প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মহিলাসকলৰ 'জাতি' ইমানেই ব্যাপক যে তেওঁলোকে যিকোনো প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰিব পাৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিহাৰৰ দৰভাংগাৰ ভিবিএছৱাই হিতাধিকাৰী গৃহিণী শ্ৰীমতী প্ৰিয়ংকা দেৱীৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
"যিকোনো আঁচনি সফল হ'বলৈ, ইয়াৰ সুফল প্ৰতিজন হিতাধিকাৰীয়ে পাব লাগিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী"
09 DEC 2023 2:55PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ (ভিবিএছৱাই) হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। চৰকাৰৰ প্ৰধান আঁচনিসমূহৰ এশ শতাংশ লক্ষ্যপ্ৰাপ্তিৰ বাবে সমগ্ৰ দেশতে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা আৰম্ভ কৰা হৈছে, যাতে এই আঁচনিসমূহৰ লাভালাভ সময়সীমাৰ ভিতৰত সকলো লক্ষ্যযুক্ত হিতাধিকাৰীৰ ওচৰত উপনীত হোৱাটো সুনিশ্চিত কৰিব পাৰি।
বিহাৰৰ দৰভাঙ্গাৰ এগৰাকী গৃহিণী আৰু ভিবিএছৱাই হিতাধিকাৰী শ্ৰীমতী প্ৰিয়ংকা দেৱীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক জনায় যে তেওঁৰ স্বামীয়ে মুম্বাইত দৈনিক মজুৰী শ্ৰমিক হিচাপে কাম কৰে আৰু তেওঁ এক ৰাষ্ট্ৰ এক ৰেচন কাৰ্ড আঁচনি, পিএমজিকেৱাই আৰু জন ধন যোজনাৰ সুবিধা লাভ কৰিছে, বিশেষকৈ কোভিড মহামাৰীৰ সময়ত আৰু পিছত পৰিয়ালটোৰ অৰ্থনৈতিক পৰিস্থিতি শোচনীয় হোৱাৰ পিছত।
তেওঁ অঞ্চলটোত 'মোদী কি গেৰাণ্টি' বাহনখনৰ প্ৰতি উৎসাহ ব্যক্ত কৰে আৰু শ্ৰীমতী প্ৰিয়ংকাই উত্তৰ দিয়ে যে ভিবিএছৱাই ভানক মিথিলা অঞ্চলৰ পৰম্পৰাগত ৰীতি-নীতিৰে আদৰণি জনোৱা হৈছে। তেওঁ লগতে কয় যে চৰকাৰৰ পৰা লাভ কৰা সুবিধাই তেওঁক তেওঁৰ সন্তানৰ শিক্ষা আৰু পৰিয়ালৰ স্বাস্থ্যৰ ভালদৰে যত্ন ল'বলৈ সক্ষম কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰীমতী প্ৰিয়ংকাক তেওঁৰ গাঁৱত চৰকাৰী আঁচনিৰ বিষয়ে সজাগতা সৃষ্টি কৰিবলৈ আহ্বান জনায় আৰু 'মোদী কি গেৰাণ্টি' বাহনখন দেশৰ প্ৰতিখন গাঁৱত উপস্থিত হোৱাত সন্তুষ্টি ব্যক্ত কৰে। তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে যিকোনো আঁচনি সফল হ'বলৈ প্ৰতিজন হিতাধিকাৰীৰ ওচৰলৈ যাব লাগিব। তেওঁ কয় যে 'মোদী কি গেৰাণ্টি' বাহনৰ জৰিয়তে তেওঁ নিজেই আঁচনিসমূহৰ সুবিধাৰ পৰা বঞ্চিত হিতাধিকাৰীসকলৰ ওচৰলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰি আছে আৰু প্ৰতিজন যোগ্য নাগৰিকক সামৰি ল'বলৈ সংকল্পবদ্ধ। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহিলাসকলক বিভাজনমূলক ৰাজনীতিৰ বিষয়ে সতৰ্ক হ'বলৈ সতৰ্ক কৰি দিয়ে, যাৰ উদ্দেশ্য হৈছে মহিলা সম্প্ৰদায়ৰ মাজত বিভেদ সৃষ্টি কৰা আৰু তেওঁলোকক চৰকাৰৰ নিৰৱচ্ছিন্ন সমৰ্থনৰ আশ্বাস দিয়ে। তেওঁ কয়, "আমাৰ বাবে মহিলা এটাই জাতি, কোনো বিভাজন নাই। এই জাতিটো ইমান ডাঙৰ যে তেওঁলোকে যিকোনো প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰিব পাৰে", তেওঁ কয়।

Prime Minister's Office
‘Jati’ of women is so numerous, they can take on any challenge
PM interacts with homemaker Smt Priyanka Devi, a VBSY Beneficiary from Darbhanga, Bihar
“For any scheme to be successful, it needs to reach every beneficiary: PM”
09 DEC 2023 2:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Smt Priyanka Devi, a homemaker and a VBSY Beneficiary from Darbhanga, Bihar informed the Prime Minister that her husband works as a daily wage labourer in Mumbai and she has availed the benefits of One Nation One Ration Card scheme, PMGKAY and Jan Dhan Yojna, especially after the family’s economic situation became deplorable during and after the covid pandemic.
She conveyed the enthusiasm for the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle in the region, Smt Priyanka replied that VBSY van is welcomed by the traditional customs of Mithila region. She further added that the benefits of the government have enabled her to take better care of her children’s education and the health of her family.
The Prime Minister urged Smt Priyanka to create awareness about government schemes in her village and expressed satisfaction that the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle is reaching every village in the country. He emphasized that any scheme must reach every beneficiary for it to be successful. He said through the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle, he himself is trying to reach unreached beneficiaries and is determined to cover every deserving citizen. The Prime Minister warned the women to be aware of divisive politics that aim to create a rift between the women community and assured them of the government’s uninterrupted support “for us Mahila is one single caste, there is no division. This caste is so big they can take on any challenge”, he said. .