প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নুপীশিংগী ‘জাতি’ অসুক্কী মতিক য়াম্মী, মখোয়না শিংনবা অমা হেক্তা থেংনবা ঙম্মী
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী দারভাঙ্গাদগী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা বেনিফিসরি, শ্রীমতি প্রিয়ানকা দেবীগা ৱারি শানখি
“স্কিম অমা হেক্তা মাইপাক্নবা, মসি তশেংনা বেনিফিসরি খুদিংমক্তা য়ৌহনগদবনি: প্রধান মন্ত্রী”
09 DEC 2023 2:55PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। অকক্নবা মতম অমগী মনুংদা সরকারনা পায়খৎলিবা স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংফম থোকপা বেনিফিসরিশিংদা মপুংফানা য়ৌহন্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা পাংথোকপনি।
বিহারগী দারভাঙ্গাদগী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা বেনিফিসরি, শ্রীমতি প্রিয়ানকা দেবীনা প্রধান মন্ত্রীদা হায়খি মহাক্কী মপুরোইবা মুম্বাইদা নোংমগী খুৎশুমল তানবা শিন্মী অমা ওইনা থবক তৌরি অমসুং কোবিদ লাইচৎ মনুংদা অমসুং মতুংদা ইমুং-মনুংগী শেন-থুমগী ফিবম শোকচিল্লকপদগী মহাক্না ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ স্কিম, পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই অমসুং জন ধন য়োজনাগী কান্নবশিং ফংলে।
লমদম অসিদা মোদী কি গরেন্তি গারি য়ৌরকপদা হরাওবা ফোঙদোক্লদুনা মহাক্না হায়খি মিথিলা লমদমদা মমাংঙৈগী চৎনবীশিংগা লোয়ননা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা ভেন তরাম্না ওক্লে। সরকারগী কান্নবশিং ফংবদগী মহাক্না মহাক্কী মচাশিংগী লাইরিক-লাইশু তম্বা অমসুং ইমুং-মনুংগী হকশেলদা হেন্না চেকশিন থৌরাং লৌবা ঙম্লে।
মহাক্কী খুঙ্গংদা সরকারগী স্কিমশিংগী মখাদা ৱাখল তাহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীমতি প্রিয়ানকাদা তকশিনখি অমসুং লৈবাক অসিগী খুঙ্গং খুদিংমক্তা মোদী কি গরেন্তি গারি য়ৌবদা অপেনবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি স্কিম অমা মাইপাক্নবা মদুগী কান্নবশিং মীওই খুদিংমক্তা য়ৌগদবনি। মোদী কি গরেন্তি গারিগী খুৎথাংদা কান্নবা ফংদ্রিবা বেনিফিসরিশিংগী মনাক্তা মহাক মশামক য়ৌনবা হোৎনরি অমসুং ফংফম থোক্লবা মীওই খুদিংমক ফংহন্নবা অচেৎপা ফিরেপ লৈরে। নুপী কাংলুপকী মরক্তা তোখায় তানবা পান্দম থম্লিবা রাজনিতিগী থবকশিং মীকুপ-নাহুম শিংনা লৈগদবনি অমসুং ঐখোয়গী নু্পীশিং অসি জাতি অমতনি, খেন্নবা লৈতে, মরম অদুনা সরকারনা মখোয় শৌগৎকনি। জাতি অসি অসুক্কী মতিক চাউই, মখোয়না শিংনবা অমা হেক্তা থেংনবা ঙম্মী।

Prime Minister's Office
‘Jati’ of women is so numerous, they can take on any challenge
PM interacts with homemaker Smt Priyanka Devi, a VBSY Beneficiary from Darbhanga, Bihar
“For any scheme to be successful, it needs to reach every beneficiary: PM”
09 DEC 2023 2:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Smt Priyanka Devi, a homemaker and a VBSY Beneficiary from Darbhanga, Bihar informed the Prime Minister that her husband works as a daily wage labourer in Mumbai and she has availed the benefits of One Nation One Ration Card scheme, PMGKAY and Jan Dhan Yojna, especially after the family’s economic situation became deplorable during and after the covid pandemic.
She conveyed the enthusiasm for the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle in the region, Smt Priyanka replied that VBSY van is welcomed by the traditional customs of Mithila region. She further added that the benefits of the government have enabled her to take better care of her children’s education and the health of her family.
The Prime Minister urged Smt Priyanka to create awareness about government schemes in her village and expressed satisfaction that the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle is reaching every village in the country. He emphasized that any scheme must reach every beneficiary for it to be successful. He said through the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle, he himself is trying to reach unreached beneficiaries and is determined to cover every deserving citizen. The Prime Minister warned the women to be aware of divisive politics that aim to create a rift between the women community and assured them of the government’s uninterrupted support “for us Mahila is one single caste, there is no division. This caste is so big they can take on any challenge”, he said. .