Ministry of Youth Affairs and Sports
BEACH GAMES 2024, DIU
Madhya Pradesh emerges overall Champion of first ever Beach Games held in Diu
Tiny Lakshadweep stuns mighty Maharashtra to win Beach Soccer Gold
Successful conduct of Diu Beach Games lay foundation for exciting sporting events by the Sea – Shri Anurag Singh Thakur
13 JAN 2024 12:04PM by PIB Delhi
The Beach Games 2024, the first multi-sports beach games in India, organized at the pristine blue flag certified Ghoghla Beach in Diu concluded with landlocked Madhya Pradesh emerging overall champion, topping the medal tally with a total of 18 medals, including an impressive haul of 7 golds. This remarkable feat not only showcased the sporting prowess of Madhya Pradesh's contingent but also highlighted the depth of talent fostered within the state.
Maharashtra won 14 medals including 3 gold, while Tamil Nadu, Uttarkhand and hosts Dadra, Nagar Haveli, Diu & Daman secured 12 medals each. Assam won 8 medals, out of which 5 were Gold.
In a thrilling turn of events, Lakshadweep secured the gold medal in Beach Soccer, marking a historic achievement for the pristine island territory. They beat Maharashtra 5-4 in the well contested final. Lakshadweep’s victory not only added to the diversity of medal winners but also underscored the inclusive and nationwide impact of the Diu Beach Games 2024.
Sporting excellence took centre stage from January 4-11, as 1404 athletes, all under the age of 21, from 28 states and Union Territories, supported by 205 match officials, participated in a diverse range of disciplines.
The games were structured into 2 sessions each day. The Morning Session, starting from 8 am and concluding at noon, followed by the Afternoon Session, commencing at 3 pm. This scheduling not only optimized the athletes' performances under suitable weather conditions but also allowed for a dynamic and engaging viewing experience for the enthusiastic audience.
From the strategic showdowns in Tug of War to the breath-taking feats of Sea Swimming, the martial artistry of Pencak Silat, the acrobatic displays of Mallakhamb, the fast-paced action of Beach Volleyball, the strategic battles of Beach Kabaddi, and the electrifying kicks and goals of Beach Soccer, each sport brought its unique energy to the event. The debut of Beach Boxing added an extra layer of excitement, captivating both participants and spectators and marking a historic moment in the nation's athletic journey.
Union Minister for Youth Affairs & Sports Anurag Thakur took to X (formerly Twitter) to express his support and enthusiasm for this event. He captioned the post “The energy of the athletes and the beauty of Diu has woven a never-before vibe that is enchanting & exhilarating.” He further said, the vision of Prime Minister Narendra Modi to bring new life to the Beaches of Bharat has taken a sporting turn, with the organization of the first ever Beach Games in Diu, off the Gujarat coast.
India is geographically gifted with some of the most beautiful beaches in the world. 12 of the beaches in India have Blue Flag certification given to cleanest beaches promoting sustainable tourism. However, many of the country’s beaches aren’t as explored as they should be. Hence the successful hosting of Diu Beach Games comes as heartening news.
Images of Beach Games 2024 Diu

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
বীচ গেমস 2024, দিয়ু
দিয়ুদা পাঙথোকখিবা ইহান হানবা বীচ গেমস্তা মধ্য প্রদেশনা ওভরওল চেম্পিয়ন ওইখ্রে
বীচ সোসরদা অপীকপা লক্ষদ্বীপনা অচৌবা মহারাস্ত্রবু মাইথীবা পীদুনা গোল্দ লৌখ্রে
দীয়ু বীচ গেমস মাইপাক্না পাঙথোকখিবা অসিনা সমুদ্রগী মপালদা পাঙথোকপা নুংঙাইরবা স্পোর্তিং ইভেন্তশিংগী য়ুম্ফম থোনখ্রে – অনুরাগ থাকুর
13 JAN 2024 12:04PM by PIB Imphal
দিয়ুদা লৈবা অমকপা য়াওদ্রবা ব্ল্যু ফ্লেগ সর্তিফাইদ ওইরবা ঘোঘলা বীচতা পাঙথোকখিবা ভারতকী অহানবা মলতি-স্পোর্তস বীচ গেমস, বীচ গেমস 2024 অসি গোল্দ 7 য়াওনা অপুনবা মেদল 18 লৌবা ঙমদুনা মেদল তেল্লীদা মকোক্তা লৈদুনা কংফালনা কোইশিন্দুনা লৈবা মধ্য প্রদেশনা ওভরওল চেম্পিয়ন ওইদুনা লোইশিনখি। শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অসিনা মধ্য প্রদেশকী কন্তিঞ্জেন্তগী স্পোর্তসকী হৈথোই-শীংথোইবা অদু উৎখিবতা নত্তনা রাজ্য অসিদা লৈরিবা তেলেন্ত য়োকখৎলিবা অদুসু উৎখি।
মহারাস্ত্রনা গোল্দ 3 য়াওনা মেদল 14 ফংখি, অমরোমদা তামিল নাদু, উত্তরাখন্দ অমসুং য়ুম্বু দাদরা, নগর হবেলি, দিয়ু অমসুং দামন্না মেদল 12 লৌখি। অসামনা মেদল 8 লৌখি মসিদা গোল্দ 5 য়াওখি।
নুংঙাইরবা ইভেন্ত অসিদা লক্ষদ্বীপনা বীচ সোসরদা গোল্দ মেদল লৌখি, মসিনা অমকপা য়াওদ্রবা ঈথৎ লমদম অসিগী ওইনা পুৱারী ওইরবা মাইপাকপা অমা ওইখি। মখোয়না নীংথিনা লম্বা তৌনদুনা ফাইনেলদা মহারাস্ত্রবু 5-4দা মাইথিবা পীখি। লক্ষদ্বীপকী মাইপাকপা অসিনা মেদল ৱিনরশিংদা দাইভর্সিতী হাপকৎপা খক্তা নত্তনা দিয়ু বীচ গেমস 2024গী ইনক্লুসিব অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবদা পীরিবা শাফু অদুসু উৎখি।
মেৎচ ওফিসিএল 205না সপ্পোর্ত তৌবা রাজ্য 28 অমসুং য়ুনিয়ন তেরিরোরীশিংদগী চহি 21গী মখাদা লৈবা এথলীথ 1404না তোঙান-তোঙানবা দিসিপ্লিনশিংদা শরুক য়াখিবা লোয়ননা জনুৱারী 4-11 ফাওবা স্পোর্তিং এক্সিলেন্স অসিনা মীৎয়েং চীংশিনখি।
গেমস অসি নুমিৎ খুদিংগী সেসন 2 থোক্না পাঙথোকখি। মোর্নিং সেসন অসি অয়ুক পুং 8দগী হৌরগা নুমিৎ য়ুংবদা লোইশিনখি, মতুংদা অফতরনুন সেসন অসি নুংথিল পুং 3দা হৌখি। সেদ্যুল অসুম্না তৌবা অসিনা চুনবা ৱেদর কন্দিসনশিংদা এথলীথশিংগী পরফোর্মেন্সশিং ওপ্তিমাইজ তৌবতা নত্তনা থৱায় য়াওনা য়েংলিবা ভাবোলশিংগীদমক দাইনামিক অমসুং নুংঙাইরবা য়েংবগী এক্সপরিয়েন্স ফংহল্লি।
থৌরি চীংবীগী নুংঙাইরবা কুহ্মৈদগী হৌরগা সমুদ্রদা ইরোইবা, পঞ্চক সিলেক্কী মার্সিএল আর্তিস্ত্রী, মল্লখম্বগী এক্রোবেতিক দিস্প্লেশিং, বীচ ভোল্লীবোলগী খোঙজেল য়াংবা এক্সন, বীচ কব্বদীগী হৈশিংনা লম্বা তৌনবা, অমসুং বীচ সোসরগী ফজরবা কিক অমসুং পাঞ্জলশিং, স্পোর্ত খুদিমক্না ইভেন্ত অসিদা অখন্নবা শক্তম অমা পীখি। বীচ বোক্সিংগী দিব্যুতনা নুংঙাইবগী এক্সত্রা লেয়র অমা হাপখি, শরুক য়ারিবশিং অমসুং অয়েংবশিং অনিমক্কী ওইনা পুক্নিং চীংশিন্নীংঙাই ওইহল্লি অমসুং মসিনা লৈবাক্কী এথলেতিক জর্নীদা পুৱারী ওইরবা মীকুপ অমা ওইরি।
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী অনুরাগ থাকুরনা Xতা (ত্বিত্তর হান্না খঙনরম্বা) ইভেন্ত অসিগীদমক মহাক্কী সপ্পোর্ত অমসুং নুংঙাইবা অদু ফোঙদোকখি। মহাক্না অসুম্না কেপ্সন পীদুনা পোস্ত তৌখি “এথলীথশিংগী ইনর্জী অমসুং দিয়ুগী ফজবনা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা ফজবা অমসুং নুংঙাইবা অমা ফংহল্লি”। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি, গুজরাতকী সমুদ্র খোঙবানদা লৈবা দিয়ুদা ইহান হানবা বীচ গেমস পাঙথোকপগা লোয়ননা ভারতকী বীচশিংদা অনৌবা পুন্সি পীনবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী বিজনবু ইনোৎ হাপখি।
ভারত অসি মালেমগী খ্বাইদগী ফজরবা বীচশিংগা লোয়ননা ফজরবা জিওগ্রাফী লৈ। ভারত্তা লৈরিবা বীচশিংদা 12দি সস্তেনেবল তুরিজম থৌগৎলদুনা খ্বাইদগী লুনানবা বীচ ওইনা ব্ল্যু ফ্লেগ সর্তিফিকেসন পীখি। অদুম ওইনমক লৈবাক্কী বীচশিং অসি নীংথিনা এক্সপ্লোর তৌবা য়ৌদ্রি। মরম অসিনা দিয়ু বীচ গেমস মাইপাক্না পাঙথোকখিবা অসি নুংঙাইরবা পাউ অমা ওইরি।
দিয়ুদা পাঙথোকখিবা বীচ গেমস 2024গী শক্তমশিং