প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লোক সভাদা নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়মগী মতাংদা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
21 SEP 2023 12:06PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা চিয়ার্মেন,
ঐ ৱা ঙাংনবা অয়াবা পীবীবা অমসুং ঐগী মতম পীবীবগীদমক ঐনা অদোম থাগৎচরি।
ইকায়খুম্নরবা চিয়ার্মেন,
ঐ শুপ্নগী মিনিত ২-৪ খক লৌজগে। ঙরাং অসি ভারতকী সংসদকী খোঙচৎকী সনাগী মিকুপ অমা ওইখ্রে। হাওস অসিগী মেম্বরশিং, দলগী মেম্বর খুদিংমক, দলগী লুচিংবশিং সনাগী তাঙ্কক অদুদা শরুক য়াখ্রে। হাওস নত্ত্রগা হাওসকী মপান্দা ওইরবসু, মখোয় চপ মান্ননা শরুক য়ারি। অদোমগা লোয়ননা, ঙসি ঐনা য়াম্না মরুওইবা ৱারেপ লৌরে অমসুং লৈবাক অসিগী মাত্রুশক্তিদা অনৌবা থৌনা অমা পীরে, ঙরাং লৌখিবা ৱারেপ অমসুং ঙসি রাজ্য সভাদা ঐখোয়না অরোইবা ৱারেপ লৌবা মতমদা, লৈবাক অসিগী মাত্রুশক্তিগী ৱাখল্লোন্দা অহোংবা লাক্কনি। থাজবা অসিনা অকনবা শক্তি লাক্তুনা লৈবাক অসি অনৌবা অৱাংবা থাকশিংদা পুখৎকনি হায়না ঐনা থাজৈ। খন্ন-নৈনবা অমসুং শৌগৎপদা অদোম্না মতেং পাংবদগী মসিগী অফবা থবক অসি পাংথোকপনি, হাওসকী লুচিংবা অমা ওইনা, ঙসি ঐনা ময়াম পুম্নমক ঐগী থম্মোয়নুংদগী ইকায়খুম্নবা উৎচরি। ঐনা অদোম থাগৎচরি।
খুরুমজরি!

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks on Nari Shakti Vandan Adhiniyam in Lok Sabha
21 SEP 2023 12:06PM by PIB Delhi
Respected Mr Speaker Sir,
I am very grateful to you for giving me permission and time to speak.
Respected Mr Speaker Sir,
I only wish to take 2-4 minutes. Yesterday was a golden moment in India's parliamentary journey. All members of this House, members of all parties, and even the leaders of all parties are deserving of that golden moment. All of them deserve this whether inside or outside the House. Therefore, through you today, I would like to say that this is a very important decision and will infuse new energy into the nation's mother power. After we complete the final stage in the Rajya Sabha today, following yesterday’s decision, the change in the temperament of the nation's mother power, the confidence that will be born, it will emerge as an unimaginable, unparalleled force that will take the country to new heights. I can feel it. Being the leader of the House, I stand here today to express my heartfelt and sincere congratulations and gratitude to all of you for this sacred task, for your support and meaningful discussions.
Namaskar!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.