ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲତା ମଙ୍ଗେସକରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀରେ ମନେପକାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
28 SEP 2023 9:39AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲତା ମଙ୍ଗେସକରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଏକ ‘ଏକ୍ସ’ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
‘‘ଲତା ଦିଦିଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀରେ ସ୍ମରଣ କରୁଛି । ଭାରତୀୟ ସଙ୍ଗୀତରେ ଦଶନ୍ଧି ଦଶନ୍ଧି ଧରି ତାଙ୍କର ଯୋଗଦାନ ରହିଥିଲା, ଯାହା କି ଏକ ଅଲିଭା ଛାପ ଛାଡ଼ିଯାଇଛି । ହୃଦୟକୁ ସ୍ପର୍ଶ କରୁଥିବା ତାଙ୍କର ସମସ୍ତ କୃତି ଗଭୀର ଛାପ ଛାଡ଼ିଛି । ଆମ ସଂସ୍କୃତିରେ ସର୍ବଦା ତାଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସ୍ଥାନ ରହିବ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister remembers Lata Mangeshkar on her birth anniversary
28 SEP 2023 9:39AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Lata Mangeshkar on her birth anniversary.
In a X post, the Prime Minister said;
“Remembering Lata Didi on her birth anniversary. Her contribution to Indian music spans decades, creating an everlasting impact. Her soulful renditions evoked deep emotions and will forever hold a special place in our culture.”