্লবা থোরিয়ম রিজার্বশিং শীজিন্ননবগী লম্বী য়াৎলে অমসুং নিউক্লিয়ার ফুয়েল মপান্দগী পুশিল্লকপগী দরকার ওইবা হন্থহল্লে।
মসিনা ভারতনা মশাগী ওক্নবা ইনর্জি পুথোকপা অমসুং নেত জিরোগী পান্দম ফংনবা হোৎনবদা ভারতকী মতেং পাংলগনি”।

Prime Minister's Office
PM witnesses commencement of Kalpakkam
04 MAR 2024 11:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today witnessed the commencement of "core loading" of India's first and totally indegenous fast breeder reactor at Kalpakkam.
He said the breeder reactor, which produces more fuel than is consumed, will pave way for eventual utilisation of India’s vast thorium reserves.
The Prime Minister posted on X:
"Earlier today, witnessed the commencement of "core loading" of India's first and totally indegenous fast breeder reactor at Kalpakkam, which produces more fuel than is consumed.
This will pave way for eventual utilisation of India’s vast thorium reserves and thus obviate the need for nuclear fuel import.
It will help India achieve both energy self reliance and progress towards net zero goal."