প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীসকলক সম্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
‘মোদী কী গেৰেন্টী’ বাহন এতিয়া দেশৰ সকলো প্ৰান্ততে উপনীত হৈছে”
“বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ মোদীয়ে ফ্লেগ-অফ কৰিছিল আৰু আজি দেশবাসীয়ে ইয়াৰ দায়িত্ব লৈছে”
“শক্তি দিয়া। দেশৰ শ-শ ক্ষুদ্ৰ চহৰে এখনি উন্নত ভাৰতৰ মহা ভেটি সুদৃঢ় কৰিবলৈ আগবাঢ়িছে”
“মোদীৰ নিশ্চয়তাই আনৰপৰা আশাৰ চিন্তা দূৰ কৰিছে”
“চৰকাৰ নগৰীয়া গৃহস্থীসমূহৰ বাবে ধন সঞ্চয়ৰ ক্ষেত্ৰত অংগীকাৰবদ্ধ”
“যোৱা ১০ বছৰত আধুনিক ৰাজহুৱা পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত অতুলনীয় পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে”
16 DEC 2023 6:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰে মত-বিনিময় কৰি তেওঁলোকক সম্বোধন কৰে। এই কাৰ্য্যসূচীতে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ৰাজস্থান, মধ্যপ্ৰদেশ, ছত্তীশগড়, তেলেংগানা আৰু মিজোৰামত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ ফ্লেগ-অফ কৰে।
সমবেতসকলক সম্বোধনেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ৰাজস্থান, মধ্যপ্ৰদেশ, ছত্তীশগড়, তেলেংগানা আৰু মিজোৰাম, এই পাঁচখন ৰাজ্যত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ ফ্লেগ-অফৰ সুযোগ লাভৰ বাবে কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে আৰু ‘মোদী কী গেৰেন্টী’ বাহনখন এতিয়া দেশৰ সকলো প্ৰান্ততে উপনীত হোৱা বুলি কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এমহীয়া যাত্ৰাত ভিবিএছৱাই হাজাৰ-হাজাৰ গাঁৱৰ লগতে ১৫০০ চহৰত উপনীত হৈছে। ইয়াত সৰু-সৰু চহৰ আৰু নগৰসমূহো অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে। এই ৰাজ্য কেইখনত নিৰ্বাচনী আচৰণ বিধিৰ বাবে ভিবিএছৱাই পূৰ্বে আৰম্ভ কৰিব নোৱাৰাৰ কথা উল্লেখেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উক্ত পাঁচখন ৰাজ্যৰ নৱ-নিৰ্বাচিত চৰকাৰসমূহক নিজ-নিজ ৰাজ্যত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাক ক্ষীপ্ৰতাৰে সম্প্ৰসাৰণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ এটি জন আন্দোলনৰ মনোভাৱ সম্পৰ্কে আলোকপাত কৰে। “বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ মোদীয়ে ফ্লেগ-অফ কৰিছিল আৰু আজি দেশবাসীয়ে ইয়াৰ দায়িত্ব লৈছে”, তেখেতে কয়। তেখেতে হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে হোৱা মত-বিনিময়ৰ সময়ত ‘মোদী কী গেৰেন্টী কী গাড়ী’ক আদৰণি জনাবলৈ ৰাইজৰ উৎসাহৰ কথা উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ভিবিএছৱাইৰ যাত্ৰাৰে সংযোগ স্থাপনৰ এয়া চতুৰ্থটো অনুষ্ঠান বুলি উল্লেখেৰে তেখেতে গ্ৰামাঞ্চলৰ লোকসকলৰ সৈতে মত-বিনিময়ৰ কথা ব্যক্ত কৰে। ইয়াত তেখেতে পিএম কিষাণ সন্মান নিধি, প্ৰাকৃতিক কৃষিকাৰ্য্য, গ্ৰাম্য অৰ্থনীতিৰ দিশসমূহ, ভাৰতৰ গাঁওসমূহক উন্নত কৰাৰ কথা আলোচনা কৰে বুলি কয়। আজিৰ কাৰ্য্যসূচীত নগৰাঞ্চলসমূহৰ ভালে সংখ্যক লোক জড়িত হোৱাৰ কথা উল্লেখেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে আজি নগৰ উন্নয়ন সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰিবলৈ তেখেত আগ্ৰহী হৈ উঠিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, “এখনি উন্নত ভাৰতৰ দৃঢ়তাত আমাৰ চহৰসমূহে এক বৃহৎ ভূমিকা পালন কৰিছে। স্বাধীনতাৰ পিছত হোৱা উন্নয়ন দেশৰ কেতবোৰ ডাঙৰ-ডাঙৰ চহৰতে সীমাবদ্ধ আছিল। কিন্তু, আজি আমি দেশৰ টায়াৰ-২ আৰু টায়াৰ-৩ চহৰসমূহৰ উন্নয়নত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছোঁ। শক্তি দিয়া। দেশৰ শ-শ ক্ষুদ্ৰ চহৰে এখনি উন্নত ভাৰতৰ মহা ভেটি সুদৃঢ় কৰিবলৈ আগবাঢ়িছে।” এই সন্দৰ্ভত তেখেতে অমৰুট অভিযান আৰু স্মাৰ্ট চিটি অভিযানৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰে, যিয়ে ক্ষুদ্ৰ চহৰসমূহৰ মৌলিক সুবিধাসমূহৰ অগ্ৰগতি সাধন কৰিছে। এই অগ্ৰগতিয়ে জীৱন-যাপনৰ সহজতা, ভ্ৰমণৰ সহজতা আৰু ব্যৱসায় কৰাৰ সহজতাক প্ৰত্যক্ষভাৱে প্ৰভাৱিত কৰিছে। দৰিদ্ৰ, নব্য মধ্যবিত্ত, মধ্যবিত্ত বা আঢ্যৱন্ত লোক, সকলোৱে এই বৰ্ধিত সা-সুবিধা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।
“চৰকাৰে পৰিয়ালৰ সদস্য হিচাপে আপোনাসৱৰ সমস্যাৰাজি হ্ৰাসত মনোনিৱেশ কৰিছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়। ক’ৰোনা মহামাৰীৰ সময়ত চৰকাৰে আগবঢ়োৱা সাহায্য সম্পৰ্কে আলোকপাতেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ২০ কোটি মহিলাৰ বেংক একাউন্টত হাজাৰ-হাজাৰ কোটি টকা জমা কৰা, বিনামূলীয়া ক’ভিডৰ ভেকচিন নিশ্চিত কৰা, দৰিদ্ৰ পৰিয়ালৰ বাবে বিনামূলীয়া ৰেচন আৰু ক্ষুদ্ৰ ব্যৱসায়ীসকললৈ লাখ-লাখ কোটি টকা মূল্যৰ সাহায্য আগবঢ়োৱাৰ কথা উল্লেখ কৰে। “মোদীৰ নিশ্চয়তাই আনৰপৰা আশাৰ চিন্তা দূৰ কৰিছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ৰাজপথৰ ব্যৱসায়ী আৰু হকাৰসকলক বেংকিং ব্যৱস্থাৰে সংযোগ কৰাৰ কথাও উল্লেখেৰে কয় যে তেওঁলোকে এতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী স্বনিধি যোজনাৰ অধীনত সহজে ঋণৰ সুবিধা লাভ কৰিছে। পিএম স্বনিধি যোজনাৰ অধীনত এতিয়ালৈকে ৫০ লাখৰো অধিক লোকে বেংকৰ সাহায্য লাভ কৰা বুলি উল্লেখৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে জনাই যে ভিবিএছৱাইৰ জৰিয়তে ১.২৫ লাখ লোকে পি এম স্বনিধিৰ বাবে আবেদন কৰিছে। “পিএম স্বনিধি আঁচনিৰ ৭৫ শতাংশৰো অধিক হিতাধিকাৰী দলিত, পিছপৰা আৰু জনজাতীয় সমাজৰ সদস্যকে প্ৰমুখ্য কৰি প্ৰায় ৪৫ শতাংশ হৈছে মহিলা হিতাধিকাৰী”, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে নগৰবাসীৰ সামাজিক সুৰক্ষাৰ প্ৰতি চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাৰ কথা পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে। তেখেতে চহৰ অঞ্চলৰ জনসাধাৰণৰ বাবে সম্প্ৰসাৰিত নিৰাপত্তা আৱৰণৰ বিষয়ে বিশদভাৱে কয়। ৬০ বছৰ বয়সৰ পিছত ৫ হাজাৰ টকা মাহিলী পেঞ্চন নিশ্চিতকৰণেৰে অটল পেঞ্চন আঁচনিৰ ৬ কোটি গ্ৰাহক আছে বুলি তেখেতে কয়। পিএম সুৰক্ষা বীমা যোজনা আৰু জীৱন জ্যোতি যোজনাই ২ লাখ টকা পৰ্য্যন্ত লাইফ ক’ভাৰ প্ৰদান কৰিছে। ইতিমধ্যে এই আঁচনিসমূহৰ অধীনত ১৭ হাজাৰ কোটি টকাৰ দাবী নিষ্পত্তি কৰা হৈছে বুলিও তেখেতে অৱগত কৰে। সকলোকে এই আঁচনিসমূহত নিজকে পঞ্জীয়নেৰে নিৰাপত্তাৰ কৱচ মজবুত কৰিবলৈ অনুৰোধ জনায়।
“আয়কৰ ৰেহায়েই হওঁক বা সাশ্ৰয়ী চিকিৎসাই হওঁক, চহৰীয়া গৃহস্থীসমূহৰ বাবে ধন সঞ্চয়ৰ ক্ষেত্ৰত চৰকাৰ অংগীকাৰবদ্ধ”, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়। আয়ুষ্মান ভাৰত যোজনাৰ সন্দৰ্ভত ব্যক্তকৰণেৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কোটি-কোটি নগৰীয়া দৰিদ্ৰ লোকক ইয়াত অন্তৰ্ভুক্তকৰণৰ সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰে। আয়ুষ্মান কাৰ্ডে তেওঁলোকক চিকিৎসা ব্যয়ৰ ১ লাখ কোটি টকা ৰাহিত সহায় কৰিছে। তেখেতে জন ঔষধি কেন্দ্ৰসমূহৰ কথাও উল্লেখেৰে ইয়াত ৮০ শতাংশ ৰেহাই দৰত ঔষধ উপলব্ধ বুলি কয়। ইয়াৰ ফলশ্ৰুতিত চহৰত বসবাস কৰা দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ বাবে ২৫ হাজাৰ কোটিৰো অধিক টকা ৰাহি হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ সংখ্যা ২৫ হাজাৰলৈ বৃদ্ধিৰ বাবে চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা সিদ্ধান্ত সম্পৰ্কেও অৱগত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে উজ্জ্বলা আঁচনিৰ অধীনত দেশত এলইডি বাল্বৰ বিপ্লৱৰ কথা ব্যক্ত কৰে, যি পদক্ষেপে চহৰীয়া গৃহস্থীসমূহৰ বিদ্যুতৰ বিল যথেষ্ট হ্ৰাস কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক ৰাষ্ট্ৰ, এক ৰেচন কাৰ্ডে প্ৰব্ৰজিত শ্ৰমিকসকলক কেনেদৰে সহায় কৰিছে, সেই কথাও উল্লেখ কৰে। তেখেতে লগতে জনায় যে যোৱা ৯ বছৰত দৰিদ্ৰ পৰিয়ালসমূহক ৪ কোটিৰো অধিক গৃহ প্ৰদান কৰা হৈছে, ইয়াৰে এটা মূল অংশ নগৰীয়া দৰিদ্ৰ হিতাধিকাৰীসকলক প্ৰদান কৰা হৈছে। ক্ৰেডিট লিংকড ৰাজ-সাহায্য আঁচনি, নিজা ঘৰ নথকাসকলৰ বাবে উচিত ভাড়া নিশ্চিতকৰণৰ প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ আৰু প্ৰব্ৰজিত শ্ৰমিকসকলৰ বাবে বিশেষ কমপ্লেক্সৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, “ৰাজহুৱা পৰিবহণ হৈছে চহৰৰ দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত পৰিয়ালসমূহলৈ এটি উন্নত জীৱন-যাত্ৰা প্ৰশস্তকৰণৰ আন এক প্ৰধান মাধ্যম। যোৱা ১০ বছৰত আধুনিক ৰাজহুৱা পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত অতুলনীয় পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে।” তেখেতে জনায় যে যোৱা ১০ বছৰত ১৫খন নতুন চহৰে মেট্ৰ’ সেৱা লাভ কৰিছে। ২৭খন চহৰত হয় মেট্ৰ’ৰ কাম সম্পূৰ্ণ হৈছে নহয় অব্যাহত আছে। পিএম -ইবাছ সেৱা অভিযানৰ অধীনত বহু চহৰত বৈদ্যুতিক বাছ চলি আছে। “মাত্ৰ দুই-তিনি দিন পূৰ্বে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে দিল্লীতো ৫০০খন নতুন ইলেক্ট্ৰিক বাছৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। এতিয়া দিল্লীত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে চলোৱা বৈদ্যুতিক বাছৰ সংখ্যাই ১৩০০ অতিক্ৰম কৰিছে”, তেখেতে অৱগত কৰে।
সম্বোধনৰ সামৰণিত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে নগৰসমূহ যুৱ-মহিলা উভয়কে সৱলীকৰণৰ মহান মাধ্যম বুলি উল্লেখেৰে কয়, “‘মোদী কী গেৰেন্টী’ বাহনে যুৱ-শক্তি আৰু মহিলা উভয়কে সবল কৰি তুলিছে।” তেখেতে সকলোকে ভিবিএছৱাইৰ সৰ্বাধিক সুবিধা গ্ৰহণ আৰু বিকশিত ভাৰতৰ এই সংকল্পক আগুৱাই নিবলৈ আহ্বান জনায়।
পটভূমিঃ
চৰকাৰে ৰূপায়ণ কৰা আঁচনিসমূহৰ সুবিধাৰাজি সকলো লক্ষ্য হিতাধিকাৰীয়ে সময়োচিতভাৱে লাভ কৰাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি চৰকাৰৰ ধ্বজাবাহী আঁচনিসমূহৰ পৰিপূৰকতা লাভৰ উদ্দেশ্যেৰে সমগ্ৰ দেশতে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ সূচনা কৰা হৈছে।
এই অনুষ্ঠানত দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তৰ হাজাৰ-হাজাৰ বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীয়ে যোগদান কৰে। ইয়াত কেইবাগৰাকীও কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী, সাংসদ, বিধায়ক আৰু স্থানীয় পৰ্য্যায়ৰ প্ৰতিনিধিয়েও ভাগ লয়।

Prime Minister's Office
PM addresses beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra
“‘Modi Ki Guarantee’ vehicle is now reaching all parts of the country”
“Even though Modi has flagged off the Vikas Bharat Sankalp Yatra, the truth is that today the countrymen have taken charge of it”
“Giving strength. Hundreds of small cities of the country are going to strengthen the grand edifice of developed India”
“Modi’s guarantee begins when expectations from others cease”
“Government is committed to saving money for urban families”
“The work that has been done for modern public transport in the last 10 years is incomparable”
16 DEC 2023 6:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted and addressed the beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. During the programme, the Prime Minister flagged off the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Telangana and Mizoram.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed gratitude for getting the opportunity to flag off the Viksit Bharat Sankalp Yatra in the five states of Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Telangana and Mizoram, and remarked that the ‘Modi Ki Guarantee’ vehicle is now reaching all parts of the country. In its one-month journey, the Prime Minister informed that VBSY has reached thousands of villages as well as 1500 cities which include smaller cities and towns. Noting that the VBSY could not begin earlier due to the Model Code of Conduct during elections, the Prime Minister urged the newly elected governments of the five states to rapidly expand the Vikas Bharat Sankalp Yatra in their state.
The Prime Minister underlined the Jan Andolan aspect of Viksit Bharat Yatra Sankalp. “Even though Modi has flagged off the Vikas Bharat Sankalp Yatra, the truth is that today the countrymen have taken charge of it”, he said. He noted the enthusiasm and competition for welcoming the ‘Modi Ki Guarantee ki Gadi’ during his interaction with the beneficiaries.
Noting that it is the fourth occasion when the Prime Minister has connected with the journey of VBSY, he mentioned interacting with people from rural areas where he spoke about PM Kisan Samman Nidhi, natural farming, aspects of rural economy, and making India’s villages developed. Noting the involvement of a large number of people from urban areas in today's program, PM Modi said that today’s focus will be on urban development.
The Prime Minister said, “Our cities have a huge role in the determination of a developed India. Whatever development took place for a long time after independence, its scope was limited to some big cities of the country. But today we are focusing on the development of Tier-2 and Tier-3 cities in the country. Giving strength. Hundreds of small cities of the country are going to strengthen the grand edifice of developed India.” In this regard, he gave examples of AMRUT Mission And Smart City Mission that are upgrading basic facilities in the small cities. These upgrades are directly impacting ease of living, ease of travel and ease of doing business. Poor, neo-middle class, middle class or rich people, all are getting the benefit of these enhanced facilities, said the Prime Minister.
“Government is focussed on reducing your issues as a family member”, the Prime Minister remarked. Highlighting the assistance provided by the government during the coronavirus pandemic, the Prime Minister mentioned the disbursal of thousands of crores of rupees into the bank accounts of 20 crore women, ensuring free covid vaccine, free ration for poor families, and assistance worth lakhs of crores to small businesses. “Modi’s guarantee begins when expectations from others cease”, the Prime Minister remarked. PM Modi also mentioned connecting the street vendors and hawkers to the banking system who can now avail of loans easily under the PM SVANidhi Yojna. Noting that more than 50 lakh people have availed the bank’s assistance under PM SVANidhi Yojna so far, the Prime Minister informed that 1.25 lakh people have applied for PM SVANidhi through the VBSY. “More than 75 percent of the beneficiaries of PM SVANidhi Yojana are members of Dalit, backward and tribal communities including about 45 percent women beneficiaries”, the Prime Minister said adding that Modi's guarantee is useful for those who did not have any guarantee for the bank itself.
The Prime Minister reiterated the government's commitment to social security for urban dwellers. He elaborated on the expanding security net for the people in the urban areas. Atal Pension Scheme has 6 crore subscribers ensuring 5 thousand rupees monthly pension after the age of 60. PM Suraksha Bima Yojana and Jeevan Jyoti Yojana are providing life cover up to 2 lakh rupees. Claims worth 17 thousand crore have already been settled under these schemes, he informed. He requested everyone to get registered with these schemes and strengthen their security shield.
“Government is committed to saving money for urban families, be it exemption in income tax or low-cost treatment”, the Prime Minister said. Speaking about the Ayushman Bharat Yojna, the Prime Minister highlighted the inclusion of crores of urban poor where the Ayushman Card has helped them save Rs 1 lakh crore on medical expenses. He also mentioned the Jan Aushadhi Kendras where medicines are made available at an 80 percent discount, thereby helping save more than Rs 25,000 crores for the poor and middle class living in cities. The Prime Minister also informed about the government’s decision to increase the number of Jan Aushadhi Kendras to 25,000. Shri Modi touched upon the revolution of LED bulbs in the country under the Ujaala Scheme which has significantly reduced the electricity bills for urban families.
The Prime Minister also mentioned how the One Nation One Ration Card is helping migrant laborers. He also informed that in the last 9 years, more than 4 crore housing units have been given to poor families, one core of which was provided to urban poor beneficiaries. “Our government is also providing every possible help to middle-class families in fulfilling their dream of owning a house,” he said, mentioning the Credit Linked Subsidy Scheme, efforts to ensure reasonable rents for those who do not have houses of their own and special complexes for migrant laborers.
The Prime Minister said, “Public transport is another major means of providing a better life to the poor and middle-class families in cities. The work that has been done for modern public transport in the last 10 years is incomparable” He informed that 15 new cities got Metro service in the last 10 years as work on Metro is either complete or underway in 27 cities. Under PM -Ebus Seva Abhiyan electric buses are being run in many cities. “Just two-three days ago, the Central Government introduced 500 new electric buses in Delhi also. Now the number of electric buses run by the Central Government in Delhi has crossed 1300”, he informed .
Concluding the address, the Prime Minister noted that the cities are great mediums to empower both the youth and women and said, “‘Modi Ki Guarantee’ vehicle is also empowering both youth power and women.” He urged everyone to take maximum advantage of VBSY and take the resolve of a Viskit Bharat forward.
Background
Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country with the aim of attaining saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country joined the event. A large number of Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives also joined the program.