ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଥମ ଥରର ଭୋଟରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ‘ମେରା ପେହଲା ଭୋଟ ଦେଶ କେ ଲିୟେ’ ଅଭିଯାନର ବାର୍ତ୍ତା ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ସବୁ ବର୍ଗର ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିବେଦନ
27 FEB 2024 1:25PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଥମ ଥରର ଭୋଟରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ‘ମେରା ପେହଲା ଭୋଟ ଦେଶ କେ ଲିୟେ’ ଅଭିଯାନର ବାର୍ତ୍ତା ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ସବୁ ବର୍ଗର ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନିବେଦନ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଥମ ଥରର ଭୋଟରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଏବଂ ଯୁବ ଭୋଟରଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଅଧିକାର ସାବ୍ୟସ୍ତ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବା ଲାଗି ‘ମେରା ପେହଲା ଭୋଟ ଦେଶ କେ ଲିୟେ’ ନାମକ ଏକ ଅଭିଯାନ ଚାଲିଛି ।
ଏକ୍ସ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକରୁ ମେରା ପେହଲା ଭୋଟ ଦେଶ କେ ଲିୟେ ସଙ୍ଗୀତ ସେୟାର କରିବାକୁ ସଭିଁଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲେ ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟର ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
‘ଆସନ୍ତୁ ଆମ ନିର୍ବାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଆହୁରି ଭାଗିଦାରୀପୂର୍ଣ୍ଣ କରିବା । ମୁଁ ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗର ଲୋକଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଉଛି ଯେ ପ୍ରଥମ ଥର ଭୋଟରଙ୍କ ପାଖରେ ଏହି ବାର୍ତ୍ତାକୁ ନିଜ ନିଜ ଶୈଳୀରେ ପହଞ୍ଚାନ୍ତୁ ।
#ମେରା ପେହଲା ଭୋଟ ଦେଶ କେ ଲିୟେ!’

Prime Minister's Office
Prime Minister urges people from all walks of life to spread the message about campaign titled ‘Mera Pehla Vote Desh Ke Liye’ among first time voters
27 FEB 2024 1:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has urged people from all walks of life to spread the message about campaign titled ‘Mera Pehla Vote Desh Ke Liye’ among first time voters.
A Campaign titled ‘Mera Pehla Vote Desh Ke Liye’ is underway to spread awareness among the first time voters and encourage young voters to exercise their democratic right.
On X handle, Union Minister, Shri Anurag Thakur shared Mera Pehla Vote Desh Ke Liye anthem and asked everyone to share it.
Responding to the X post of Union Minister, Prime Minister said;
“Let us make our electoral process even more participative. I call upon people from all walks of life to spread the message, in their own style, among first time voters - #MeraPehlaVoteDeshKeLiye!”