প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘নাৰী শক্তি বন্দন আধিনিয়ম’ সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লোকসভাত প্ৰদান কৰা মন্তব্যৰ পাঠ
21 SEP 2023 12:06PM by PIB Guwahati
আদৰণীয় অধ্যক্ষ মহোদয়,
সদনত মোক ক'বলৈ দিয়াৰ বাবে, মোক সময় দিয়াৰ বাবে মই আপোনাৰ ওচৰত অত্যন্ত কৃতজ্ঞ।
সন্মানীয় অধ্যক্ষ মহোদয়,
মই মাত্ৰ ২-৪ মিনিট সময় ল'ব বিচাৰিছোঁ। কালি ভাৰতৰ সংসদীয় যাত্ৰাৰ এক সোণালী মুহূৰ্ত আছিল। আৰু সেই সোণালী মুহূৰ্তৰ বাবে এই সদনৰ সকলো সদস্য, সকলো দলৰ সদস্য, সকলো দলৰ নেতাই অৱদান আগবঢ়াইছে। সদনতেই হওক বা সদনৰ বাহিৰতেই হওক, তেওঁলোক সকলোৱেই এই মুহূৰ্তৰ সমানেই দাবীদাৰ। আৰু সেয়েহে মই আজি আপোনাৰ জৰিয়তে এই অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণত আৰু দেশৰ মাতৃ শক্তিত এক নতুন শক্তি সঞ্চাৰ কৰাৰ বাবে, কালি আৰু আজিৰ এই সিদ্ধান্ত, ৰাজ্যসভাৰ পিছত যেতিয়া আমি অন্তিমটো পৰ্যায় সম্পূৰ্ণ কৰিম, দেশৰ মাতৃ শক্তিৰ মানসিকতা সলনি হ'ব, যি বিশ্বাসৰ জন্ম হ’ব, সেই বিশ্বাস দেশক নতুন উচ্চতালৈ লৈ যাব পৰা এক অকল্পনীয়, অপ্ৰতীম শক্তিৰ ৰূপত উজ্জীৱত হৈ উঠিব বুলি মই অনুভৱ কৰোঁ। আৰু এই পৱিত্ৰ কাম কৰাৰ বাবে আপোনালোকে যি অৱদান আগবঢ়াইছে, সমৰ্থন প্ৰদান কৰিছে, সাৰ্থক আলোচনা কৰিছে, সদনৰ নেতা হিচাপে মই আজি আপোনালোক সকলোকে মোৰ হৃদয়ৰে, সন্মান সহকাৰে অভিনন্দন জনাবলৈ আৰু আপোনালোকক ধন্যবাদ জনাবলৈ ইয়াত থিয় দিছোঁ।
নমস্কাৰ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks on Nari Shakti Vandan Adhiniyam in Lok Sabha
21 SEP 2023 12:06PM by PIB Delhi
Respected Mr Speaker Sir,
I am very grateful to you for giving me permission and time to speak.
Respected Mr Speaker Sir,
I only wish to take 2-4 minutes. Yesterday was a golden moment in India's parliamentary journey. All members of this House, members of all parties, and even the leaders of all parties are deserving of that golden moment. All of them deserve this whether inside or outside the House. Therefore, through you today, I would like to say that this is a very important decision and will infuse new energy into the nation's mother power. After we complete the final stage in the Rajya Sabha today, following yesterday’s decision, the change in the temperament of the nation's mother power, the confidence that will be born, it will emerge as an unimaginable, unparalleled force that will take the country to new heights. I can feel it. Being the leader of the House, I stand here today to express my heartfelt and sincere congratulations and gratitude to all of you for this sacred task, for your support and meaningful discussions.
Namaskar!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.