Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding (MoU) between India and Ecuador on cooperation in the field of Medical Products Regulation
18 JAN 2024 12:58PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, was apprised of a Memorandum of Understanding signed on 07th November 2023 between the Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO), Ministry of Health and Family Welfare, Government of the Republic of India and Agencia Nacional de Regulaction, Control Y Vigilancia Sanitria – ARCSA, Doctor Leopoldo Izquieta Perez, The Republic of Ecuador on cooperation in the field of Medical Products Regulation.
Benefit:
The Memorandum of Understanding would facilitate better understanding of the regulatory aspects between the two sides and would help in increased cooperation in the field of medical products regulation and better coordination in international fora.
Employment Generation Potential:
Convergence in the regulatory practices due to the MoU could help in increasing export of medicines from India and consequentially help in better employment opportunities for educated professionals in the Pharmaceutical sector.
Atmanirbhar Bharat:
The MoU will facilitate export of medical products leading to foreign exchange earnings. This would be a step towards an Atmanirbhar Bharat.
Background:
The CDSCO is a Subordinate Office of the Directorate General of Health Services, which is an attached office of the Department of Health and Family Welfare. CDSCO is the National Regulatory Authority for drugs, medical devices and cosmetics in India. Agencia Nacional de Regulaction, Control Y Vigilancia Sanitria – ARCSA, Doctor Leopoldo Izquieta Perez is the Regulatory Agency regulating these products in Republic of Ecuador.

মন্ত্রীমন্দল
মেদিকেলগী পোৎথোকশিংগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতাংদা মতেং পীননবা ভারত অমসুং ইক্বেদোরগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং লৈনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
18 JAN 2024 12:58PM by PIB Imphal
মেদিকেলগী পোৎথোকশিংগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতাংদা মতেং পীননবা ভারতকী হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী সেন্ত্রেল দ্রগস স্তেন্দার্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন(সি দি এস সি ও) অমসুং ইক্বেদোরগী এজেন্সিয়া নাসিওনেল দে রিগুলেক্সন, কন্ত্রোল ৱাই ভিজিলান্সিয়া সানিত্রিয়া-এ.আর.সি.এস.এ, দোক্তর লিওপোলদো ইজকুইতা পেরেজগী মরক্তা নবেম্বর ৭, ২০২৩ দা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
কান্নবা:
লৈবাক অনিগী মরক্তা মেদিকেলগী পোৎথোকশিং অমসুং মরী লৈনবা চৎন-কাংলোনশিংগী লমদা ই-পাউ পীনবা অমসুং মতেং পীনবদা এম.ও.য়ু অসিনা হেন্না ফগৎহনগনি। মালেমগী কৈথেলশিংদা থেংনরিবা মগুন হন্থবা, নমথাক তৌবা হিদাক-লাংথকশিংগী খুদোংচাদবশিং থেংননবা এম.ও.য়ু অসি খুৎয়েক পীনদুনা রিগুলেতরি এজেন্সিশিংগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী খুদোংচাবা পীগনি।
থবক ফংবগী খুদোংচাবা:
চৎন-কাংলোনগী থবকশিং পুনশিনবা অসিনা ভারত্তগী হিদাক-লাংথকশিং মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং মখা তানা ফার্মাসিউতিকেল সেক্তরদা লাইরিক-লাইশু হৈরিবা শীনফম অসিগী মীওইগী থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীগনি।
অত্মানির্ভর ভারত:
এম.ও.য়ু অসিনা মেদিকেলগী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপদা মতেং পাংদুনা ফোরেন একচেঞ্জশিং ফংহনবা ঙমগনি। মসি অত্মানির্ভর ভারত অমগী মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমা ওইগনি।
নুঙগীৱারোল:
সি.দি.এস.সি.ও অসি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তগী এত্তেচ ওফিস অমা ওইরিবা দাইরেক্তোরেত জেনেরেল ওফ হেল্থ সর্বিসেসকী সবোর্দিনেত ওফিস অমনি। সি.দি.এস.সি.ও ভারত্তা হিদাক-লাংথকশিং, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং অমসুং অকে-অমৌগী পোৎলমশিংগী নেসনেল রিগুলেতোরি ওথোরিতিনি। এজেন্সিয়া নাসিওনেল দে রিগুলেক্সন, কন্ত্রোল ৱাই ভিজিলান্সিয়া সানিত্রিয়া-এ.আর.সি.এস.এ, দোক্তর লিওপোলদো ইজকুইতা পেরেজনা অসিগুম্বা পোৎথোকশিংগী মতাংদা ইক্বেদোরগী রিগুলেতোরি এজেন্সিনি।