ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରସ୍ତାବିତ ଜାତୀୟ ଫାର୍ମାସି କମିଶନ ବିଲ୍ ୨୦୨୩ ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସାଧାରଣ ଲୋକଙ୍କ ମତାମତ ଲୋଡ଼ିଲା
20 NOV 2023 11:56AM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଜାତୀୟ ଫାର୍ମାସି ଆୟୋଗର ସ୍ଥାପନା ଏବଂ ଫାର୍ମାସି ଅଧିନିୟମ, ଆଇନ, ୧୯୪୮କୁ ଉଚ୍ଛେଦ କରିବା ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଆୟୋଗ ବିଧେୟକ, ୨୦୨୩କୁ ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ରୂପ ଦେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେଇଛି। ତଦନୁଯାୟୀ, ଜାତୀୟ ଫାର୍ମାସି ଆୟୋଗ ବିଲର ଏକ ଡ୍ରାଫ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ତାହାକୁ ୧୪-୧୧-୨୦୨୩ରେ ସାର୍ବଜନିକ ସୂଚନା ୧୦-୧୧-୨୦୨୩ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ୱେବସାଇଟରେ (ସମ୍ବାଦ ଏବଂ ହାଇଲାଇଟ୍ସ ବିଭାଗରେ) ଅପଲୋଡ୍ କରାଯାଇଛି।

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Ministry solicits comments from general public on the proposed National Pharmacy Commission Bill 2023
20 NOV 2023 11:56AM by PIB Delhi
The Ministry of Health and Family Welfare proposes to finalise the National Pharmacy Commission Bill, 2023 for setting up the National Pharmacy Commission and repealing the Pharmacy Act, 1948. Accordingly, a draft National Pharmacy Commission Bill has been prepared and uploaded on the website of Ministry of Health and Family Welfare (in News and Highlights section) on 14-11-2023 vide public notice dated 10-11-2023.