প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অদিত্যা-এল ১ না মসিগী পন্থুংফম য়ৌখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখ্রে
06 JAN 2024 5:10PM by PIB Imphal
ভারতকী অহানবা সোলার ওজার্বেতোরি অদিত্যা-এল ১ না মসিগী পন্থুংফম য়ৌখিবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হরাওবা ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্না হায়খি মাইপাকপা অসি ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিংগী কৎথোকপগী খুদম অমনি। মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা ঐখোয়না মখা তানা সাইন্সকী অনৌবা থবকশিং পায়খৎখিগনি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ;
“ভারতনা অতোপ্পা মাইপাকপা অমা পুরকপা ঙম্লে। ভারতকী অহানবা সোলার ওজার্বেতোরি অদিত্যা-এল ১ না মসিগী পন্থুংফম য়ৌখ্রে। স্পেসন মিসনশিংগী মনুংদা খ্বাইদগী লুবা থবক অমা পাংথোক্তুনা মাইপাকপা অসি ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিংগী কৎথোকপগী খুদম অমনি। মসিগী অখন্নবা মাইপাকপা অসি থাগৎপা ফোঙদোকপদা ঐনা লৈবাক মীয়ামগা লোয়ননা শরুক য়ামিন্নরি। মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা ঐখোয়না মখা তানা সাইন্সকী অনৌবা থবকশিং পায়খৎখিগনি”।

Prime Minister's Office
PM celebrates Aditya-L1 reaching its destination
06 JAN 2024 5:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today expressed joy as India’s first solar observatory Aditya-L1 reached it destination.
Calling the feat a testament to the dedication of our scientists, he said we will continue to pursue new frontiers of science for the benefit of humanity.
The Prime Minister posted on X:
"India creates yet another landmark. India’s first solar observatory Aditya-L1 reaches its destination. It is a testament to the relentless dedication of our scientists in realising among the most complex and intricate space missions. I join the nation in applauding this extraordinary feat. We will continue to pursue new frontiers of science for the benefit of humanity."