হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
মহৈরোই 60,000 হেনবনা পরিক্ষা পে চর্চা 2024গী মাংওইননা পাংথোকপা লৈবাক শিনবা থুংবগী লাই য়েকপগী চাংয়েংনবদা শরুক য়াখ্রে
পরিক্ষা পে চর্চা 2024দা করোর 2.26কী রেকোর্দ ওইরবা মশিংনা রেজিস্তর তৌরকখ্রে
লৈবাক শিনবগী মহৈরোইশিংগী মরক্তা থৱাই য়াওবগী মতৌ লৈরি, থৌরম অসিদা শরুক য়াদুনা প্রধান মন্ত্রীগা উন্ননীংবনা লাংতক্নরি
24 JAN 2024 2:07PM by PIB Imphal
মহৈরোইশিংগী মরক্তা পরিক্ষাগী অৱাববু মাইয়োক্নবা ঙমহন্নবা পাংথোকপা তোপ-তোপ্পা খোঙথাং অমা ওইরিবা পরিক্ষা পে চর্চা 2024গা মাংওইননা লৈবাক শিনবা থুংবগী লাই য়েকপগী চাংয়েংনবা অমা জনুৱারী 23দা লৈবাক্কী জিলা 774গী কেন্দ্র বিদ্যালয় 657 অমসুং নবোদয়া বিদ্যালয় (NVS) 122দা পাংথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইবা একজাম ৱারিয়র হায়বা লাইরিক্তগী লৌথোকপা মন্ত্র কয়ানা থীম ওইরিবা চাউরবা থৌরম অসিদা মহৈরোই 60,000 হেনবনা শরুক য়াখি।
ঙসিগী নুমিৎ অসি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী মপোক কুমওন্নি অমসুং অথোইবা লুচিংবা অসিগী পুন্সিনা মহৈরোইশিংগী মফমদা লৈবাক নীংবগী ইথিল লৈহন্নবগীদমক্তা নুমিৎ অসিবু ‘পরাক্রম দিবস’ হায়না পাংথোক্লি।
মহৈরোইশিংগী ক্রিএতিব ওইবা মতৌবু পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক্তা, এজুকেসন মন্ত্রালয়না লৈবাক শিনবা থুংবগী মফমদা লাই য়েকপগী চাংয়েংনবা য়াওনা অতোপ্পা থবক কয়া পাংথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎলি। মরাথোন চেনবা, ঈশৈ নোংমাইগী চাংয়েংনবা, মীম চাংয়েংনবা, নুক্কর নাতক, পোস্তর শেম্বা অমসুং য়োগগা লোয়ননা ধ্যান তৌবগী চাংয়েংনবগুম্বা থবক থৌরম কয়া লৈবাক্কী নহাশিংগী নুমিৎ ওইরিবা জনুৱারী 12তগী হৌদুনা জনুৱারী 23 ফাওবগী মনুংদা শিন লাঙলি।
ওজা অমসুং মহৈরোই কয়ানা জনুৱারী 23দা পাংথোকপা লাই য়েকপগী চাংয়েংনবা অসিদা থৱাই য়াওনা শরুক য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্কুলগী মহৈরোই, ওজা অমসুং মহৈরোইশিংগী মমা-মপাশিংগা ৱারী শাবগী থৌরম ‘পরিক্ষা পে চর্চা 2024’ গী তরেৎশুবা ইদিসন অসিদা মহৈরোই করোর 2.26না মাইগোবতা রেজিস্তর তৌরক্তুনা রেকোর্দ থমখ্রে। মসিনা লৈবাক্কী মহৈরোইশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়ানীংবা অমসুং প্রধান মন্ত্রীগা উন্নদুনা ৱারী শানিংবগী মতৌ উৎলি।
হন্দক্কী চহিগী পরিক্ষা পে চর্চা 2024 অসি জনুৱারী 29দা নই দিল্লীগী প্রগতী মৈদান্দা লৈবা ITPOগী ভারত মন্দপমদা অয়ুক্কী পুং 11দগী তাউন হোল ফোর্মেত্তা পাংথোক্কনি। থৌরম অসিদা চাউরাকপা মহৈরোই 3000মুক্না প্রধান মন্ত্রীগা উন্নগনি। রাজ্য অমসুং য়ু.তি. অমমমদগী ওজা অমসুং মহৈরোই অনিগা লোয়ননা কলা উৎসবকী ৱিন্নরবু মপুং থৌরমগী মীথুংলেন ওইনা শরুক য়ানবা পাউজেল পীখ্রবনি। লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমদা লৈবা এক্লাব্যা রেসিদেন্সিএল মোদেল স্কুল (EMRS)দগী লাকপা মহৈরোই 100না থৌরম অসি হেক হৌদোকখিবদগী ঙসি ফাওবগী ওইনা অহানবা ওইনা শরুক য়াগনি।
পরিক্ষা পে চর্চা অসিদি নহাশিংগী ওইবা অৱাবগী পোৎলুম লৈতবা অকোয়বগী ফিভম অমা শেম্নবা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংদুনা হৌদোকপা অচৌবা ইহৌ অমগী শরুক্নি। মসিদি প্রধান মন্ত্রীগী মহৈরোই, ওজা অমসুং খুন্নাইবু অমত্তা ওইনা পুরক্তুনা অঙাং অমগী তোপ-তোপ্পা মহৈবু শকখঙবা, য়োকখৎপা অমসুং হালেংবা লৈতনা ফোংদোকচবা ঙমহন্নবা হোৎনজমন অসিগী মনুং চনবা ইহৌ অমনি। ইহৌ অসিবু প্রধান মন্ত্রীনা ইবা একজাম ৱারিয়র কৌবা লাইরিক অসিনা ইথিল পীরি অমসুং লাইরিক অসি হিন্দি, ইংলিশ অমসুং অতোপ্পা মরু ওইবা লোলশিংদা ফংগনি।

Ministry of Education
More than 60,000 students participate in nation-wide painting competition in run up to Pariksha Pe Charcha 2024
Record 2.26 crore registrations for Pariksha Pe Charcha 2024
Extensive enthusiasm among students nationwide, eager to participate in event and interact with the Prime Minister
24 JAN 2024 2:07PM by PIB Delhi
In the run up to Pariksha Pe Charcha 2024, a unique initiative to cope with examination stress amongst the students, a nation-wide painting competition was organised on 23rd January 2024 in 657 Kendriya Vidyalayas and 122 Navodaya Vidyalayas (NVS), in 774 Districts across the country.
Over 60 thousand students took part in the mega event, which was themed around exam mantras from the Book Exam Warriors, written by the Prime Minister Shri Narendra Modi.
The day is observed as ‘Parakram Diwas’, the birth anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose to inspire students on life of the great leader and instill in them spirit of patriotism. This inspirational message was also a theme of the painting competition.
To encourage creative expression of students, various activities have been encouraged by Ministry of Education in all schools across the country including painting competition. Activities like Marathon run, music competition, meme competition, Nukkad Natak, poster making and Yoga-cum-meditation sessions were organised from January 12 (National Youth Day) to January 23.
Students and teachers took part in the painting competition on the 23rd of January, 2024 with great fervour and enthusiasm.
The 7th edition of Prime Minister Shri Narendra Modi’s Interaction Programme with school students, teachers and parents, "Pariksha Pe Charcha 2024”, recorded a massive 2.26 crore registration on the MyGov portal. This shows the extensive enthusiasm among students nationwide, eager to participate in this distinctive event and interact with the Prime Minister.
This year, the Pariksha Pe Charcha 2024 programme will be held on 29 January 2024, from 11 am onwards in a town-hall format at Bharat Mandapam, ITPO, Pragati Maidan, New Delhi. Nearly 3000 participants will be interacting with the Prime Minister in the programme. Two students and a teacher from each of the States and UTs and winners of the Kala Utsav have been invited as special guests for the main event. Hundred (100) students from the Eklavya Model Residential Schools (EMRS), from different parts of the country will be attending the event for the first time since inception.
Pariksha Pe Charcha is part of a larger movement led by Prime Minister Shri Narendra Modi, to create a stress-free atmosphere for youngsters. It is a movement that is driven by Prime Minister Shri Narendra Modi's efforts to bring together students, parents, teachers and the society to foster an environment where the unique individuality of each child is celebrated, encouraged and allowed to express itself fully. Inspiring this movement is Prime Minister Shri Narendra Modi's pathbreaking, bestselling book 'Exam Warriors', available in English, Hindi and other major regional languages.