Prime Minister's Office
PM hails rise in patent applications in India
08 NOV 2023 1:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has welcomed rise in patent applications in India.
He also shared a link to WIPO post which said that patent applications by residents of India grew by 31.6% in 2022, extending an 11-year run of growth unmatched by any other country among the top 10 filers.
The Prime Minister posted on X :
"The rise in patent applications in India demonstrate the rising innovative zeal of our youth and is a very positive sign for the times to come."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତରେ ପେଟେଣ୍ଟ ଆବେଦନରେ ବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
08 NOV 2023 1:34PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ପେଟେଣ୍ଟ ଆବେଦନ ବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ।
ସେ ଡବ୍ଲ୍ୟୁଆଇପିଓ ପୋଷ୍ଟ ସହ ଏକ ଲିଙ୍କ୍ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି । ଏଥିରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ, ୨୦୨୨ରେ ଭାରତ ବାସୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପେଟେଣ୍ଟ ଆବେଦନ ୩୧.୬% ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଯାହାକି, ଶୀର୍ଷ ୧୦ ଆବେଦନକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି ଅନ୍ୟ ଦେଶ ସହିତ ତୁଳନାତ୍ମକ ଭାବେ ୧୧ ବର୍ଷ ବୃଦ୍ଧି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ଭାରତରେ ପେଟେଣ୍ଟ ଆବେଦନଗୁଡ଼ିକର ବୃଦ୍ଧି ଆମ ଯୁବବର୍ଗଙ୍କ ଅଭିନବ ଉତ୍ସାହକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ସକାରାତ୍ମକ ସଙ୍କେତ ।’