Prime Minister's Office
PM participates in ‘Creating the Future – Digital Mobility for Automotive MSME Entrepreneurs’ program in Madurai, Tamil Nadu
Launches two major initiatives designed to support and uplift MSMEs in the Indian automotive industry
“MSMEs are key players in propelling the automotive industry forward and are vital to the nation's economic growth”
“Automobile industry is a powerhouse of the economy
“Today our MSMEs have a great opportunity to become a strong part of the global supply chain”
“Country is seeing the future of MSME as the nation's MSME”
“Government of India is standing shoulder to shoulder with every industry today”
“Take innovation and competitiveness forward. The government is completely with you”
27 FEB 2024 7:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi participated in the program ‘Creating the Future – Digital Mobility for Automotive MSME Entrepreneurs’ in Madurai, Tamil Nadu today and addressed thousands of Micro, Small and Medium enterprises (MSMEs) entrepreneurs working in the automotive sector. The Prime Minister also interacted with Gandhigram-trained women entrepreneurs and schoolchildren
Addressing the occasion, the Prime Minister said that it is a delightful experience to be present among minds of the technology and innovation sector and remarked that the feeling is similar to visiting a laboratory that crafts the future. He underlined that Tamil Nadu has proved its mettle on the global stage when it comes to technology, especially in the automotive sector. He expressed happiness at the theme of the event ‘Creating the future - Digital Mobility for Automotive MSME Entrepreneurs’ and congratulated TVS company for bringing together all the MSMEs and the aspirational youth on a single platform. The Prime Minister expressed confidence that the development of Viksit Bharat along with the automobile industry will get the required push.
The Prime Minister mentioned that 7 percent of the country’s GDP comes from the automobile industry which makes it a major part of the nation’s autonomy. The Prime Minister also acknowledged the role of the automobile industry in promoting manufacturing and innovation.
Noting that the contributions of the automobile industry towards India are similar to that of the contributions of MSMEs in the automobile industry itself, the Prime Minister informed that more than 45 lakh cars, 2 crore two-wheelers, 10 lakhs commercial vehicles and 8.5 lakh three-wheelers are produced in India every year. He also acknowledged the use of 3000-4000 different automotive parts in every passenger vehicle and said that lakhs of such parts are used every day in the manufacturing process. “It is the MSMEs of India that are responsible for the manufacture of these parts”, the Prime Minister said, noting their presence in most Tier I and II cities of India. “Many cars in the world use components manufactured by Indian MSMEs”, the Prime Minister said underlining the global possibilities knocking on our doors.
“Today our MSMEs have a great opportunity to become a strong part of the global supply chain”, the Prime Minister said emphasizing the need to work on quality and durability and reiterated his philosophy of ‘zero defect-zero effect’ covering quality and environmental sustainability..
The Prime Minister acknowledged the potential of India’s MSMEs during the pandemic. “Country is seeing the future of MSME as the nation's MSME”, he added. Explaining the government’s multi-pronged push for MSME, the Prime Minister mentioned PM Mudra Yojana and PM Vishwakarma Yojana. Furthermore, MSME Credit Guarantee Scheme saved lakhs of jobs in MSME during the pandemic.
Prime Minister Modi affirmed that low-cost loans and facilities for working capital are being ensured for MSMEs in every sector today, thereby expanding their scope. He noted that the government’s emphasis on the upgradation of the country’s small enterprises is also proving to be a strengthening factor. “The government of today is taking care of the MSMEs’ need for new technology and skills”, the Prime Minister said, highlighting the skill development programs underway in the country. Underlining the role of skill development in shaping the future, the Prime Minister highlighted the special emphasis given to skill development and further added that a new Ministry has been created since coming to power. “Advanced skill universities with room for upgradation is the need of the hour for India”, he added.
The Prime Minister requested the entrepreneurs to enhance their capacity in line with the growing demand for EVs. PM Modi mentioned the recently launched PM Suryaghar Yojana for rooftop solar which will provide free electricity and extra income to the beneficiaries. With an initial target of 1 crore households, the Prime Minister said that EV vehicles will get more accessible charging stations in the houses.
The Prime Minister also dwelled on a 26,000 crore rupees worth PLI scheme for auto and auto components which is promoting hydrogen vehicles along with manufacturing. More than 100 advanced automotive technologies are being promoted through this. “When new technologies develop in the country, global investment in those technologies will also come to India” " the Prime Minister said, exhorting the entrepreneurs to expand their capacity and explore new areas.
Acknowledging the presence of challenges along with opportunities, the Prime Minister mentioned digitalization, electrification, alternative fuel vehicles and market demand fluctuation as key issues. He stressed the need to work with the right strategy to convert these into opportunities.
The Prime Minister also pointed out steps in the direction of formalization of MSMEs like amendment in the definition of MSME, clearing the way for the growth in size for MSMEs.
“Government of India is standing shoulder to shoulder with every industry today”, PM Modi remarked. He said that earlier, one had to visit government offices for even the smallest matters, be it an industry or an individual, but the government of today is tackling all the issues faced by every sector. He mentioned eliminating more than 40,000 compliances and decriminalizing many minor business-related mistakes in the last few years.
“Be it the new logistics policy or GST, all these have helped the small-scale industries of the automobile sector”, the Prime Minister said. He underlined that The government has given a direction to infrastructure development in India by making PM Gatishakti National Master Plan under which, the infrastructure of the future is being created by processing data in more than one and a half thousand layers giving huge power to multi-modal connectivity. He also emphasized developing support mechanisms for every industry and urged the stakeholders of the Automobile MSME sector to take advantage of this support mechanism. “Take innovation and competitiveness forward. The government is completely with you. I am sure, this effort of TVS will also help you in this direction”, the Prime Minister said.
Prime Minister Modi also touched upon the scrapping policy of the government and expressed the desire to replace all old vehicles with new modernized ones and urged the stakeholders to take maximum advantage. He also spoke about coming forward with innovative and planned ways of shipmaking and the market for recycling its parts. Concluding the address, the Prime Minister also threw light on the challenges faced by drivers and mentioned creating 1,000 centers for facilities for drivers on the highway. The Prime Minister conveyed his best wishes and said that the government stands by them in their plans to take the nation to new heights.
Union Minister of State, Dr L Murugan and Chairman of TVS Supply Chain Solutions Ltd, Shri R Dinesh were present on the occasion among others.
Background
In Madurai, the Prime Minister participated in the program ‘Creating the Future – Digital Mobility for Automotive MSME Entrepreneurs’, and addressed thousands of Micro, Small and Medium enterprises (MSMEs) entrepreneurs working in the automotive sector. The Prime Minister also launched two major initiatives designed to support and uplift MSMEs in the Indian automotive industry. The initiatives include the TVS Open Mobility Platform and the TVS Mobility-CII Centre of Excellence. These initiatives are a step towards realizing the Prime Minister’s vision of supporting the growth of MSMEs in the country and helping them to formalize operations, integrate with global value chains and become self-reliant.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାମିଲନାଡୁର ମାଦୁରାଇରେ ‘ଭବିଷ୍ୟତ ସୃଷ୍ଟି କରିବା - ଡିଜିଟାଲ୍
27 FEB 2024 7:44PM by PIB Bhubaneswar
ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଏମଏସଏମଇ ଉଦ୍ୟୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଗତିଶୀଳତାକାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି
ଭାରତୀୟ ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଶିଳ୍ପରେ ଏମଏସଏମଇଗୁଡ଼ିକୁ ସମର୍ଥନ ଏବଂ ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଥିବା ଦୁଇଟି ପ୍ରମୁଖ ପଦକ୍ଷେପ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି
ଏମଏସଏମଇଗୁଡ଼ିକ ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଶିଳ୍ପକୁ ଆଗକୁ ବଢାଇବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଖେଳାଳି ଏବଂ ଦେଶର ଆର୍ଥିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ
ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଶିଳ୍ପ ଅର୍ଥନୀତିର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କେନ୍ଦ୍ର
ଆଜି ଆମର ଏମଏସଏମଇଗୁଡ଼ିକ ବିଶ୍ୱ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳର ଏକ ଦୃଢ଼ ଅଂଶ ହେବାର ଏକ ମହାନ ସୁଯୋଗ ପାଇଛନ୍ତି
ଦେଶ ଏମଏସଏମଇର ଭବିଷ୍ୟତକୁ ଦେଶର ଏମଏସଏମଇ ଭାବରେ ଦେଖୁଛି
ଭାରତ ସରକାର ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଶିଳ୍ପ ସହିତ କାନ୍ଧ ମିଳାଇ ଛିଡା ହୋଇଛି
ନବୀକରଣ ଏବଂ ପ୍ରତିଯୋଗିତାମୂଳକତାକୁ ଆଗକୁ ନିଅନ୍ତୁ। ସରକାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବରେ ଆପଣଙ୍କ ସହିତ ଅଛି
ପ୍ରକାଶିତ ତାରିଖ : ୨୭ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୪ ସନ୍ଧ୍ୟା ୭:୪୪ ପିଆଇବି ଦିଲ୍ଲୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ତାମିଲନାଡୁର ମାଦୁରାଇରେ 'ଭବିଷ୍ୟତ ସୃଷ୍ଟି - ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଏମଏସଏମଇ ଉଦ୍ୟୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଡିଜିଟାଲ୍ ମୋବିଲିଟି' କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଅଟୋମୋଟିଭ୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ କାର୍ଯ୍ୟରତ ହଜାର ହଜାର ସୂକ୍ଷ୍ମ, କ୍ଷୁଦ୍ର ଏବଂ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ (ଏମଏସଏମଇ) ଉଦ୍ୟୋଗୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗାନ୍ଧୀଗ୍ରାମ-ପ୍ରଶିକ୍ଷିତ ମହିଳା ଉଦ୍ୟୋଗୀ ଏବଂ ସ୍କୁଲ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ନବସୃଜନ କ୍ଷେତ୍ରର ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବା ଏକ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ଅଭିଜ୍ଞତା ଏବଂ ଏହି ଅନୁଭବ ଭବିଷ୍ୟତ ଗଠନ କରୁଥିବା ଏକ ପ୍ରୟୋଗଶାଳା ପରିଦର୍ଶନ କରିବା ସହିତ ସମାନ। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ରରେ, ବିଶେଷକରି ଅଟୋମୋଟିଭ୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ ତାମିଲନାଡୁ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ନିଜର ଦକ୍ଷତା ପ୍ରମାଣିତ କରିଛି। ସେ 'ଭବିଷ୍ୟତ ସୃଷ୍ଟି - ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଏମଏସଏମଇ ଉଦ୍ୟୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଡିଜିଟାଲ୍ ମୋବିଲିଟି' କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ଖୁସି ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସମସ୍ତ ଏମଏସଏମଇ ଏବଂ ଆକାଂକ୍ଷୀ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ଗୋଟିଏ ମଞ୍ଚରେ ଏକାଠି କରିବା ପାଇଁ ଟିଭିଏସ କମ୍ପାନୀକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଯେ ଅଟୋମୋବାଇଲ୍ ଶିଳ୍ପ ସହିତ ବିକଶିତ ଭାରତର ବିକାଶକୁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ମିଳିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଦେଶର ଜିଡିପିର ୭ ପ୍ରତିଶତ ଅଟୋମୋବାଇଲ୍ ଶିଳ୍ପରୁ ଆସେ ଯାହା ଏହାକୁ ଦେଶର ସ୍ୱାୟତ୍ତତାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶ କରିଥାଏ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉତ୍ପାଦନ ଏବଂ ନବସୃଜନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ଅଟୋମୋବାଇଲ୍ ଶିଳ୍ପର ଭୂମିକାକୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱୀକାର କରିଛନ୍ତି।
ଭାରତ ପ୍ରତି ଅଟୋମୋବାଇଲ୍ ଶିଳ୍ପର ଅବଦାନ ଅଟୋମୋବାଇଲ୍ ଶିଳ୍ପରେ ଏମଏସଏମଇ ଗୁଡ଼ିକର ଅବଦାନ ସହିତ ସମାନ ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରତିବର୍ଷ ଭାରତରେ ୪୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ କାର, ୨ କୋଟି ଦୁଇ ଚକିଆ ଯାନ, ୧୦ ଲକ୍ଷ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଯାନ ଏବଂ ୮.୫ ଲକ୍ଷ ତିନି ଚକିଆ ଯାନ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ। ସେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯାତ୍ରୀବାହୀ ଯାନରେ ୩୦୦୦-୪୦୦୦ ବିଭିନ୍ନ ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ପାର୍ଟସ୍ ବ୍ୟବହାରକୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱୀକାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଉତ୍ପାଦନ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରତିଦିନ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଏପରି ପାର୍ଟସ୍ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ। "ଭାରତର ଏମଏସଏମଇ ଗୁଡ଼ିକ ଏହି ପାର୍ଟସ୍ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ନିର୍ଭର କରାଯାଏ ", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତର ଅଧିକାଂଶ ଟାୟାର I ଏବଂ II ସହରରେ ସେମାନଙ୍କର ଉପସ୍ଥିତି ଉଲ୍ଲେଖ କରି କହିଛନ୍ତି। "ବିଶ୍ୱର ଅନେକ କାର ଭାରତୀୟ ଏମଏସଏମଇ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ଉପାଦାନ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆମ ଦ୍ୱାରରେ ଠକ୍ ଠକ୍ କରୁଥିବା ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସମ୍ଭାବନାକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରି କହିଛନ୍ତି।
"ଆଜି ଆମର ଏମଏସଏମଇ ଗୁଡ଼ିକ ବିଶ୍ୱ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳର ଏକ ଦୃଢ଼ ଅଂଶ ହେବା ପାଇଁ ଏକ ମହାନ ସୁଯୋଗ ପାଇଛି", ଗୁଣବତ୍ତା ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ଉପରେ କାମ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ ଏବଂ ଗୁଣବତ୍ତା ଏବଂ ପରିବେଶଗତ ସ୍ଥିରତାକୁ ନେଇ 'ଶୂନ୍ୟ ତ୍ରୁଟି-ଶୂନ୍ୟ ପ୍ରଭାବ'ର ତାଙ୍କର ଦର୍ଶନକୁ ଦୋହରାଇଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଭାରତର ଏମଏସଏମଇ ଗୁଡ଼ିକର ସମ୍ଭାବନାକୁ ସ୍ୱୀକାର କରିଛନ୍ତି। "ଦେଶ ଏମଏସଏମଇ ର ଭବିଷ୍ୟତକୁ ଦେଶର ଏମଏସଏମଇ ଭାବରେ ଦେଖୁଛି", ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି। ଏମଏସଏମଇ ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ବହୁମୁଖୀ ପ୍ରୟାସ ବିଷୟରେ ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଏବଂ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଯୋଜନାର ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏମଏସଏମଇ କ୍ରେଡିଟ୍ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଯୋଜନାଏମଏସଏମଇ ରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ନିଯୁକ୍ତି ସଞ୍ଚୟ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି କରିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏମଏସଏମଇ ପାଇଁ କମ ମୂଲ୍ୟର ଋଣ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ପୁଞ୍ଜି ପାଇଁ ସୁବିଧା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରାଯାଉଛି, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସେମାନଙ୍କର ପରିସର ବିସ୍ତାରିତ ହେଉଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଦେଶର କ୍ଷୁଦ୍ର ଉଦ୍ୟୋଗଗୁଡ଼ିକର ଉନ୍ନତି ଉପରେ ସରକାରଙ୍କ ଗୁରୁତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ଏକ ଦୃଢ଼ କାରକ ପ୍ରମାଣିତ ହେଉଛି। "ଆଜିର ସରକାର ନୂତନ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ପାଇଁ ଏମଏସଏମଇ ଗୁଡ଼ିକର ଆବଶ୍ୟକତାର ଯତ୍ନ ନେଉଛି", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶରେ ଚାଲିଥିବା ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମଗୁଡ଼ିକୁ ଆଲୋକପାତ କରି କହିଛନ୍ତି। ଭବିଷ୍ୟତ ଗଠନରେ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶର ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଉପରେ ବିଶେଷ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ କ୍ଷମତାକୁ ଆସିବା ପରଠାରୁ ଏକ ନୂତନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଇଛି। "ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ସ୍ଥାନ ସହିତ ଉନ୍ନତ ଦକ୍ଷତା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଭାରତ ପାଇଁ ସମୟର ଆବଶ୍ୟକତା", ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କୁ ଇଭିର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଚାହିଦା ଅନୁଯାୟୀ ସେମାନଙ୍କର କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଛାତ ଉପରେ ସୌର ପାଇଁ ସମ୍ପ୍ରତି ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂର୍ଯ୍ୟଘର ଯୋଜନା ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯାହା ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ମାଗଣା ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଏବଂ ଅତିରିକ୍ତ ଆୟ ପ୍ରଦାନ କରିବ। ୧ କୋଟି ପରିବାରର ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ ସହିତ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଇଭି ଯାନଗୁଡ଼ିକ ଘରେ ଅଧିକ ସୁଗମ ଚାର୍ଜିଂ ଷ୍ଟେସନ୍ ପାଇବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଟୋ ଏବଂ ଅଟୋ ଉପାଦାନ ପାଇଁ ୨୬୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପିଏଲଆଇ ଯୋଜନା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯାହା ଉତ୍ପାଦନ ସହିତ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ୍ ଯାନଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛି। ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ୧୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଉନ୍ନତ ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରାଯାଉଛି। "ଯେତେବେଳେ ଦେଶରେ ନୂତନ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ବିକଶିତ ହେବ, ସେତେବେଳେ ସେହି ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାରେ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନିବେଶ ମଧ୍ୟ ଭାରତରେ ଆସିବ", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର କ୍ଷମତା ବିସ୍ତାର ଏବଂ ନୂତନ କ୍ଷେତ୍ର ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରି କହିଥିଲେ।
ସୁଯୋଗ ସହିତ ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜର ଉପସ୍ଥିତିକୁ ସ୍ୱୀକାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡିଜିଟାଲାଇଜେସନ୍, ବିଦ୍ୟୁତୀକରଣ, ବିକଳ୍ପ ଇନ୍ଧନ ଯାନ ଏବଂ ବଜାର ଚାହିଦାରେ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରସଙ୍ଗ ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ। ସେ ଏଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଯୋଗରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ସଠିକ୍ ରଣନୀତି ସହିତ କାମ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏମଏସଏମଇ ର ପରିଭାଷାରେ ସଂଶୋଧନ, ଏମଏସଏମଇ ପାଇଁ ଆକାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ପଥ ପରିଷ୍କାର କରିବା ଭଳି ଏମଏସଏମଇ ଗୁଡ଼ିକର ଆନୁଷ୍ଠାନିକୀକରଣ ଦିଗରେ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ସୂଚାଇଥିଲେ।
"ଭାରତ ସରକାର ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଶିଳ୍ପ ସହିତ କାନ୍ଧକୁ କାନ୍ଧ ମିଳାଇ ଛିଡ଼ା ହୋଇଛି", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପୂର୍ବରୁ, ଛୋଟ ଛୋଟ ବିଷୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ସରକାରୀ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟକୁ ଯିବାକୁ ପଡୁଥିଲା, ତାହା ଶିଳ୍ପ ହେଉ କିମ୍ବା ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଆଜିର ସରକାର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ର ଦ୍ୱାରା ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ କରୁଛି। ସେ ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ୪୦୦୦୦ରୁ ଅଧିକ ଅନୁପାଳନକୁ ଦୂର କରିବା ଏବଂ ଅନେକ ଛୋଟ ବ୍ୟବସାୟ-ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଭୁଲକୁ ଅପରାଧମୁକ୍ତ କରିବା ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
"ନୂତନ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ନୀତି ହେଉ କିମ୍ବା ଜିଏସ୍ଟି ଏସବୁ ଅଟୋମୋବାଇଲ୍ କ୍ଷେତ୍ରର କ୍ଷୁଦ୍ର ଶିଳ୍ପଗୁଡ଼ିକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ସରକାର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗତିଶକ୍ତି ଜାତୀୟ ମାଷ୍ଟର ପ୍ଲାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଭାରତରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ଦିଗଦର୍ଶନ ଦେଇଛନ୍ତି, ଯାହା ଅଧୀନରେ ଦେଢ଼ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସ୍ତରରୁ ଅଧିକ ତଥ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କରି ଭବିଷ୍ୟତର ଭିତ୍ତିଭୂମି ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଉଛି ଯାହା ବହୁମୁଖୀ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ବିପୁଳ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରୁଛି। ସେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ସମର୍ଥନ ଯନ୍ତ୍ରପାତି ବିକାଶ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଅଟୋମୋବାଇଲ୍ ଏମଏସଏମଇ କ୍ଷେତ୍ରର ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କୁ ଏହି ସମର୍ଥନ ଯନ୍ତ୍ରପାତିର ଲାଭ ନେବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ। "ନବୀକରଣ ଏବଂ ପ୍ରତିଯୋଗିତାମୂଳକତାକୁ ଆଗକୁ ନିଅନ୍ତୁ। ସରକାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବରେ ଆପଣଙ୍କ ସହିତ ଅଛି। ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ, ଟୀଭିଏସର ଏହି ପ୍ରୟାସ ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ଦିଗରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ", ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ସ୍କ୍ରାପିଙ୍ଗ୍ ନୀତି ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସମସ୍ତ ପୁରୁଣା ଯାନକୁ ନୂତନ ଆଧୁନିକୀକରଣ ଯାନ ସହିତ ବଦଳାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କୁ ସର୍ବାଧିକ ଲାଭ ନେବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ। ସେ ଜାହାଜ ନିର୍ମାଣର ଅଭିନବ ଏବଂ ଯୋଜନାବଦ୍ଧ ଉପାୟ ଏବଂ ଏହାର ଅଂଶ ପୁନଃଚକ୍ରଣ ପାଇଁ ବଜାର ସହିତ ଆଗକୁ ଆସିବା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ। ଅଭିଭାଷଣ ଶେଷ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡ୍ରାଇଭରମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ରାଜପଥରେ ଡ୍ରାଇଭରମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସୁବିଧା ପାଇଁ ୧୦୦୦ କେନ୍ଦ୍ର ସୃଷ୍ଟି କରିବା ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇ କହିଥିଲେ ଯେ ଦେଶକୁ ନୂତନ ଉଚ୍ଚତାରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ପାଇଁ ସରକାର ସେମାନଙ୍କ ଯୋଜନାରେ ସେମାନଙ୍କ ସହିତ ଠିଆ ହେଇଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଏଲ୍ ମୁରୁଗନ୍ ଏବଂ ଟିଭିଏସ୍ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳା ସମାଧାନ ଲିମିଟେଡର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଆର ଦିନେଶ ଏହି ଅବସରରେ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ପୃଷ୍ଠଭୂମି
ମାଦୁରାଇରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଭବିଷ୍ୟତ ସୃଷ୍ଟି କରିବା - ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଉଦ୍ୟୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଡିଜିଟାଲ୍ ମୋବିଲିଟି' କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଅଟୋମୋଟିଭ୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ କାର୍ଯ୍ୟରତ ହଜାର ହଜାର ସୂକ୍ଷ୍ମ, କ୍ଷୁଦ୍ର ଏବଂ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ (ଏମଏସଏମଇ) ଉଦ୍ୟୋଗୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ଅଟୋମୋଟିଭ୍ ଶିଳ୍ପରେ ଏମଏସଏମଇ ଗୁଡ଼ିକୁ ସମର୍ଥନ ଏବଂ ଉନ୍ନତି କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଥିବା ଦୁଇଟି ପ୍ରମୁଖ ପଦକ୍ଷେପ ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ। ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଟୀଭିଏସ ଓପନ୍ ମୋବିଲିଟି ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଏବଂ ଟୀଭିଏସ ମୋବିଲିଟି-CII ସେଣ୍ଟର ଅଫ୍ ଏକ୍ସିଲେନ୍ସ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ଦେଶରେ ଏମଏସଏମଇଗୁଡ଼ିକର ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ କରିବା, ବିଶ୍ୱ ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳା ସହିତ ସମନ୍ୱିତ କରିବା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସାକାର କରିବା ଦିଗରେ ଏକ ପଦକ୍ଷେପ।