ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହିଳାଙ୍କ 'ଜାତି' ଏତେ ଅଧିକ ଯେ, ସେମାନେ ଯେକୌଣସି ଆହ୍ୱାନକୁ ସାମନା କରିପାରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିହାରର ଦରଭଙ୍ଗାର ଜଣେ ଭିବିଏସୱାଇ ହିତାଧିକାରୀ ଗୃହିଣୀ ଶ୍ରୀମତୀ ପ୍ରିୟଙ୍କା ଦେବୀଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରିଛନ୍ତି
ଯେକୌଣସି ଯୋଜନା ସଫଳ ହେବାକୁ ହେଲେ ତାହା ପ୍ରତ୍ୟେକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚିବା ଦରକାର : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
09 DEC 2023 2:55PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା (ଭିବିଏସୱାଇ)ର ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଯୋଜନା ଗୁଡ଼ିକର ସୁଫଳ ଯେପରି ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟରେ ସମସ୍ତ ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କ ପାଖରେ ପହଂଚି ପାରିବ ସେଥିପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ ଯୋଜନା ଗୁଡିକର ସଂତୃପ୍ତି ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା କରାଯାଉଛି ।
ବିହାରର ଦରଭଙ୍ଗାର ଜଣେ ଗୃହିଣୀ ତଥା ଭିବିଏସୱାଇ ହିତାଧିକାରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ପ୍ରିୟଙ୍କା ଦେବୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଜଣାଇଥିଲେ ଯେ ତାଙ୍କ ସ୍ୱାମୀ ମୁମ୍ବାଇରେ ଦିନ ମଜୁରିଆ ଭାବରେ କାମ କରନ୍ତି ଏବଂ ସେ ଏକ ଦେଶ ଏକ ରାସନ କାର୍ଡ ଯୋଜନା, ପିଏମ୍‌ଜିକେଏୱାଇ ଏବଂ ଜନଧନ ଯୋଜନାର ଲାଭ ଉଠାଇଛନ୍ତି, ବିଶେଷ କରି କରୋନା ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଏବଂ ଏହା ପରେ ଯେତେବେଳେ ତାଙ୍କ ପରିବାରର ଆର୍ଥିକ ସ୍ଥିତି ଶୋଚନୀୟ ହୋଇ ପଡିଥିଲା, ସେ ଏହାର ସୁବିଧା ପାଇଛନ୍ତି ।
ସେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ 'ମୋଦୀ କି ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି' ଯାନ ସମ୍ପର୍କିତ ଉତ୍ସାହ ବିଷୟରେ ଜଣାଇ ଥିଲେ । ଶ୍ରୀମତୀ ପ୍ରିୟଙ୍କା ଉତ୍ତର ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଭିବିଏସୱାଇ ଭ୍ୟାନ ମିଥିଳା ଅଞ୍ଚଳର ପାରମ୍ପରିକ ରୀତିନୀତି ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱାଗତ କରାଯାଇଥିଲା । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସରକାରଙ୍କ ଲାଭ ତାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ପିଲାଙ୍କ ପାଠପଢ଼ା ଏବଂ ତାଙ୍କ ପରିବାରର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଉନ୍ନତ ଯତ୍ନ ନେବାରେ ସକ୍ଷମ କରିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ପ୍ରିୟଙ୍କାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଗାଁରେ ସରକାରୀ ଯୋଜନା ବିଷୟରେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗାଁରେ 'ମୋଦୀ କି ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି' ଯାନ ପହଞ୍ଚୁଥିବାରୁ ସନ୍ତୋଷ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ଯେକୌଣସି ଯୋଜନାକୁ ସଫଳ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ଏହା ପହଞ୍ଚିବା ଜରୁରୀ ବୋଲି ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । 'ମୋଦୀ କି ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି' ଯାନ ମାଧ୍ୟମରେ ସେ ନିଜେ ଅପହଞ୍ଚ ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯୋଗ୍ୟ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଏଥିରେ ସାମିଲ କରିବାକୁ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହିଳା ମାନଙ୍କୁ ବିଭାଜନକାରୀ ରାଜନୀତି ବିଷୟରେ ସଚେତନ ହେବାକୁ ଚେତାବନୀ ଦେଇଥିଲେ ଯାହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ମହିଳା ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ମଧ୍ୟରେ ଫାଟ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ । "ଆମ ପାଇଁ ମହିଳାମାନେ ଗୋଟିଏ ଜାତି, ଏଥିରେ କୌଣସି ବିଭାଜନ ନାହିଁ’ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ । ଏହି ଜାତି ଏତେ ବଡ଼ ଯେ ସେମାନେ ଯେକୌଣସି ଆହ୍ୱାନକୁ ଗ୍ରହଣ କରି ପାରିବେ ବୋଳି ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ । .

Prime Minister's Office
‘Jati’ of women is so numerous, they can take on any challenge
PM interacts with homemaker Smt Priyanka Devi, a VBSY Beneficiary from Darbhanga, Bihar
“For any scheme to be successful, it needs to reach every beneficiary: PM”
09 DEC 2023 2:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Smt Priyanka Devi, a homemaker and a VBSY Beneficiary from Darbhanga, Bihar informed the Prime Minister that her husband works as a daily wage labourer in Mumbai and she has availed the benefits of One Nation One Ration Card scheme, PMGKAY and Jan Dhan Yojna, especially after the family’s economic situation became deplorable during and after the covid pandemic.
She conveyed the enthusiasm for the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle in the region, Smt Priyanka replied that VBSY van is welcomed by the traditional customs of Mithila region. She further added that the benefits of the government have enabled her to take better care of her children’s education and the health of her family.
The Prime Minister urged Smt Priyanka to create awareness about government schemes in her village and expressed satisfaction that the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle is reaching every village in the country. He emphasized that any scheme must reach every beneficiary for it to be successful. He said through the ‘Modi ki Guarantee’ vehicle, he himself is trying to reach unreached beneficiaries and is determined to cover every deserving citizen. The Prime Minister warned the women to be aware of divisive politics that aim to create a rift between the women community and assured them of the government’s uninterrupted support “for us Mahila is one single caste, there is no division. This caste is so big they can take on any challenge”, he said. .