প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আদিত্য-এল১-এ ইয়াৰ গন্তব্যস্থানত উপনীত হোৱাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে
06 JAN 2024 5:10PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাৰতৰ প্ৰথমটো সৌৰ অনুসন্ধান উপগ্ৰহ আদিত্য-এল১-এ গন্তব্যস্থানত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে।
এই কৃতিত্বক আমাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ সমৰ্পণৰ প্ৰমাণ বুলি অভিহিত কৰি তেওঁ কয় যে আমি মানৱতাৰ হিতৰ বাবে বিজ্ঞানৰ নতুন দিগন্ত অনুসৰণ কৰি যাম।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এইদৰে পোষ্ট কৰিছেঃ
"ভাৰতে আন এক মাইলৰ খুঁটি সৃষ্টি কৰিছে। ভাৰতৰ প্ৰথমটো সৌৰ অনুসন্ধান উপগ্ৰহ আদিত্য-এল১-এ ইয়াৰ গন্তব্যস্থানত উপনীত হৈছে। এইটো আটাইতকৈ জটিল আৰু কঠিন মহাকাশ অভিযানসমূহৰ মাজৰ এটাক সাকাৰ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ নিৰন্তৰ সমৰ্পণৰ প্ৰমাণ। মই এই অসাধাৰণ কৃতিত্বক প্ৰশংসা কৰাৰ ক্ষেত্ৰত ৰাষ্ট্ৰৰ সৈতে যোগ দিছোঁ। আমি মানৱতাৰ হিতৰ বাবে বিজ্ঞানৰ নতুন দিগন্ত অনুসৰণ কৰি যাম।"

Prime Minister's Office
PM celebrates Aditya-L1 reaching its destination
06 JAN 2024 5:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today expressed joy as India’s first solar observatory Aditya-L1 reached it destination.
Calling the feat a testament to the dedication of our scientists, he said we will continue to pursue new frontiers of science for the benefit of humanity.
The Prime Minister posted on X:
"India creates yet another landmark. India’s first solar observatory Aditya-L1 reaches its destination. It is a testament to the relentless dedication of our scientists in realising among the most complex and intricate space missions. I join the nation in applauding this extraordinary feat. We will continue to pursue new frontiers of science for the benefit of humanity."