প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৮ৰ পৰা ১০ জানুৱাৰীলৈ গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গোলকীয় সন্মিলন’ৰ দশম সংস্কৰণ উদ্বোধন কৰিব
সন্মিলনৰ বিষয়বস্তু: ‘ভৱিষ্যতৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ’
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ট্ৰেড শ্ব'ও উদ্বোধন কৰিব
শীৰ্ষ গোলকীয় নিগমসমূহৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হ’ব প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘গিফ্ট চিটী’ত ‘গ্লোবেল ফিনটেক লিডাৰশ্বিপ ফ'ৰাম’ৰ বিশিষ্ট ব্যৱসায়িক নেতাসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিব
07 JAN 2024 3:11PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৮ৰ পৰা ১০ জানুৱাৰী, ২০২৪লৈ গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব।
৯ জানুৱাৰীৰ পুৱা প্ৰায় ৯:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰী গান্ধীনগৰৰ মহাত্মা মন্দিৰত উপস্থিত হ'বগৈ, য'ত তেওঁ বিশ্বনেতাসকলৰ সৈতে দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হ'ব আৰু তাৰ পিছত শীৰ্ষ গোলকীয় নিগমসমূহৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলৰ সৈতে বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰিব। আবেলি প্ৰায় ৩ বজাত তেওঁ ‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ট্ৰেড শ্ব' উদ্বোধন কৰিব।
১০ জানুৱাৰীৰ দিনা পুৱা প্ৰায় ৯:৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গান্ধীনগৰৰ ‘মহাত্মা মন্দিৰ’ত ‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ছামিট ২০২৪’ উদ্বোধন কৰিব। তাৰ পিছত, তেওঁ শীৰ্ষ গোলকীয় নিগমসমূহৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলৰ সৈতে এখন বৈঠকত মিলিত হব। ইয়াৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘গিফ্ট চিটী’ ভ্ৰমণ কৰিব, য'ত সন্ধিয়া প্ৰায় ৫:১৫ বজাত তেওঁ ‘গ্লোবেল ফিনটেক লিডাৰশ্বিপ ফ'ৰাম’ৰ বিশিষ্ট ব্যৱসায়িক নেতাসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিব।
২০০৩ চনত তদানীন্তন মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত অনুষ্ঠিত কৰা ‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গোলকীয় সন্মিলন’ আজি সামগ্ৰিক বিকাশ আৰু বহনক্ষম উন্নয়নৰ বাবে ব্যৱসায়িক সহযোগিতা, জ্ঞানৰ আদান-প্ৰদান আৰু কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ বাবে অন্যতম প্ৰতিষ্ঠিত গোলকীয় মঞ্চ হিচাপে বিকশিত হৈছে। ২০২৪ চনৰ ১০ৰ পৰা ১২ জানুৱাৰীলৈ গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰত ‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গোলকীয় সন্মিলন’ৰ দশম সংস্কৰণ অনুষ্ঠিত হব। ইয়াৰ বিষয়বস্তু হৈছে 'ভৱিষ্যতৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ'। সন্মিলনৰ এই দশম সংস্কৰণত "সফলতাৰ সন্মিলনৰ ৰূপত ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাটৰ ২০টা বছৰ" উদযাপন কৰা হ'ব।
এই বছৰৰ সন্মিলনৰ বাবে ৩৪খন অংশীদাৰ দেশ আৰু ১৬টা অংশীদাৰ সংগঠনে অংশগ্ৰহণ কৰিছে। লগতে, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে উত্তৰ-পূব অঞ্চলসমূহত বিনিয়োগৰ সুযোগ প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ ‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট মঞ্চ’ ব্যৱহাৰ কৰিব।
সন্মিলনখনত বিশ্বৰ প্ৰাসংগিক বিষয় যেনে ‘উদ্যোগ ৪.০’, ‘প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱন’, ‘বহনক্ষম উৎপাদন’, ‘সেউজ হাইড্ৰজেন’, ‘ই-গতিশীলতা’ আৰু ‘নৱীকৰণযোগ্য শক্তি আৰু স্থিৰতাৰ দিশত পৰিৱৰ্তন’ৰ দৰে আলোচনাচক্ৰ আৰু সন্মিলনকে ধৰি বিভিন্ন অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হ'ব।
‘ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট গ্লোবেল ট্ৰেড শ্ব'ত প্ৰতিষ্ঠানসমূহে বিশ্বমানৰ অত্যাধুনিক প্ৰযুক্তিৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা সামগ্ৰী প্ৰদৰ্শন কৰিব। ‘ই-গতিশীলতা’, ‘ষ্টাৰ্ট-আপ’, ‘এমএছএমই’, ‘নীল অৰ্থনীতি’, ‘সেউজ শক্তি’ আৰু ‘স্মাৰ্ট আন্তঃগাঁথনি’ হৈছে ‘ট্ৰেড শ্ব'ৰ কেতবোৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ড।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat from 8-10 January
PM to inaugurate 10th edition of Vibrant Gujarat Global Summit
Theme of the Summit: Gateway to the Future
PM to also inaugurate Vibrant Gujarat Global Trade Show
PM to hold meetings with CEOs of top global corporations
PM to interact with the prominent business leaders in Global FinTech Leadership Forum at GIFT City
07 JAN 2024 3:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat from 8-10 January 2024.
On 9th January, at around 9:30 AM, Prime Minister will arrive at Mahatma Mandir in Gandhinagar, where he will hold bilateral meetings with World Leaders, followed by a meeting with CEOs of top global corporations. At around 3 PM, he will inaugurate Vibrant Gujarat Global Trade Show.
On 10th January, at around 9:45 AM, Prime Minister will inaugurate Vibrant Gujarat Global Summit 2024 at Mahatma Mandir, Gandhinagar. Thereafter, he will hold a meeting with CEOs of top global corporations. Prime Minister will then travel to GIFT City where, at around 5:15 PM, he will interact with prominent business leaders in the Global FinTech Leadership Forum.
Vibrant Gujarat Global Summit, conceptualised in 2003 under the visionary leadership of the then Chief Minister Shri Narendra Modi, has today evolved as one of the most reputed global forums for business collaboration, knowledge sharing and strategic partnerships for inclusive growth and sustainable development. The Tenth edition of Vibrant Gujarat Global Summit is being held from 10 to 12 January 2024 in Gandhinagar, Gujarat. Its theme is 'Gateway to the Future'. This Tenth Edition of the Summit will celebrate “20 Years of Vibrant Gujarat as the Summit of Success”.
There are 34 Partner countries and 16 Partner organisations for this year’s Summit. Further, the Ministry of Development of North-Eastern Region will utilise the Vibrant Gujarat platform to showcase investment opportunities in the North-Eastern regions.
The Summit will host various events including seminars and conferences on globally relevant topics such as Industry 4.0, Technology and Innovation, Sustainable Manufacturing, Green Hydrogen, Electric Mobility and Renewable Energy and Transition towards Sustainability.
In the Vibrant Gujarat Global Trade Show, companies will display products made from world class state of the art technology. E-mobility, Start-ups, MSMEs, Blue Economy, Green Energy & Smart Infrastructure are some of the focus sectors of the Trade Show.