Prime Minister's Office
PM hails rise in patent applications in India
08 NOV 2023 1:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has welcomed rise in patent applications in India.
He also shared a link to WIPO post which said that patent applications by residents of India grew by 31.6% in 2022, extending an 11-year run of growth unmatched by any other country among the top 10 filers.
The Prime Minister posted on X :
"The rise in patent applications in India demonstrate the rising innovative zeal of our youth and is a very positive sign for the times to come."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা পেতেন্ত এপ্লিকেসন হেনগৎলকপবু থাগৎখ্রে
08 NOV 2023 1:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত্তা পেতেন্ত এপ্লিকেসন মশিং হেনগৎলকপবু তরাম্না ওকখ্রে‍।
মহাক্না ২০২২দা মকোক থোংবা ফাইলর ১০গী মনুংদা লৈবাক অমত্তনা লম্বা ঙম্লোইদবা চহি ১১গী খোঙজেল মখা শমথহন্দুনা ভারত মচাশিংনা পেতেন্ত এপ্লিকেসন থারকপা ৩১.৬% হেনগৎলকই হায়বা উৎপা WIPO পোস্ত অমগী লিঙ্কসু মহাক্না শেয়র তৌরকখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা থাগৎলকখি:
“ভারত্তা পেতেন্ত এপ্লিকেসন মশিং হেনগৎলকপা অসিনা ঐখোয়গী নহাশিংগী ইনোভেতিব ওইবা ইহুল হেনগৎলকপবু উৎলি অমদি লাক্কদৌরিবা মতমগী য়াম্না ফবা খুদম অমনি‍।”